Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Mám dcerku 8 let, která má poslední týdny problémy s očima. Byli jsme na pohotovosti, udělali stěr a žádný zánět nemá.
Bolí, pálí ji oči a špatně vidí, tedy spíše nepřečte nějaký text, tak to je na větší vyšetření. Meli jste to někdy podobně? Teď i přemýšlím, že bych zašla do optiky na změření, ale tam je to podmíněné, že si musíme koupit brýle… Řešili jste někdo, co je lepší? Čekat na vyšetření u lékaře nebo si to urychlit? Děkuji
@PrdlaR píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Mám dcerku 8 let, která má poslední týdny problémy s očima. Byli jsme na pohotovosti, udělali stěr a žádný zánět nemá.
Bolí, pálí ji oči a špatně vidí, tedy spíše nepřečte nějaký text, tak to je na větší vyšetření. Meli jste to někdy podobně? Teď i přemýšlím, že bych zašla do optiky na změření, ale tam je to podmíněné, že si musíme koupit brýle… Řešili jste někdo, co je lepší? Čekat na vyšetření u lékaře nebo si to urychlit? Děkuji
V optice stejně nic nevyřešíš - tvoje dcerka potřebuje vyšetřit od očního lékaře, ne konzultaci s optometristou.
Pokud na pohotovosti vyloučili akutní problém ve smyslu zánětu spojivek, rohovky nebo nějakého úrazu, tak bych zamířila na klasické oční. Po domluvě ti jistě vyjdou vstříc a buď tě objednají na nějaký časově rozumný termín nebo ti řeknou, kdy můžete přijít bez objednání „na čekačku“.
Mi se to stalo nedávno. Natřela jsem si pusu a vše opalovacím krémem. Protože jsme furt venku a mám prostě respekt ze slunka. Všechno bylo ok. Průběžně jsem se koupala. Ale znovu nenatírala. Pak jsme jeli do obchodu. Nějak jsem si promnula v autě oči nebo co. A pak jen štípání oči. Celou dobu slzení. V obchodě jsem se styděla. Že to vypadalo, jak by mi manžel jednu střelil a brečím. No děs.
Tak možná opatrně na krémy. Slunko, chlorovanou vodu. Nevím, co přesně mi to udělalo. Zatím se to stalo 1×.
Já mám zrovna zánět spojivek…asi alergického puvodu…neteče mi nic z oka, ale svědí to jak… Nejraději bych si to oko vyškrábala…tak může to být reakce na nějaké pyly, traviny, kosmetiku…
Jj, po opalováku vždycky zpuchnu. Musím dávat hodně daleko od očí, jinak mám potom několik dní problémy s očima… Někdy stačí, když se zpotím na obličeji a už to frčí…
Zakladatelko, určitě objednat na oční. Může to být na brejličky.
Zkusili jste antihistaminika? Můj muž třeba skoro „oslepl“ (řezavá bolest v očích, slzení, úplný horor) dvakrát na dovolené v Egyptě. Jednou trochu na Sinaji (jeden ze 14 dnů) a jednou u sfingy v Gíze. Nebyla jsem připravená, neměli jsme kapky ani tabletu, tak si to moc neužil, ale bylo to prostě z ničeho nic.
Jako první bych řešila možnou alergii. Antihistaminiky nic nezkazíš. Pokud pomůžou, pak je to jasné.
Kontrolu na očním rozhodně udělat taky.
@Slečna Ferka děkuji. Jo vlastně dáváme 1× denně Spersallerg co jí předepsali.
Pokouším se jí objednat, ale je to mazec…teď o prázdninách 🤦
@PrdlaR A ty kapky pomáhají?
Já bych možná zkusila i nějakou tabletu nebo tak, na pár dní systémová antihistaminika neublíží…
@Slečna Ferka
Teď jsou u babičky, tak to nemám pod kontrolou, ale snad pomáhají. A jaké tablety myslíš? V pondělí bych mohla koupit. Děkuji
@PrdlaR Myslím jakékoli volně prodejné tablety na alergii. Zkusila bych Zyrtec/Zodac, Analergin, Claritin, Loratadin… v lékárně Ti poradí, pokud je některý na příznaky s očima lepší. Asi bych to zkusila, pokud kapky nefungují stoprocentně.