Kontrola během neschopenky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Bavlí píše:
Takže zaměstnavatel platí 3 týdny nebo 14 dní?
21dní
já ted marodila skoro rok, takže to vím přesně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bavlí píše:
Takže zaměstnavatel platí 3 týdny nebo 14 dní?
zaměstnavatel plati 3 týdny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Děkuji za reakcesice z toho nejsem o nic moudřejší, asi nidko neví 100% přesně jak to je, snad už to nějak překlepu a pak už mi můžou v práci… Jasně, že bych se nejraděj na šéfa vykašlala, o mém těhotenství ví víc jak 4 měsíce, náhradu nehledal, prac dobu mi upravit nebyl schopnej…Poslední měsíc jsem ho upozornovala na to, že mi doktor doporučuje klidový režim a že nejspíš na neschopence skončím a když už jsem opravdu s neschopenkou přišla, páč mi doktor práci vysloveně zakázal, tak na mě všichni koukali jak na simulanta
tak ted ještě ze sebe dělám blbce a do práce chodím, strachy se klepu, aby nepřišla kontrola, nebo aby se něco nestalo mimískovi…
No tak to je hustý… to je jak u nás v práci.. nepracuješ náhodou na poště??
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a nevíte, jak to chodí, když bydlíme v baráku, kde není naistalovaný zvonek? To je asi moc zajímat nebude, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenao Musíš mít dům nebo byt opatřený zvonkem, pokud dojdou nikdo se s tebou bavit nebude. Za sebe teda můžu říct, jsem doma od ledna a nikdo nedošel, cca. za 14 nastupuju na mateřskou tak snad už nikdo do té doby nedojde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak zkusím jak fungují bezdrátové zvonky
Ach jo, takové martirium kolem toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvonek určitě pořiď, taky máme bezdrátový stejně jako naši (bydlíme v jednom baráku).JSem doma od prosince 2012 a první kontrolu jsem tu měla minulý týden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Osmanka píše:
Toto mi přijde jako kreténský systém. Protože mám na mateřskou nastoupit v půlce července a rodičovská mi v půlce května končí a mám 3leté dítě, které mi nevzali do školky státní. Tak co mám dělat? Nemocenskou si nemůžu dovolit, protože nezvládnu být s dítětem v danou dobu doma, když se někde sekne a budou horka, takže se můžu procházet ve 4hod. v horku sním nebo nebude díky tomu vůbec chodit ven. Nebo nebudu mít peníze, ani nějaké životní minimum. V práci mi řekli, že mě na dva měsíce nezaměstnají.
Co neplacené volno v práci? To by vyřešilo Tvé problémy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Osmanka píše:
Toto mi přijde jako kreténský systém. Protože mám na mateřskou nastoupit v půlce července a rodičovská mi v půlce května končí a mám 3leté dítě, které mi nevzali do školky státní. Tak co mám dělat? Nemocenskou si nemůžu dovolit, protože nezvládnu být s dítětem v danou dobu doma, když se někde sekne a budou horka, takže se můžu procházet ve 4hod. v horku sním nebo nebude díky tomu vůbec chodit ven. Nebo nebudu mít peníze, ani nějaké životní minimum. V práci mi řekli, že mě na dva měsíce nezaměstnají.
Co neplacené volno v práci? To by vyřešilo Tvé problémy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Děkuji za reakcesice z toho nejsem o nic moudřejší, asi nidko neví 100% přesně jak to je, snad už to nějak překlepu a pak už mi můžou v práci… Jasně, že bych se nejraděj na šéfa vykašlala, o mém těhotenství ví víc jak 4 měsíce, náhradu nehledal, prac dobu mi upravit nebyl schopnej…Poslední měsíc jsem ho upozornovala na to, že mi doktor doporučuje klidový režim a že nejspíš na neschopence skončím a když už jsem opravdu s neschopenkou přišla, páč mi doktor práci vysloveně zakázal, tak na mě všichni koukali jak na simulanta
tak ted ještě ze sebe dělám blbce a do práce chodím, strachy se klepu, aby nepřišla kontrola, nebo aby se něco nestalo mimískovi…
Ahoj! Byt tebou, okamzite prestanu chodit do prace. Jednak se muze stat neco miminku nebo muzes predcasne porodit a pak by sis to moc vycitala, jednak tvuj yamestnavatel porusuje zakonik prace. Po dobu nemocenske mas byt doma. Predstav si, ze budes v praci zaucovat a zamestnavatel (nebo i anonzm, yavistiva kolegyne atp.) te nahlasi na socialku, oni te prijdou zkontrolovat, ty tam nebudes a je nebude vubec zajimat, ze jsi byla v praci, protoze tam nemas co delat. Jestli te zamestnavatel nuti chodit do prace, chtej to po nem pisemne. Zarucuji ti, ze ti to pisemne neda, protoze to je protizakonne. Nechat si zaplatit praci na nemocenske a pracovat je hloupost, protoze kdyby se na to prislo, budes mit problemy. Kdyz si nebudes necim jista, zavolej na informacni liku CSSZ, oni ti reknou, jak to je a jak pripadne postupovat, pokud te zamestnavatel nuti k necemu, na co nema pravo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, prosim nevíte jak je to s postihy za porušení neschopenky v roce 2013? Pry jsou nejake velké zmeny a mnohem tvrdší pokuty atd. Nevíte nekdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LauJak Nevím o tom, že by byli nějaké změny, obecně to může být buď odebrání nemocenského na nějakou dobu, ukončení neschopenky, případně i pokuta, ale ta se pokud vím nevyužívá, pokud se nejedná o to, že by vyloženě někoho ulovili na nějakém melouchu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc deluji za radu. A to odebrání nemocenského praktikuji cca na kolik dni? Vycházky sice dodržují, ale radeji sonduji kdybych se někde jednou zapomnela.. Nastesti mam známého zubaře, snad by mne dal razítko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit