Kde utratit v ČR kovová eura?

3792
8.7.22 16:30

V příštích několika letech neplanuješ vyjet z ČR? Nech si je, až se u nás bude platit eurem. Nebo je výměn s někým, kdo jezdí do ciziny :nevim:

Příspěvek upraven 08.07.22 v 16:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3792
8.7.22 16:33

Jo. Třeba ve vlaku ČD ti je průvodčí vezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.7.22 16:39

Aj v Kauflandu berou euro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24902
8.7.22 16:40

Zbylá éčka nechávám na další dovču (nevypadá to, že by tahle měna měla v dohledné době končit)
ale dcery si to třeba loni i předloni chtěly utratit vyloženě v ČR jen pro sebe, tak tím platily v Bille a Kauflandu, kurz je na informacích.. myslím, že to byly i kováky a vyšlo jim to výhodněji, jak měnit zpět za kačky…(PS : nechodit za brigádnicí na kase, je to trochu složitější operace pro zkušenější prodavačku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76983
8.7.22 16:40

@Nora4 v Bille kdysi dávno měli cedulku, že se dá platit eury, nevím, jestli to pořád platí, zkus se zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76983
8.7.22 16:41

@Lucy75 byla jsi rychlejší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21648
8.7.22 16:41

@Sisika9 neblbni, vždyť to bude nutit nějakému chudákovi průvodčímu :mrgreen:

@Nora4 pokud se chceš zbavit kovových mincí, musíš je odnést do České národní banky. Běžná směnárna ti je nevezme, obchody berou jen papírové a ještě s brutálně nevýhodným kurzem.
Já bych se na tvém místě mincí nezbavovala. Při jakékoliv cestě do zahraničí je využiješ. A nebo je daruj někomu z rodiny. A to fakt neplánuješ v příštích 10 letech cestu mimo naše území?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.7.22 16:46

Určitě i na benzinkách jsou připraveni vzít euro.
Pojedeš na Slovensko. Tam se ti budou hodit. Já tam teda používám kartu, když jedeme. Ale drobáky se vždy hodí. Tak si je nechej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24902
8.7.22 16:51

@stinga :lol: si je ale po mnoha zkušenostech radši nechávám na průjezd Rakouskem na jejich často zpoplatněná wc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76983
8.7.22 16:57
@Lucy75 píše:
@stinga :lol: si je ale po mnoha zkušenostech radši nechávám na průjezd Rakouskem na jejich často zpoplatněná wc :lol:

já také :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32190
8.7.22 17:43

@Kelsey ale ne mince…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
8.7.22 17:46
@Nora4 píše:
Zbyla nám hrst eur v mincích, kde s tím zaplatím? Nějaká zkušenost?

Všude, kde se jimi platí.

• Citovat
  • Upravit
74217
8.7.22 17:48
@Monchichik píše:
@Kelsey ale ne mince…

U nás mi vždycky vzali v Kauflandu mince. Možná je to tím, že my jsme u Sl. hranic. Za mostem je hned Holíč. Takže tady běžně nakupují a pouze papírové u sebe nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32190
8.7.22 17:49

@Kelsey aha…tak to je možné…ale tady ve všech obchodech chtějí jen bankovky…mince neberou…a to jsme u německých hranic…ale určitě by je vzali Vietnamci i nich v obchodech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.7.22 17:54
@Monchichik píše:
@Kelsey aha…tak to je možné…ale tady ve všech obchodech chtějí jen bankovky…mince neberou…a to jsme u německých hranic…ale určitě by je vzali Vietnamci i nich v obchodech…

Odmítnout u nás kovové. To by znamenalo, že si vyženou zákazníky. Oni tady jezdí pořád na nákup, když to mají pár minut. Já tím platila výjimečně. On muž dělá v zahraničí, takže všechny drobné většinou shrábne do své zahraniční peněženky :D a venku to upotřebí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová