Kde vydat básně...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
199
5.7.09 17:20

Kde vydat básně...

Ahojky, nevíte kde se dají nechat vydat básně…ségra je básnické střevo a zdá se mi dobré :wink: tak mě napadlo, nechat ty díla nekdě vytisknout, že by si ji třeba někdo všiml..samo, že za to nechceme peníze…ona to ani nechce publikovat, ale myslím, že je to škoda, díky za tipy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2923
5.7.09 17:37

Markéto , jestli máš na mysli to, že bys básně poslala někam do nakladatelství a oni to nadšeně vydali ( tím vůbec nechci tvou sestru podceňovat), tak to vidím bledě. Možná domluvit se a vydat samonákladem.
Další variantou je poslat věci do nějakých literárních časopisů- Host, Weles, A2, Psí víno (tištěných) nebo existuje spousta internetových.
Nebo mě napadá vzít tajně sestře texty, vytisknout na počítači a nechat pár výtisků svázat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
5.7.09 18:49

Jo, jo, nakladatelství se do vydání poezie moc nepohrnou. To by musela být opravdu pecka! Ae třeba je! Zadej si do googlu vyhledat nakladatelství, co vydávají poezii a zkus je obeslat. Jinak existují servery, co se zabívají amatérskou tvorbou a dávají prostor dost lidem. Třeba např.

http://www.pismak.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
5.7.09 22:18

Taky si myslím, že si jí spíš někdo všimne, když ty básně zveřejní na netu. Jak tu holky psaly, zaujmout nějaké nakladatelství je hodně těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
5.7.09 22:24

Ještě mě napadá jedna možnost - jak na sebe upozornit
(samozřejmě - internet je taky možnost - ale internet je spíš takové moře, kde dnes zveřejňuje kdekdo kdeco… hlavně kvůli fenomenu „blogů“)

• a tato možnost se reálně stala (ale jednalo se o povídky, nikoli o básně) - zkusit oslovit nejdříve nějaký regionální (nebo jiný) deník, noviny… nebo i „neregionální“ noviny, zdali by neotiskly báseň, třeba zpočátku pod pseudonymem.

Takto by si spíš - myslím -získala něco jako „počáteční renomé“…

Napadlo mě totiž, jak to čtu - do časopisu „Marianne“ kdysi psávala jedna dáma povídky, a jim se natolik líbily, že po nějakém čase ji vzaly do redakce…
Tak jen tak - jen taková „ídea“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.7.09 22:43

Zveřejnit něčí básně když nechce, to je jako vystavit jeho nahé fotky. Básně jsou věc intimní a člověk by s tím měl sopuhlasit. Aby se tvá sestřička nedočkala nemilého překvapení a vy tím pádem také. Píšu básně také a kdyby někdo zveřejnil ta, které nechci asi bych se s ním přestala přátelit.
Think twice......
 Radka

• Citovat
  • Upravit
oswald hlávka
30.5.12 11:58

ŽIVOT MŮJ

? Život můj

Život můj žertéře,
nebyl snadný,
prázdný mi dal talíř
osud vadný.

Maloval jsem mraky,
vítr na obloze,
a pak žil pošlapán
na podlaze.

Strach ano, strach,
ten hloupý strach,
toho jsem Bože,
nevzpomněl, ach.

Všechno šlo v prach,
můj život, má pravda,
když já nic neuměl,
přispěchal krach.

-oho-

• Citovat
  • Upravit
Teríík
8.10.13 16:59

Chci vydat báseň

Ahoj, jmenuju se Terka a ráda bych vydala svojí báseň. Už jsem napsala spoustu básní o spoustě věcí.. Podle mě jsou docela dobré, i ostatním se líbily. Někdy bych ráda nějakou vydala… Já vím, vypadá to hloupě, ale prostě chci vydat svojí básničku, kdyby to bylo na moje náklady, kolik by to mohlo stát? A jak se to vůbec dělá? Zkrátka bych potřebovala poradit. Díky předem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová