Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jinak ten nadstandard je super, byla jsem tam na návštěvě ![]()
Ale nesmíš z toho pokoje vylézt (ono ani není kam jít, ale prostě procházet se po chodbě nesmíš) - nevím, jestli by to nebylo pro mne tři dny ubíjející, „muset“ být jen na tom pokoji. Není ani moc velký. Ikdyž má svojí koupelnu a WC - normální pokoje to mají jen některé.
Normální pokoje jsou ale prostornější a většina je pro dvě maminky - na jiném já nikdy nebyla (je tam snad jeden pro pět, kam se dávají obvykle romské maminky).
Takže já tě jako neodrazuji od nadstandardu, jen mám z těch zkušeností pocit, že bez něj to je hrůza - no a není. Aspoň se něco děje a máš i takovou větší volnost pohybu:)
Pro mě je hlavní výhoda nadstandardu neomezené návštěvy (ale muž se bude starat o naše dvě děti, rodiče pracují a kamarádky mají taky mnoho dětí, na to aby za mnou chodily dopoledne, kdy jim nemá kdo pohlídat) a pak to, že po celém pokoji můžeš mít svoje věci a každému je to jedno. A taky vlastní lednička ![]()
Osobně se na to šestinedělí docela těším, ikdyž doufám, že se tam moc neohřeji, pokud bude vše OK, ráda bych šla co nejdřív domů na reverz.
S tím někdo zkušenosti nemá? Jestli dělá personál problémy, pokud miminko i maminka jsou OK?
Oter píše:
Ty jo, to je volbaOno jde o to, že mám dost zdravotních komplikací (vysoký tlak, hypertenzi, špatný jaterní testy, nadváhu…) a bojím se do Děčína, protože se říká, že je porodnice dobrá na bezproblémové porody, ale že třeba císaře nechtějí vůbec dělat (a když, tak jen ta jejich hrozná primařka). No ale zase jako prvorodička budu potřebovat řadů věcí s mimčem vysvětlit a pomoct s kojením. Nešlo by ty dvě porodnice dát třeba dohromady?
TAk to bych být tebou vůbec neuvažovala o Děčíně jak už někdo psal Ústí má JIP pro mimísky pro případ nenadálích komplikací,tedy nechci malovat
na zeď jo a kbby to mímo opravdu potřebovalo tak ti ho do ÚL stejně odvezou a ty zůstaneš do svého propuštění sama v DC
![]()
Za Ústí nelobuji,ale fakt je to lepší a pokud máš možnost připlatit si nadstandart neváhala bych a pokud ne radím nedej se na šestinedělí opravdu
![]()
Dětské sestřičky mají moc hodnou staniční a je to i laktační poradkyně,na porodní sál si taky nemůžu stěžovat
Tak nadstandart rozhodně nepřichází v úvahu, volné finanční prostředky stejně nejsou
Ale ono se to zvládne určitě i tak. Ve 32. týdnu se píše porodopis? No tak to abych se stěhovala k mamce dřív.
Poslyšte a v rámci ústecký nemocnice (nevím asi porodnické oddělení) je poradna pro rizikové těhotenství? Asi by bylo nejlíp, abych se obrátila po stěhování rovnou tam a ne v Děčíně co?
Tady si každý gyndr svoje maminy hlídá sám jen některé chodí na CTG do nemocnice,cca od 36 tt,
Přeju šťastnou volbu porodnice,ale jak už jsem psala na šestinedělí se vážně nedej,prostě každý jsme nějaký a co jednomu přijde děs jiný bravurně ustojí
Po 32 tt s tebou na porodním sále sepíšou porodopis,takový to co je lepší psát v klidu než při fofru a v kontrakcích ![]()
Nwm kde chodíš do poradny a odkud se vlastně stěhuješ?
bodlinka34 píše:
Tady si každý gyndr svoje maminy hlídá sám jen některé chodí na CTG do nemocnice,cca od 36 tt,
Přeju šťastnou volbu porodnice,ale jak už jsem psala na šestinedělí se vážně nedej,prostě každý jsme nějaký a co jednomu přijde děs jiný bravurně ustojí
Po 32 tt s tebou na porodním sále sepíšou porodopis,takový to co je lepší psát v klidu než při fofru a v kontrakcích
Nwm kde chodíš do poradny a odkud se vlastně stěhuješ?
No já studuju v Plzni, takže chodím zatím sem a kolem toho 32. týdne se budu stěhovat zpátky k mamce do Děčína.
Hm,tak to ti neporadím jak na to,ale určo se to nějak dá.zkus kontaktovat mudry v DC mamk má svého gyndra
a kde pak budeš rodit na severu je jedno,jak berou nové pojištěnce mudři v Ul nevím
bodlinka34 píše:
Hm,tak to ti neporadím jak na to,ale určo se to nějak dá.zkus kontaktovat mudry v DC mamk má svého gyndraa kde pak budeš rodit na severu je jedno,jak berou nové pojištěnce mudři v Ul nevím
Já mám domluvenou doktorku v Děčíně, kde jsem dřív chodila, tak si nechám od ní pak poradit. Je to skvělá ženská a odbornice, i když ne každému sedne.
tak to máš OK,no o tom porodu jsem psala a tak ještě jednou přeju šťastnou volbu a užívej těhu ![]()
Kolegyně z JIP teda normal na nadstandardu po chodbě chodila, já na to neměla náladu. Nevím proč by se nesmělo. A na normal odd jsem byla jeden den než bylo volno na nadstandardu a shodou okolností na tom 5lůžáku a všechny jsme tam byly bílé ![]()
Já jsem z Krupky, jednoznačně jsem chtěla rodit v Ústí. Od příjmu až do porodu jsem byla na jednom pokoji - porodním boxu, kde malýho i ošetřili, zašili mě tam, chvilku jsem si tam poležela po porodu. Měla jsem starší PA, občas jsem měla pocit, že mě má za malou holku, nedali mi nic proti bolesti (protože bez bolesti by to nebyl porod, jak mi bylo řečeno, ale ve skutečnosti asi bylo na léky pozdě, nevím), vynadali mi, že sedím na židli, která je pro návštěvy, a kdyby mi na ní praskla voda, tak by ji mohli vyhodit. Jinak ale dobrý. Po porodu jsem byla na normálním pokoji, sestřičky ochotně radily s kojením a vším, co bylo třeba, péče o malýho i o mně výborná. Jak to chodí v Děčíně, to nevím. Za mě Ústí
.
noemmi píše:
Jinak ten nadstandard je super, byla jsem tam na návštěvě
Ale nesmíš z toho pokoje vylézt (ono ani není kam jít, ale prostě procházet se po chodbě nesmíš) - nevím, jestli by to nebylo pro mne tři dny ubíjející, „muset“ být jen na tom pokoji. Není ani moc velký. Ikdyž má svojí koupelnu a WC - normální pokoje to mají jen některé.
V Ústí se s miminkem nesmí na chodbu vůbec, je jedno, jakej máš pokoj.
Raduško, ale můžeš na tu chodbu aspoň bez mimina:) Být tři dny mezi čtyřma stěnama a nesmět ven… Na normlním pokoji jsem třeba s jednou návštěvou seděla několik hodin na chodbě (i s miminkem, ale to zrovna bylo jedno, kde sedím), nebo si aspoň dojdeš do ledničky, pro košili, za sestrama pro zmrzlej kondom naplněnej vodou…
. Pro mě prostě lepší, že nemusím být JEN na pokoji.
Oter, na ten porodopis je to jedna návštěva. Kvůli tomu se nemusíš stěhovat. Osobně bych se stěhovala podle kontrol od tvého DR, moje DR třeba předává do péče nemocnice až id termínu, ani na monitor tam neposílá má svůj, posílá jen pokud se jí něco nezdá.
noemmi píše:
Raduško, ale můžeš na tu chodbu aspoň bez mimina:) Být tři dny mezi čtyřma stěnama a nesmět ven… Na normlním pokoji jsem třeba s jednou návštěvou seděla několik hodin na chodbě (i s miminkem, ale to zrovna bylo jedno, kde sedím), nebo si aspoň dojdeš do ledničky, pro košili, za sestrama pro zmrzlej kondom naplněnej vodou…. Pro mě prostě lepší, že nemusím být JEN na pokoji.Oter, na ten porodopis je to jedna návštěva. Kvůli tomu se nemusíš stěhovat. Osobně bych se stěhovala podle kontrol od tvého DR, moje DR třeba předává do péče nemocnice až id termínu, ani na monitor tam neposílá má svůj, posílá jen pokud se jí něco nezdá.
A to chceš opravdu říct, že pokud máš nadstandard, nesmíš na chodbu ani sama? Proboha proč? ![]()
prý abys tam třeba nerušila ostatní, co mají nadstandard. Já nevím, to mi říkala kamarádka, co tam byla. NAvíc ani nemáš důvod, sestru si zavoláš…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.