Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vzdyt mas spoustu casu pro sebe, kdyz jsou deti ve skole/skolce. Deti mas na vikend u babicky. Nechapu a prijde mi to jako provokace. Tolik casu pro sebe ma malokdo s detmi, jako mas ty. Asi na case jit do prace.
No nedivim se. Sice se s mužem stridame, fungujem, rozvádět se nechci, ale občas tu myšlenku na stridavou péči mám taky
kluk má 4 roky, holka měsíc. Chtěla bych jít jen v klidu s miminem na procházku, neřešit denně uklidy, mít čas pro sebe když mimco spi… vrátit se v 6… 2 měsíce prazdnin se dvěma detma s pracujícím manželem me děsí a zároveň se těším. Kluk bude příští týden u prarodičů a já se tam těším. Nejradši bych tam nechala i manžela, ale on se nenecha ![]()
Příspěvek upraven 08.07.22 v 10:48
Mas dve relativne velke deti, ktere nepotrebuji tvou nonstop peci, chodi do skoly (skolky), ty jsi v domacnosti. Myslim, ze kdybys mela stridavku a musela chodit do prace, skloubit do toho vyzvedavani deti a domacnost, nadseni pro stridavku by te velmi rychle preslo.
A úplně nejvíc je takových, který smenuji, a mají děcka pořád doma a na starosti. Co ty na to?
Dle me už roupama nevíš co by, rozved se a mazej do rachoty, ať konečně poznáš, zas je toho loket a o čem je život většiny lidi. Potřebuješ to totiž jak prase drbani!
@Anonymní píše:
Ano, asi jsem blbá, odsoudíte mě. Mám dvě děti, jsem vdaná. Starší má deset a mladší šest. Mladší je hodně vyčerpávající psychicky. Tatínek je doma prakticky jen víkendy. Což mi i vyhovuje v tom, že ho beru už jako kamaráda. Sex není. Jsme v pohodě. Když je doma, tak mladší dítě je hodné, má respekt.Ze mě vůbec. Mě neposlechne, je hlučné, nenechá mě v klidu vypít kafe, každou chvíli mě hledá, pusu nezavře, dělá přesně to, co mu zákažu. Beru, je to malé děcko. Ale já jsem už tak psychicky vyšťavenáDo práce nechodím, jsem v domácnosti. Babička je jen z manželovi strany. A bydlí cca 50 km od nás. Zítra tam jedou děcka ráno a vrátí se v neděli, dýl to nejde.No budiž…Nejsem žádná zlá matka, děti miluju, bojím se o ně víc než je zdrávo, ale já bych tak moc chtěla mít víc prostoru pro sebe občas
Starší nechce ani na tábor. Vlastně ani nikde nepřespávají. Nic. K nám chodí jejich kamarádi, oni k nim ne.Ani nějak nechtějí. Kolikrát závidím, že má někdo střídavou péči. Nebo co druhý víkend si bere děti jejich otec, nebo i v týdnu podle potřeby. Můj manžel je v tomhle k ničemu, a právě kvůli tomu to chci asi skončit a rozvést se. Prostě závidím vám, které dáváte děti k babičkám, dědečkům, sourozencům, na tábory atd. Mám známou a ta má děti furt někde. Buď u otce nebo u dědy, babičky. Vlastně nečekám řady, ale vaše názory na moji zpověď
Nejvíc mě mrzí, že někdy na děti zvyšují hlas, protože nemám trochu toho klidu
Doufám, že tohle jen nějaký Tvůj zkrat, protože tohle hodně blbý nápad. Pokud je chlap pracovně mimo, tak stridavka nebude. A kdo Tě bude živit???
Ahoj, vůbec tě nesoudim. Když si chce někdo odpočinout od dětí a mít čas pro sebe je normální. Nemej žádné výčitky a pokus se s tím něco udělat. Co nějaká studentka na hlídání, kamarádka. Já jsem kluky měla ve střídavý péči. Už jsou velcí a jsou spíš se mnou, ale už jsou samostatne jednotky. Když si je bývalý manžel začal brát, zjistila jsem, že se taky můžu bavit, udělat si radost maličkostmi, divadlo, kino, přátelé. Držím palce.
Omg, ty si myslíš ze když se rozvedes, tak hodíš decko na hrb manželovi? To se pletes, on nebude mít povinnost si je brát. Bude to ještě horší. Z čeho žiješ? Z jeho příjmu? Upaluj do práce, ona tě ta nuda přejde.
Proč jsi v domácnosti? Jako ano, léto je pak náročný, zkombinovat dovolenou a hlídání, ale zbytek roku? Podle mě ti hrabe z toho, že jsi jen s dětmi. I s dětma se dá jít ven, mezi ostatní lidi - maminky a pokecat. Možná, že dost obdobný „problém“ má mladší syn a proto je takový, jaký je.
Běž do práce, dětí se neptej a na tábor je pošli.
Nebo jak chceš pak táhnout případnu střídavou péči, kterou tak závidíš. Myslíš, že jako samoživitelka na tom budeš líp?
@Oriseka píše:
Vzdyt mas spoustu casu pro sebe, kdyz jsou deti ve skole/skolce. Deti mas na vikend u babicky. Nechapu a prijde mi to jako provokace. Tolik casu pro sebe ma malokdo s detmi, jako mas ty. Asi na case jit do prace.
Na víkend u babičky? Po velice dlouhé době tam budou jednu noc ![]()
@Ahep píše:
A úplně nejvíc je takových, který smenuji, a mají děcka pořád doma a na starosti. Co ty na to?Dle me už roupama nevíš co by, rozved se a mazej do rachoty, ať konečně poznáš, zas je toho loket a o čem je život většiny lidi. Potřebuješ to totiž jak prase drbani!
Presne. Jako muj cas pro sebe bez deti, tak to jsou cesty autobusem do prace a moc si je uzivam a pak vecery od 9 hodin, kdy deti jdou spat. Hlidaniho neni moc a vyuzivam ho hlavne na nemoci deti, abych nemusela byt furt na OCR.
Tak předně bych se staršího neptala, zda na tábor chce nebo ne, prostě jede a hotovo. A mladšímu řekni, že budete hrát bobříka mlčení.
Kdybys měla děti blíž věkově k sobě, vystačily by si vzájemně a ty bys tohle asi řešit nemusela. Kvůli tomu se ale přeci nebudeš rozvádět, když vám to jinak klape a rozumíte si. Vydrž to ještě dva tři roky a prcek se uklidní, uvidíš. ![]()
@Anonymní píše:
Na víkend u babičky? Po velice dlouhé době tam budou jednu noc
No ale to je dan za to, ze jsi v domacnosti, protoze nekdo na to vse vydelat musi. Vzdyt se muzete s manzelem domluvit, aby si nasel praci v miste bydliste, ty pujdes take do prace a peci o deti a domacnost si podelite.
@Valejka píše:
Ahoj, vůbec tě nesoudim. Když si chce někdo odpočinout od dětí a mít čas pro sebe je normální. Nemej žádné výčitky a pokus se s tím něco udělat. Co nějaká studentka na hlídání, kamarádka. Já jsem kluky měla ve střídavý péči. Už jsou velcí a jsou spíš se mnou, ale už jsou samostatne jednotky. Když si je bývalý manžel začal brát, zjistila jsem, že se taky můžu bavit, udělat si radost maličkostmi, divadlo, kino, přátelé. Držím palce.
Vždyť má času pro sebe spoustu. Nechodí do práce a děti řeší školka/škola.
@Anonymní píše:
Na víkend u babičky? Po velice dlouhé době tam budou jednu noc
Tak to je super ne? Jako hodne lidi nema ani to.
Ano, asi jsem blbá, odsoudíte mě. Mám dvě děti, jsem vdaná. Starší má deset a mladší šest. Mladší je hodně vyčerpávající psychicky. Tatínek je doma prakticky jen víkendy. Což mi i vyhovuje v tom, že ho beru už jako kamaráda. Sex není. Jsme v pohodě. Když je doma, tak mladší dítě je hodné, má respekt.Ze mě vůbec. Mě neposlechne, je hlučné, nenechá mě v klidu vypít kafe, každou chvíli mě hledá, pusu nezavře, dělá přesně to, co mu zákažu. Beru, je to malé děcko. Ale já jsem už tak psychicky vyšťavená
Do práce nechodím, jsem v domácnosti. Babička je jen z manželovi strany. A bydlí cca 50 km od nás. Zítra tam jedou děcka ráno a vrátí se v neděli, dýl to nejde.No budiž…Nejsem žádná zlá matka, děti miluju, bojím se o ně víc než je zdrávo, ale já bych tak moc chtěla mít víc prostoru pro sebe občas
Starší nechce ani na tábor. Vlastně ani nikde nepřespávají. Nic. K nám chodí jejich kamarádi, oni k nim ne.Ani nějak nechtějí. Kolikrát závidím, že má někdo střídavou péči. Nebo co druhý víkend si bere děti jejich otec, nebo i v týdnu podle potřeby. Můj manžel je v tomhle k ničemu, a právě kvůli tomu to chci asi skončit a rozvést se. Prostě závidím vám, které dáváte děti k babičkám, dědečkům, sourozencům, na tábory atd. Mám známou a ta má děti furt někde. Buď u otce nebo u dědy, babičky. Vlastně nečekám řady, ale vaše názory na moji zpověď
Nejvíc mě mrzí, že někdy na děti zvyšují hlas, protože nemám trochu toho klidu