Kde sehnat dětské botičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Brunifid
11.5.12 08:58
@TýnkaK píše:
Co J chodí dobře, už mu kupuju hlavně Pegresy- jsou skoro o polovinu levnější než Superfity, české výroby a obě značky jsou často jediné, do kterých se synova hodně široká a vysoká noha vejde. :mrgreen:

To mě překvapuje, já zatím koupila jen Superfity, přijdou mi prostě nejlepší - nejohebnější, lehoučké. A naposledy jsem zkoušela Geox, hrozně se mi líbily, ale byly široké, absolutně neseděly. Na úzkou nožku jí perfektně sedí právě ty Superfit, tak se divím, že si je chválíš i na širokou nohu.

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
11.5.12 09:00

Jinak k dotazu zakladatelky - nakupuji zásadně ve specializované dětské obuvi, kde poradí, změří nožičku. Měříme při každém nákupu, i když by to bylo za 14 dní po sobě. U uzavřených bot vyndáme stélku, necháme dítě stoupnout na ni, aby bylo vidět, kolik prostoru pro prstíky tam skutečně má, u sandálků je to vidět.

• Citovat
  • Upravit
maggie79
11.5.12 09:12

no já jsem z Jihlavy a zatím jsem tu ani se nerozhlížela kde by tu mohli mít přímo dětskou obuv, řekla jsem si že se nejdřív pozeptám na zkušenosti, nevím teda kdy to bude aktuální, ale malej už stojí kde může, kolem nábytku atd taky pochoduje a pomalu sem tam první krůček zkouší. může to trvat i dýl, to vím, takže zatím jen info. co jsem ale slyšela že první botky by měli být takové ty kotníčkové aby to měl zpevněný, je to pravda? ježiš nakupování na první dítko když člověk ví houby je někdy děs :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Ema N.
11.5.12 09:13
@maggie79 píše:
no já jsem z Jihlavy a zatím jsem tu ani se nerozhlížela kde by tu mohli mít přímo dětskou obuv, řekla jsem si že se nejdřív pozeptám na zkušenosti, nevím teda kdy to bude aktuální, ale malej už stojí kde může, kolem nábytku atd taky pochoduje a pomalu sem tam první krůček zkouší. může to trvat i dýl, to vím, takže zatím jen info. co jsem ale slyšela že první botky by měli být takové ty kotníčkové aby to měl zpevněný, je to pravda? ježiš nakupování na první dítko když člověk ví houby je někdy děs :mrgreen:

Ano, to je pravda… nejlepsi jsou kozene, s otvory (aby dychaly), kotnickove… Prave takove meli u Bati, jsem moc rada, ze jsme je tam koupili… ;)

• Citovat
  • Upravit
2616
11.5.12 09:14

@Brunifid No oni ty holčičkový boty jsou užší, asi. :nevim: Kamarádky dcera má taky chodidlo uzoučký a nosí taky právě proto skoro jenom superfity… Náš začal chodit v roce v zimě a ve sněhu, takže jsem váhu boty hooodně řešila a u tý zimní to bylo opravdu zásadně znát. Pak měl loni (1,5roku) letní sandálky, do jiných se nevešel. Teď už mi to přijde zbytečný, jsou fakt docela drahý a navíc když už se vejde i do jiných, kvalitou srovnatelných a levnějších…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
11.5.12 09:15
@Brunifid píše:
Jinak k dotazu zakladatelky - nakupuji zásadně ve specializované dětské obuvi, kde poradí, změří nožičku. Měříme při každém nákupu, i když by to bylo za 14 dní po sobě. U uzavřených bot vyndáme stélku, necháme dítě stoupnout na ni, aby bylo vidět, kolik prostoru pro prstíky tam skutečně má, u sandálků je to vidět.

Taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
11.5.12 09:16

@maggie79 Na doma jsou nejlepší sandálky s pevnou patou. Třeba něco takového: http://www.detskeboty.cz/…00011-81.htm
Noha v tom větrá, přitom je zpevněná.

• Citovat
  • Upravit
Ema N.
11.5.12 09:24
@Brunifid píše:
@maggie79 Na doma jsou nejlepší sandálky s pevnou patou. Třeba něco takového: http://www.detskeboty.cz/…00011-81.htm
Noha v tom větrá, přitom je zpevněná.

ty jsou super… Takove mame taky ted nove… ;)

• Citovat
  • Upravit
maggie79
11.5.12 09:36

holky díky moc za rady, prozkoumám co a jak tu je, ještě že máme snad chvilku abych dobře vybrala. takže by měli být hlavně asi prodyšné, ohebné a vlastně i zpevňující, říkám to dobře?
a ty značky (fare, pegres, essi, superfit..) jste pořídily kde prosím? hodně je tu zmiňujete tak kouknu hlavně po nich…ve zdravotkách?

• Citovat
  • Upravit
29436
11.5.12 09:45

První botičky jsme kupovali ve specializované dětské obuvi, kde mají zdravotně nezávadnou dětskou obuv. Určitě doporučuji takový obchod - už jen kvůli prodavačkám. Poradily mi, malému nožku sami změřily a každé botičky vyzkoušely. Jsem totiž zjistila, že kupovat ideální botičky tak, aby mu na tu nohu dobře seděly, není vůbec žádná sranda. Líbily se mi třeba capáčky od Pegres, ale ty jsme ani nenazuli - jsou dost úzké a syn má široký nárt. Zkoušeli jsme botičky Fare, ty byli zase hodně široké. Nakonec máme zatím ty první botičky od české firmy DPK: http://www.dpk.cz/

Příspěvek upraven 17.06.16 v 17:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
11.5.12 09:52
@maggie79 píše:
holky díky moc za rady, prozkoumám co a jak tu je, ještě že máme snad chvilku abych dobře vybrala. takže by měli být hlavně asi prodyšné, ohebné a vlastně i zpevňující, říkám to dobře?
a ty značky (fare, pegres, essi, superfit..) jste pořídily kde prosím? hodně je tu zmiňujete tak kouknu hlavně po nich…ve zdravotkách?

Tyhle značky najdeš normálně v obuvích. Chce to pár obejít, speciálky v Jihlavě určitě budou, když máme jednu tady na skorovesnici:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22775
11.5.12 10:03

My máme značku Protetika (sandálky s pevnějším kotníkem a špičkou) http://www.protetikaboty.cz/katalogy.php a zatím taky spokojenost ;) Koupila jsem je náhodně v normální obuvi (menší obchod), jinak bych se vydala asi do centra Prahy do specializovaný prodejny pro děti, jedna je tušim na Vinohradský. Nebo do zdravotnickejch potřeb, tam taky mívaj.

My měli dost problém s velikostí - všechno jí bylo velký. Nakonec má 18 (nejmenší, co měli - a ještě tam má rezervu), ale třeba DPK jí byly celkově velký, široký - a taky 18. Takže určitě to chce vyzkoušet naživo, po netu čistě podle těch údajů a tabulek je to dost hazard. Jsem si malovala, jak vybereme nějaký holčičkovský, nejlíp růžový… a má modrý, s klučičíma nášivkama, ale zato s výraznou slevou, protože je měli dlouho ve skladu, prej by tyhle maličký jinak už asi neprodali :lol: Mimochodem, koukala jsem na katalogy 2012 mimo jiný i tý Protetiky - a už začínaj na vel. 19, 18 snad vůbec nemaj. To jsme měli docela štěstí. Malá už chodí naprosto jistě, běhá venku, takže nějaký polocapáčky už by nebyly to pravý, potřebuje opravdovou botu - akorát na malou nohu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maggie79
11.5.12 10:06

super, tak já to tu prozkoumám, snad něco najdem. zatím co jsem tu kupovala boty, tak prodavačky jsou dost ochotné a milé, tak snad dobře poradí :palec: ještě jednou všem díky :palec:

• Citovat
  • Upravit
VendyMa
2.3.13 21:21

Maggie79: Dovolím si oživit diskuzi - kde jste nakonec v JI botky pořídila? Řeším ten samý problém:)

• Citovat
  • Upravit
Petra Marková
27.8.13 09:11

Scháním sportovní dětskou obuv v Plzni

Ahoj holky.
Scháním sportovní dětskou obuv za přijatelnou cenu pro svého syna do školy.
Poradí mi někdo kde v Plnzni koupím, ale abych nebyla prodavačkám a obtiž a poradili mi mam špatnou zkušenost s Deichanem kde si mě nikdo nevšimna a boty se malemu rozpadnou za 2 měsíce

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková