Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bajina.P píše:
Ahoj holky, pro někoho možná zvláštní dotaz![]()
Koupili jsme s mužem byt, 70metrů čtverečních plus terasa, nic velkého, rádi bychom dvě děti, sama jsem vyrůstala v malém bytě, od 20ti let jsem žila v garsonce, pro mě je to obří bydlení
Teď řeším, kde budou spát případné návštěvy - sem tam přátelé z jiného města, rodina, která také žije v jiném městě… Určitě u nás nebude přespávat někdo každý víkend, ale sem tam nějaký pár…
Moje představa byla rozkládací gauč v obýváku, už jsme i takový vybrali.. Ale zajímá mě, jak přespávání řešíte vy?
Když spíme u přátel, tak všichni z našich nejlepších přátel mají domy a byt pro hosty, tak nemáme srovnání…
Díky za reakce.
Bylíme ve velkém domě a máme prádzný „spodní byt“.
Nebo prázdný, protože jsme v Praze, furt tam někdo straší. Ale chápu, že v tomhle jsme výjimka.
Když jsem byla dítě, bydleli jsme v 3+1 a návštěvy spaly normálně v obýváku na rozkládacím gauči
Příspěvek upraven 10.11.20 v 18:36
@Bábrdl píše:
Bylíme ve velkém domě a máme prádzný „spodní byt“.Nebo prázdný, protože jsme v Praze, furt tam někdo straší. Ale chápu, že v tomhle jsme výjimka.Když jsem byla dítě, bydleli jsme v 3+1 a návštěvy spali normálně v obýváku na rozkládacím gauči
Super!
Děkuji!
Nechávám jim ložnici a nebo dětský pokoj, já případně spím u dětí na matraci a nebo v obýváku na gauči.
@Kriss Tina píše:
@Lelio k našim jezdi kamaradi z druheho konce republiky, sice maj dum, ale ne o moc vetsi nez nas byt. No hoste si uz vezou svoje spacaky a karimatky, loni 2 lidi spali dokonce venku na terase, zbytek poskladany v obyvaku na zemineni sance ulozit 20 lidi
Tak tak. Vzpomínka na obývák plný lidí spicich na zemi je nesmazatelna
vesměs to všem bylo fuk, neb byli pod obraz… Měli to k nám 4 hodiny cesty, to je na otočku dost pitomé ![]()
Máme v dětském pokojíčku postel z Ikey, Hemnes se jmenuje a je rozkládací na dvojlůžko, dole tři šuplíky. A rozkládací gauč v obýváku. Takže když si případné mládě vezmeme k sobě, 4 lidi se vyspí úplně v pohodě.
Máme taky volný jeden pokoj kde ale máme jen jednolůžko. Tak že buď tam nebo v obýváku na sedačce. A pro babičku s dědou uvolnujeme naší ložnici z důvodu nejkvalitnějšího spaní.
Máme 2+1, dcera je s námi v ložnici a návštěvy spí na rozkládacím gauči v obýváku
U nas je jediné místo u deti v pokoji na zemi. Ale co deti rostou stává se problém nikoho tam nechtějí maji radi sve soukromí. Naposled jsme to resili, ze jsme sli na zem k dětem a jim nechali naší postel. Po této akci jsme se rozhodli ze se spicimi návštěvami končíme. Jeste přes leto kdyz se da spat na zahrade pod pergolou v zimě už ne. Mame 50m2 kuchyn spojenou s loznici nemame obyvak druhy pokoj maji děti. A musim rict, ze nejvetsi problém se pro me stalo takove to rano stridani v koupelně jeste videni v pyzamu atd. Driv u nas porad nekdo spal nebyl vikend, aby tu nikdo nebyl.
Kam se vejdou
K nam jezdi jen blizka rodina, zalezi, kdo a kolik. Probihaji vsechny verze - nekdy uvolnime loznici a nacpeme se k detem do pokojiku, kde mame matraci, nekdy vememe deti k nam a navsteva je v pokojiku a nekdy se spi v obyvaku na rozlozenem gauci, treba moji rodice spi nejradeji tam, mamka rano vstava brzo, tak si muze udelat snidani a nikoho nerusi (taky to mame spojene s, kuchyni). Ale uz probehla I velka akce s lidmi ve spacacich a na karimatkach na zemi ![]()
Nikdo u nás nikdy nepřespává, neboť ho nemáme kam dát a i kdyby, nemáme to rádi. Ale když už, tak bych volila formu rozkládací pohovky.
Moji rodiče mají nafukovací matračky pro návštěvy a spí jim v obýváku.
Pokud u nás spi jedna osoba, spi u dcery v pokoji a dcera s námi v ložnici.. Další dva se vejdou do obýváku, sedačku máme rozkládací, případně ještě máme nafukovací jednolůžko, ale to se stane jednou za rok, že by u nás spalo víc lidi.
@Kotatko03 u nás také nikdo nespí a ani když jsem byla dítě, tak u nás nikdo nikdy nespal - rodiče to též nesnášeli - každá návštěva večer odjela - mamka vždy říkala, že nebude povlékat a prát povlečení kvůli jedné noci ![]()
U nas spi jenom kamaradi deti. Maji rozkladaci pohovky v pokojich, ale nekdy klasicky karimatka, spacak. Jinak v obyvaku mame taky moznost rozlozit gauc, ale uz je to pres deset let, kdy jsme ji potrebovali. U nasich taky byl gauc v obyvaku, pozdeji cele volne patro.
My máme malý byt, takže případná návštěva spí na matraci v obýváku na zemi. Jezdí k nám ale jen máma, tak 3× za rok tu přespí, výjimečně ségra. Dřív tady takhle spával švagr každý týden nebo občas mladší sestra, když byla v centru flámovat.