Kde všude necháváte spropitné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8472
7.9.23 07:26

Mi jednou kadeřnice naučtovala automaticky dýško 100,– :lol: nejprve jsem si myslela, že zdražila a ona, že ne, že to je i s dýškem :lol: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3799
7.9.23 07:58

Dávám spropitné v resturaci, kde sedím a jsem spokojená s obsluhou a jídlem. U kadeřnice a kurýrovi, který mi doručí nějakou věc domů. Když si něco kupuji u stánku, spropitné nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
7.9.23 08:01

Jenom v restauraci a jenom kdyz jsem spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
7.9.23 08:29

V restauraci ano. Jinak spíš ne.

@roba18 píše:
No s tím jak se obecně celé české gastro letos v létě předvedlo (platby jen v hotovosti, smažák za 250,– k tomu kyselý ksicht a pomalá obsluha atd), tak spropitné nechám jen tam, kde se mi skutečně hodně líbí. A takových míst v Česku moc není. Raději si zajedu mimo ČR.
Kurýrovi balík platím jen kartou a vlastně všude platím kartou. Ale kromě gastra spropitné nedávám. U kadeřnice a kosmetika také platby kartou. Není prostor pro spropitné. A ceny mají snad jasně dané. Taky mi v práci šéf nepřinese 10,– jen proto, že jsem se na něj usmála.

Tyjo tohle mě zaujalo, opravdu v ČR nejsou podle Tebe výborné restaurace?
Já teda nejsem hogo fogo, ale jen za tohle léto jsme se mnohokrát skvěle najedli i v tuzemských podnicích, kolikrát překvapila i restaurace na malé vesnici nebo nějaký streetfood a tak.. Jasný, je spousta hospod, kde mají jen ten smažák za 250, ale z principu se spíš takovým vyhnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
7.9.23 08:29

Nějakým způsobem zaokrouhluji pouze v restauraci, když platím hotově /ale obecně chodím málo/, a u kadeřníka, jinak nikde. A dávám pouze z nějakého toho donucení, že se to tak zavedlo a očekává se to. Za mě je to velký nesmysl a nevidím k tomu důvod a vlastně mě to i štve. Spokojenost vyjádřím tím, že příště přijdu zas. Ano, někdy mávnu rukou nad pár drobnýma, bez ohledu na druh obchodu, ale to musím mávnout já, určitě si o to obchodník nesmí říct a rozhodně se nejedná o pajcku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
7.9.23 08:36
@Freeandwild píše:
V restauraci ano. Jinak spíš ne.Tyjo tohle mě zaujalo, opravdu v ČR nejsou podle Tebe výborné restaurace?
Já teda nejsem hogo fogo, ale jen za tohle léto jsme se mnohokrát skvěle najedli i v tuzemských podnicích, kolikrát překvapila i restaurace na malé vesnici nebo nějaký streetfood a tak.. Jasný, je spousta hospod, kde mají jen ten smažák za 250, ale z principu se spíš takovým vyhnu…

Asi nemám štěstí na lokalitu. Míst, kde bych nechala doporučených 10-15% z útraty je v Česku skutečně minimum. A zase jsme u cen, když za obyčejný řízek ve dvou i s pitím nechám klidně 1000,– tak jako dávat 100,– spropitné je totální zhovadilost. Fakt ne. Buď se české gastro vzpamatuje a bude za své ceny nabízet kvalitu jak v jídle tak obsluze, prostředí atd a nebo mají smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30924
7.9.23 08:39

V restauracich, pripadne v cukrarne s detmi. Tuhle si rikala prodavacka o dysko drze v reznictvi, tak to teda v zadnem pripade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
7.9.23 08:43
@LadaSva píše:
To se odvíjí od spokojenosti. Dyško není povinnost. Jinak k některým reakcím. Dovedu si představit smažák za 250,– v Praze, nebo v turistických centrech. Jinak reálná cena se v restauracích zaměřených na stravování mimo tato centra pohybuje okolo 135,– Kč a rostoucí ceny v gastronomii jsou bohužel jenom odrazem rostoucích vstupů a to od potrvin - surovin, přes ceny energií, odvody až třeba po rostoucí ceny poplatků OSA za TV nebo rádio v provozovně

Dovolím si nesouhlasit. Posledně na výletě po Lužických horách, jsme se stavili po cestě v Mimoni. Město o pár obyvatelích, průmysl nulový, nijak zajímavá lokalita. A tam jedna dřevěná bouda, smažák/řízek 200,–, platba jen v hotovosti a čekání na jeden řízek a jeden smažák s hranolky 30 minut. A ještě otrávená madam. Jediné co bylo dobré bylo nealko pivo. Lokalita u rušné křižovatky. Za tento super zážitek jsme nechali 850,– no spropitné jsme madam nechali ze zdvořilosti, ale rozhodně ne 10%. A nikdy více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
7.9.23 08:44
@Hobitka píše:
V restauracich, pripadne v cukrarne s detmi. Tuhle si rikala prodavacka o dysko drze v reznictvi, tak to teda v zadnem pripade.

Jak si někdo řekne o dysko? To fakt řekla "necháte mi 10,–? Abych nemusela vracet. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30924
7.9.23 08:52

@roba18 " A to Vam tech 6 korun opravdu musim vratit?" Uplne nas*anym tonem :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
7.9.23 08:53
@roba18 píše:
Dovolím si nesouhlasit. Posledně na výletě po Lužických horách, jsme se stavili po cestě v Mimoni. Město o pár obyvatelích, průmysl nulový, nijak zajímavá lokalita. A tam jedna dřevěná bouda, smažák/řízek 200,–, platba jen v hotovosti a čekání na jeden řízek a jeden smažák s hranolky 30 minut. A ještě otrávená madam. Jediné co bylo dobré bylo nealko pivo. Lokalita u rušné křižovatky. Za tento super zážitek jsme nechali 850,– no spropitné jsme madam nechali ze zdvořilosti, ale rozhodně ne 10%. A nikdy více.

Prokazatelně hřeší na to, že jsou tam jediní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
7.9.23 08:54
@Hobitka píše:
@roba18 " A to Vam tech 6 korun opravdu musim vratit?" Uplne nas*anym tonem :mrgreen:.
:roll: tvl. Odpověď by byla "a víte co já vám vrátím celý nákup a vy mi vraťte všechny peníze.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
7.9.23 08:57
@roba18 píše:
Jak si někdo řekne o dysko? To fakt řekla "necháte mi 10,–? Abych nemusela vracet. :roll:
Úplně vymizela taková ta pinglovská etiketa. pingl vždycky byl „služebníček“ a podle toho se i choval. Patřilo k tomu i oblečení, pingl minimálně černé kalhoty a bílá košile, servírka černé šatečky, bílé doplńky, úsměv a slušné vystupování. Asi je to dříve více bavilo. Okolo gastronomie se trochu pohybuji a vím o čem mluvím. problém je dále v tom, že ve spoustě restaurací je hromada sezónních brigádníků.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
7.9.23 08:58
@roba18 píše:
Dovolím si nesouhlasit. Posledně na výletě po Lužických horách, jsme se stavili po cestě v Mimoni. Město o pár obyvatelích, průmysl nulový, nijak zajímavá lokalita. A tam jedna dřevěná bouda, smažák/řízek 200,–, platba jen v hotovosti a čekání na jeden řízek a jeden smažák s hranolky 30 minut. A ještě otrávená madam. Jediné co bylo dobré bylo nealko pivo. Lokalita u rušné křižovatky. Za tento super zážitek jsme nechali 850,– no spropitné jsme madam nechali ze zdvořilosti, ale rozhodně ne 10%. A nikdy více.

Tak jako taky jsme nechali 700 Kč za dva aperoly a dvě tiramisu, co vypadala jako z piksly z Lidlu a ještě byla zakydaná tunou šlehačky a čoko toppingu :mrgreen: ale to jsou spíš takové úlety, naposledy třeba luxusní burger v Rakovníku, domácí hranolky a drink, útrata lehce přes 500 za dva a odcházeli jsme spokojení, najezení a bez nějakého čekání. Jako bonus výběr i pro vege nebo lidi, co z nějakého důvodu něco nejedí, pěkné prostředí, čisté záchody… vrátila bych se a i to spropitné bylo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
7.9.23 08:59

Já nechávám dýško v restauraci kam teda chodím málo. Kadeřnici mám švagrovou tak ta si nic nevezme a pak nechávám manikérce a kosmetičce vždy jen tak dvacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat