Děčín nebo Ústí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4200
7.12.11 12:56

Kde rodit? Děčín nebo Ústí ?

Ahojky, zjistila jsem, že budu muset rodit zpátky ve svém rodišti na severu Čech a tak bych potřebovala poradit, jestli je lepší porodnice v Děčíně nebo Ústí. Jestli máte nějakou zkušenost, tak napište, protože zatím dost váhám… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
svicka
7.12.11 13:13

ahoj, já rodila v Ústí v září, byla jsem spokojená, ale je pravda, co se všude píše, po porodu suprovou péči dostaneš jen na nadstandardu (1000,– Kš/noc !!). Poradí s kojením (to bývá vzácnost) a veškeré potřeby pro tebe i miminko tam je k dispozici. Já jsem z Teplic a pro Ústí jsem se rozhodla hlavně, že kdyby byly komplikace s miminkem, stejně převáží do Ústí. Jinak je to „továrna na děti“

• Citovat
  • Upravit
6555
7.12.11 13:27

Já bych teda nerodila ani v jedné porodnici :lol: , ale tady máš recenze od jiných mamin Ústí a Děčín https://www.emimino.cz/…dnice/decin/ .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
7.12.11 13:29

ústí je momentálně vytopený,ale abych pravdu řekla tak nevim jestli porodní sály už zprovoznili :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
7.12.11 13:53

Jojo, je to vytopený a posílali jinam. Jinak já měla taky nadstandard a péče až na jednu sestřičku super. Hrozně mi pomohly s kojením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
7.12.11 13:59

Tak já budu rodit až v květnu, ale stejně. Pročetla jsem toho už spoustu a zatím všichni doporučují Děčín, ale sama jsem měla problémy s primářkou a ségra kvůli ní málem zústala na sále, takže se dost bojím. A v Ústí je špatná péče potom na šestinedělí? Pochopila jsem to správně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
7.12.11 14:02

Rodila jsem v ústí, nebyla jsem na nadstandardu a nebylo tak zle.

Respektive já mám jiné představy, ale v rámci možností to šlo. NA šestinedělí si teda vůbec nestěžuju, to mi fakt přišlo OK.

Kamarádka byla spokojená v Litoměřicích, jiná zas v Teplicích, v Děčíně jsem též slyšela dobré zkušenosti (zaplatili si ale svého porodníka)…
Já osobně na nic jiného, než UL, nemám odvahu (tady z okolí).

Pokud nevadí jet dál, prý je dobrá Kadaň. Na nás moc daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
7.12.11 14:06

Oter mi to šestinedělí přišlo OK.
S kojením pomáhají dost, já to teda po druhém porodu nepotřebovala, ale kdyby jo, tak věřím, že je to OK. Snaží se i dodržovat nějaké ty kojící zásady, fakt mi to přišlo v pohodě.

Stejně jako to, že si můžeš sama měnit košile jak často chceš (je to na chodbě ve skříni), k dispozici jednorázové pleny na miminko tak na dva dny, vložek pro tebe je teda míň, asi deset nebo dvacet. Látkové pleny každý den dodávají čisté… to mně potěšilo, myslela jsem, že je to tak všude, ale není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
7.12.11 14:07

Ty jo, to je volba :think: Ono jde o to, že mám dost zdravotních komplikací (vysoký tlak, hypertenzi, špatný jaterní testy, nadváhu…) a bojím se do Děčína, protože se říká, že je porodnice dobrá na bezproblémové porody, ale že třeba císaře nechtějí vůbec dělat (a když, tak jen ta jejich hrozná primařka). No ale zase jako prvorodička budu potřebovat řadů věcí s mimčem vysvětlit a pomoct s kojením. Nešlo by ty dvě porodnice dát třeba dohromady? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
7.12.11 14:18

Oter, tak zrovna s koupáním přišla sestra pomoct sama od sebe - miminko se tam nekouep dřív než 24 hod po porodu (myslím) a sestra sama si to ohlídala a přišla vysvětlovat. Já o to moc nestála, prvak jsem nechtěla použít mýdlo a druhak už jsem jedno dítě doma měla (ale jsem mladá, nikdo by to neřekl).

Kojení - já teď četla ty zkušenosti a moc to nechápu, mi se fakt poprvé trpělivě věnovali, ukazovali, miminko nebylo úplně OK, tak to chtělo, aby dostalo jíst, dali mu raděj čaj s mnerálama, než umělé mléko, učili i odstříkávat…
Podruhé už to šlo samo…
Co vím, tak oni se hlásí k nějakému tomu mother-friendly nemocnice, nebo co, a že dodržují 10 zásad kojení, nebo co, prostě jsem myslela, že si na tom dávaj záležet… tak mne překvapují ty reakce…

Pokud nechceš utrácet za nadstandard (já třeba nechci), tak dost záleží na tom, s kým jsi na pokoji, ale snaží se to tam nějak tak dávat jakože ty neoblíbené rodičky k sobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska79
7.12.11 14:20
Oter píše:
Ty jo, to je volba :think: Ono jde o to, že mám dost zdravotních komplikací (vysoký tlak, hypertenzi, špatný jaterní testy, nadváhu…) a bojím se do Děčína, protože se říká, že je porodnice dobrá na bezproblémové porody, ale že třeba císaře nechtějí vůbec dělat (a když, tak jen ta jejich hrozná primařka). No ale zase jako prvorodička budu potřebovat řadů věcí s mimčem vysvětlit a pomoct s kojením. Nešlo by ty dvě porodnice dát třeba dohromady? :lol:

jsem z Ústí, rodila jsem v Ústí v r. 2008 a spokojenost, až na jednu sestru. S kojením mi pomohly, vysvětlily, měla jsem rizikové těhotenství,taky vysoký krevní tlak-jinak jsi napsala že máš hypertenzi-tak se říká vysokému krevnímu tlaku právě :) , dále krvácení a bolesti od začátku těhu, myom, cukrovka, mimčo bylo menší a vážila jsem 116 kilo a v Ústí se o mě dobře postarali, měřily tlak několikrát denně, dostala jsem i léky, dokonce na mou žádost mě nechali v porodce o den dýl, bála jsem se jít ještě domů, nebyla jsem na nadstandartu a šestinedělí taková pohroma není.
nemám zkušenosti z Děčína,ale já byla původně z Teplicka a jsme šťastná, že jsem se rozhodla pro Ústí, chodím tam i s dcerou na různá vyšetření, má zdrav. problémy a všude jsou super. setkala jsem se jen jednou s neochotou sester nebo doktorů.

• Citovat
  • Upravit
4200
7.12.11 14:22

Tak to by zase bylo dobře - protože já si fakt asi sama poradit nedokážu, ale kdo ví. :D Poslyš a musí se do Ústí nějak předem registrovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
7.12.11 14:25
beruska79 píše:
Oter píše:
Ty jo, to je volba :think: Ono jde o to, že mám dost zdravotních komplikací (vysoký tlak, hypertenzi, špatný jaterní testy, nadváhu…) a bojím se do Děčína, protože se říká, že je porodnice dobrá na bezproblémové porody, ale že třeba císaře nechtějí vůbec dělat (a když, tak jen ta jejich hrozná primařka). No ale zase jako prvorodička budu potřebovat řadů věcí s mimčem vysvětlit a pomoct s kojením. Nešlo by ty dvě porodnice dát třeba dohromady? :lol:
jsem z Ústí, rodila jsem v Ústí v r. 2008 a spokojenost, až na jednu sestru. S kojením mi pomohly, vysvětlily, měla jsem rizikové těhotenství,taky vysoký krevní tlak-jinak jsi napsala že máš hypertenzi-tak se říká vysokému krevnímu tlaku právě :) , dále krvácení a bolesti od začátku těhu, myom, cukrovka, mimčo bylo menší a vážila jsem 116 kilo a v Ústí se o mě dobře postarali, měřily tlak několikrát denně, dostala jsem i léky, dokonce na mou žádost mě nechali v porodce o den dýl, bála jsem se jít ještě domů, nebyla jsem na nadstandartu a šestinedělí taková pohroma není.
nemám zkušenosti z Děčína,ale já byla původně z Teplicka a jsme šťastná, že jsem se rozhodla pro Ústí, chodím tam i s dcerou na různá vyšetření, má zdrav. problémy a všude jsou super. setkala jsem se jen jednou s neochotou sester nebo doktorů.

S tou chybou jsem si to taky uvědomila :lol: Neměla jsem na mysli hypertenzi ale tachykardii :lol: Asi se nakonec přikloním taky k tomu Ústí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
7.12.11 14:35

Ústí je fakt lepší. Mamka tam taky rodila a byla naprosto spokojená. Ale měla nadstandart. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
7.12.11 14:48
Oter píše:
Tak to by zase bylo dobře - protože já si fakt asi sama poradit nedokážu, ale kdo ví. :D Poslyš a musí se do Ústí nějak předem registrovat?

ve 32tt (přibližně) se jde sepsat porodis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková