Problém s očima u dětí

85
8.7.22 09:58

Problém s očima u dětí

Ahoj, chtěla bych se zeptat. Mám dcerku 8 let, která má poslední týdny problémy s očima. Byli jsme na pohotovosti, udělali stěr a žádný zánět nemá.
Bolí, pálí ji oči a špatně vidí, tedy spíše nepřečte nějaký text, tak to je na větší vyšetření. Meli jste to někdy podobně? Teď i přemýšlím, že bych zašla do optiky na změření, ale tam je to podmíněné, že si musíme koupit brýle… Řešili jste někdo, co je lepší? Čekat na vyšetření u lékaře nebo si to urychlit? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22048
8.7.22 10:04
@PrdlaR píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Mám dcerku 8 let, která má poslední týdny problémy s očima. Byli jsme na pohotovosti, udělali stěr a žádný zánět nemá.
Bolí, pálí ji oči a špatně vidí, tedy spíše nepřečte nějaký text, tak to je na větší vyšetření. Meli jste to někdy podobně? Teď i přemýšlím, že bych zašla do optiky na změření, ale tam je to podmíněné, že si musíme koupit brýle… Řešili jste někdo, co je lepší? Čekat na vyšetření u lékaře nebo si to urychlit? Děkuji

V optice stejně nic nevyřešíš - tvoje dcerka potřebuje vyšetřit od očního lékaře, ne konzultaci s optometristou.

Pokud na pohotovosti vyloučili akutní problém ve smyslu zánětu spojivek, rohovky nebo nějakého úrazu, tak bych zamířila na klasické oční. Po domluvě ti jistě vyjdou vstříc a buď tě objednají na nějaký časově rozumný termín nebo ti řeknou, kdy můžete přijít bez objednání „na čekačku“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.7.22 10:04

Mi se to stalo nedávno. Natřela jsem si pusu a vše opalovacím krémem. Protože jsme furt venku a mám prostě respekt ze slunka. Všechno bylo ok. Průběžně jsem se koupala. Ale znovu nenatírala. Pak jsme jeli do obchodu. Nějak jsem si promnula v autě oči nebo co. A pak jen štípání oči. Celou dobu slzení. V obchodě jsem se styděla. Že to vypadalo, jak by mi manžel jednu střelil a brečím. No děs.
Tak možná opatrně na krémy. Slunko, chlorovanou vodu. Nevím, co přesně mi to udělalo. Zatím se to stalo 1×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35864
8.7.22 10:05

Oční nebo alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
8.7.22 10:16

Já mám zrovna zánět spojivek…asi alergického puvodu…neteče mi nic z oka, ale svědí to jak… Nejraději bych si to oko vyškrábala…tak může to být reakce na nějaké pyly, traviny, kosmetiku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
8.7.22 10:25

@Kelsey

Jj, po opalováku vždycky zpuchnu. Musím dávat hodně daleko od očí, jinak mám potom několik dní problémy s očima… Někdy stačí, když se zpotím na obličeji a už to frčí…

Zakladatelko, určitě objednat na oční. Může to být na brejličky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
8.7.22 10:38

Zkusili jste antihistaminika? Můj muž třeba skoro „oslepl“ (řezavá bolest v očích, slzení, úplný horor) dvakrát na dovolené v Egyptě. Jednou trochu na Sinaji (jeden ze 14 dnů) a jednou u sfingy v Gíze. Nebyla jsem připravená, neměli jsme kapky ani tabletu, tak si to moc neužil, ale bylo to prostě z ničeho nic.

Jako první bych řešila možnou alergii. Antihistaminiky nic nezkazíš. Pokud pomůžou, pak je to jasné.

Kontrolu na očním rozhodně udělat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
8.7.22 11:11

@Slečna Ferka děkuji. Jo vlastně dáváme 1× denně Spersallerg co jí předepsali.
Pokouším se jí objednat, ale je to mazec…teď o prázdninách 🤦

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
8.7.22 11:52

@PrdlaR A ty kapky pomáhají?

Já bych možná zkusila i nějakou tabletu nebo tak, na pár dní systémová antihistaminika neublíží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
8.7.22 21:20

@Slečna Ferka
Teď jsou u babičky, tak to nemám pod kontrolou, ale snad pomáhají. A jaké tablety myslíš? V pondělí bych mohla koupit. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
9.7.22 19:39

@PrdlaR Myslím jakékoli volně prodejné tablety na alergii. Zkusila bych Zyrtec/Zodac, Analergin, Claritin, Loratadin… v lékárně Ti poradí, pokud je některý na příznaky s očima lepší. Asi bych to zkusila, pokud kapky nefungují stoprocentně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová