Kde všude necháváte spropitné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7240
7.9.23 09:01

Většinou spíš zaokrouhluju.
V restauraci dávám, pokud nás tam sedí víc a mají s námi práci. Pokud přijdu, rovnou si objednám oběd a vodu, rovnou i platím, abych ušetřila čas, to pak platím kartou a nedavam nic. - Upřímně já vím, že číšníci za to nemohou, ale ty ceny jsou tak strasne prestrelene, že ještě dysko k tomu vážně ne. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1481
7.9.23 09:08

Spropitné dávám hlavně v restauracích a většinou dávám dýško těch cca 50 kč. Pokud vyžadují platby v hotovosti, tak nedávám nic, nebo jen pár korun na dorovnání. Pak ještě na thajských masážích, kde to vyloženě vyžadují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
7.9.23 09:21
@roba18 píše: :roll: tvl. Odpověď by byla "a víte co já vám vrátím celý nákup a vy mi vraťte všechny peníze.
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
7.9.23 09:24

V restauraci, v kavárně, výše se odvíjí podle toho, jak jsme tam spokojeni. Pak 10,– kurýrům na Košíku. Kadeřnici ani pedikérce nedávám, dělají samy na sebe a ceny si podle toho upraví. Nejvíc mě vadí, když mi má někdo vrátit a začne se hrabat v peněžence, jako že nemá drobné, a čeká, až řeknu, že to je dobrý, ať je nehledá. Pak bych dala dýško, kdyby mi byly pokytnuty nějaké nadstandardní služby nebo pro mě udělal někdo něco nad rámec svých povinností, ale s tím jsem se zatím nesetkala :( Tak asi takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
7.9.23 09:26
@LadaSva píše: Úplně vymizela taková ta pinglovská etiketa. pingl vždycky byl „služebníček“ a podle toho se i choval. Patřilo k tomu i oblečení, pingl minimálně černé kalhoty a bílá košile, servírka černé šatečky, bílé doplńky, úsměv a slušné vystupování. Asi je to dříve více bavilo. Okolo gastronomie se trochu pohybuji a vím o čem mluvím. problém je dále v tom, že ve spoustě restaurací je hromada sezónních brigádníků.

no právě, ti zaměstnanci a brigádníci jsou zřejmě placeni hodinově a nemají žádný zisk z toho, kolik lidí v daném podniku utratí - a to je častá chyba, nemají naprosto žádný zájem o zákazníka, o to aby se tam vracel,
u nás ve městě byla restaurace, která si i dala do názvu „hospoda na blbém místě“ - protože vždy majitel prodělal a zrušil to - ovšem milí majitelé si nedali tu práci, aby zjistili, proč to je - ono to nebylo blbé místo, ale blbá obsluha - neochotná, pomalá, dát místo rýže brambory nejde, udělat „bazén“ z džusu nejde, na placení se čekalo půl hodiny a další a další malé nepříjemnosti - tak do takového podniku víc nejdeš, smůla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
7.9.23 09:30

Co je bazén z džusu?
@stinga

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
7.9.23 09:36
@Anik píše:
Co je bazén z džusu?
@stinga

džusík Cappy se doleje vodou do půllitrové sklenice, do toho brčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
7.9.23 09:49

Dávám, kde mi to přijde Ok podle mě. Kurýrovi, ve stánku… platby nezaokrouhluju, protože platím VŠUDE kartou. Ale to dýško dávám do ruky.
Víte, že v mekáči ani ty kešový dýška nejdou personálu, ale nechá si je franšízant?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
7.9.23 09:51
@stinga píše:
džusík Cappy se doleje vodou do půllitrové sklenice, do toho brčko

To je problém udělat? 8o v Rakousku/Německu běžná věc na nápojovém lístku. V Česku PROBLÉM. :lol: no jo kubík vody stojí už 100,– chápu vstupy jsou neskutečně drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
7.9.23 09:53
@Ivan PPZ píše:
Dávám, kde mi to přijde Ok podle mě. Kurýrovi, ve stánku… platby nezaokrouhluju, protože platím VŠUDE kartou. Ale to dýško dávám do ruky.
Víte, že v mekáči ani ty kešový dýška nejdou personálu, ale nechá si je franšízant?

Takových podniků je daleko více. Často se to dává do jednoho balíku a na konci měsíce se to rozpocitava mezi všechny včetně kuchařů a pomocných pracovníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
7.9.23 09:54

Aha, čekala jsem něco většího :)

@stinga píše:
džusík Cappy se doleje vodou do půllitrové sklenice, do toho brčko
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
7.9.23 09:55

Zrovna cyklisti hodně pijou ředěný džus a na cyklistických místech to problém není. Na druhou stranu- hospoda tak vyrobí 0,5 l. pítí za cenu 2d džusu- taky nic moc byznis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
7.9.23 09:55

@stinga Hospoda na blbým místě je/byla i v Plzni. Nejsi z Plzně? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
7.9.23 09:57
@roba18 píše: … Často se to dává do jednoho balíku a na konci měsíce se to rozpocitava mezi všechny včetně kuchařů a pomocných pracovníků.

To si asi nerozumíme. Já říkám, že pesonál v mekáči nedostává. Ne, že se to někam sype a pak rozdělí. Takže ta reakce jde mimo. Neřeším dýško na kartě, ale ty kováky, který cíleně nechají přímo tomu človíčkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
7.9.23 10:06
@Ivan PPZ píše:
To si asi nerozumíme. Já říkám, že pesonál v mekáči nedostává. Ne, že se to někam sype a pak rozdělí. Takže ta reakce jde mimo. Neřeším dýško na kartě, ale ty kováky, který cíleně nechají přímo tomu človíčkovi.

Však ta frančíza má také náklady na zamce. Nevěřím, že by si přebytky v pokladně nechvali. Pokud ano, tak je to jasný daňový podvod. A teda jestli mají při té fluktuaci koule na zkoušení podvodů, pak klobouk dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat