Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, budu 4-5dní v nemocnici (budu mít tedy nadstandard), ale potřebovala bych typ na jídlo. Uvažovala jsem i chia drincích a tyčinkách, ale nechci pak slyšet poučky a jejich jídlo tam jíst nechci (nikoliv z rozmaru). Poradte mi prosím něco zdravějšího, děkuji.
Můžeš si vzít co chceš, pokud nemáš nějakou dietu. A z jakého důvodu si tam chceš brat svoje jídlo? Jen se ptám, já třeba nejim salámy a pod., a rikam si o muslimskou dietu, když je nutné do nemocnice jít
pak ty největší hnusy a flakoty nedostaneš a dá se to normálně sníst ![]()
@PetraMeli no můžeš se dohodnout na jakékoliv dietě při přijmu ne? Jinak já si brala džusy a ovoce, zeleninu… na nadstandartu by měla být i lednice, tak klidně i hotové saláty ![]()
@Semtex píše:
Můžeš si vzít co chceš, pokud nemáš nějakou dietu. A z jakého důvodu si tam chceš brat svoje jídlo? Jen se ptám, já třeba nejim salámy a pod., a rikam si o muslimskou dietu, když je nutné do nemocnice jítpak ty největší hnusy a flakoty nedostaneš a dá se to normálně sníst
Já zásadně vegetariánskou a minule jsem dostala salát s tuňákem, jako to jím, ale prostě ryba není vegetariánská strava, já nejím jen drůbež, králíka a vepřové… ![]()
@Semtex píše:
Můžeš si vzít co chceš, pokud nemáš nějakou dietu. A z jakého důvodu si tam chceš brat svoje jídlo? Jen se ptám, já třeba nejim salámy a pod., a rikam si o muslimskou dietu, když je nutné do nemocnice jítpak ty největší hnusy a flakoty nedostaneš a dá se to normálně sníst
Nejím maso, vynechávám i některé mléčné výrobky ( problím se zažíváním), takže si nevyberu ani moc z jejich nabídky, max. mrkvový salát (hromada cukru) či okurkový
No a dá se to normálně jíst? Si pamatuji po porodu, tam mě zachránili zdravé tyčinky.
@welovefashion píše:
@PetraMeli no můžeš se dohodnout na jakékoliv dietě při přijmu ne? Jinak já si brala džusy a ovoce, zeleninu… na nadstandartu by měla být i lednice, tak klidně i hotové saláty
Nízkosacharidovou bez masa tam asi neprotlačím, ani veganskou, takže tápu. Jako asi pytel jablek, okurky, možná raw nápoj (bílkoviny) a pak nevím.
@welovefashion píše:
Já zásadně vegetariánskou a minule jsem dostala salát s tuňákem, jako to jím, ale prostě ryba není vegetariánská strava, já nejím jen drůbež, králíka a vepřové…
No právě, já se raději na ty jejich chutovky nechci spoléhat. Budu si táhnout i vody s hořčíkem, ale jinak ty saláty, ty snad ok. Dík
Ve Zlíně v porodnici jsou na tohle připraveni. Tam mají lednici pro pacientky. Manžel mi nosil nějaké jídlo. Protože jsem odmítla jíst ty jejich obědy. Já teda jim maso. Takže mi nosil čerstvou šunku. A ovoce. Vody. Že nesnáším ten jejich čaj v nemocnici.
Vidíš dneska jsem si objednávala zásobu sušeného ovoce a ořechů. Tak to bych si vzala určitě.
@PetraMeli píše:
Nízkosacharidovou bez masa tam asi neprotlačím, ani veganskou, takže tápu. Jako asi pytel jablek, okurky, možná raw nápoj (bílkoviny) a pak nevím.
Nějaké oříšky;-) proteinové tyčinky
@Kelsey píše:
Ve Zlíně v porodnici jsou na tohle připraveni. Tam mají lednici pro pacientky. Manžel mi nosil nějaké jídlo. Protože jsem odmítla jíst ty jejich obědy. Já teda jim maso. Takže mi nosil čerstvou šunku. A ovoce. Vody. Že nesnáším ten jejich čaj v nemocnici.
Vidíš dneska jsem si objednávala zásobu sušeného ovoce a ořechů. Tak to bych si vzala určitě.
Ted koukám na lifefood.cz
@welovefashion píše:
Nějaké oříšky;-) proteinové tyčinky
Asi ano, ale možná v raw verzi, potřebuji po operaci nezatěžovat tělo.
Hodne zalezi, do jake nemocnice jdes, ja byla loni v takove, kde si na kvalitnim jidle zakladaji.
Jinak po operaci klasika hodne vitaminu, mega davky cecka, a hodne bilkovin pro rychle hojeni.
(Vybavuju si prihodu znameho z Italie, kde ho po operaci zlomeniny cpali kvalitnimi vyzralymi syry, drzel to pak i doma a rikal, ze hojeni naprosto uzasne
).
@Lucie_Sx píše:
Hodne zalezi, do jake nemocnice jdes, ja byla loni v takove, kde si na kvalitnim jidle zakladaji.Jinak po operaci klasika hodne vitaminu, mega davky cecka, a hodne bilkovin pro rychle hojeni.
(Vybavuju si prihodu znameho z Italie, kde ho po operaci zlomeniny cpali kvalitnimi vyzralymi syry, drzel to pak i doma a rikal, ze hojeni naprosto uzasne).
Jinak já si nasadím i wobenzym, snad i to bude další + v hojení.
@Semtex píše:
Nejspíš proto, že jídlo v nemocnicích se kolikrát nedá vůbec jist. Jak šlichta pro prasata. (čest výjimkám)