Nechce abychom na návštěve přespali

Anonymní
6.2.20 09:05

Kdo je ten špatný?

Holky řeším takovou „prkotinu“. Potřebuji poradit. Přítel chce jít navštívit sestru, které se narodilo mimčo. Bydlela v Praze, ale koupila si něco jako chalupu, někde za Prahou, svůj byt v Praze dala do pronájmu. My s přítelem bydlíme na Moravě, přiznám se, že moc se mi nechce cestovat a chodit k jeho sestře na návštěvy, není zlá, ale prostě nějak tam nejsem ráda. No a teď k tomu problému. Přítel volal sestře a ona řekla, že si musíme sehnat ubytování když k ní přijedeme na návštěvu. Což je podle mě velmi hloupé z její strany. Já chápu, že má mimčo, ale přijeli bychom, přespali a další den jeli domů. Nechápu, že po nás chce abychom si našli ubytko, ona má přeci místo v té chalupě, i kdyby neměla, my bychom se klidně vyspali i někde na nafukovačce na zemi. Jenomže ona tam to místo má! Já jsem byla vytočená a příteli řekla, že já za ní nepojedu, že mi to přijde blbý a netaktní z její strany. Budeme se táhnout z Moravy až někam za Prahu a ještě schánět ubytování? No já se na to můžu…

Ale nevím, jestli jí nekřivdím, proto píši sem.
Nebo jsem já ta špatná a nechápu to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4981
6.2.20 09:09

Jako je to divný, ale já bych to pojala jako výlet, našla si nějaké hezké ubytování třeba s welnes nebo něčím jiným zajímavým a jela bych. Asi si s ní moc nerozumíš, tak buď ráda, že s ní nemusíš trávit celý večer a dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41534
@Anonymní píše:
Holky řeším takovou „prkotinu“. Potřebuji poradit. Přítel chce jít navštívit sestru, které se narodilo mimčo. Bydlela v Praze, ale koupila si něco jako chalupu, někde za Prahou, svůj byt v Praze dala do pronájmu. My s přítelem bydlíme na Moravě, přiznám se, že moc se mi nechce cestovat a chodit k jeho sestře na návštěvy, není zlá, ale prostě nějak tam nejsem ráda. No a teď k tomu problému. Přítel volal sestře a ona řekla, že si musíme sehnat ubytování když k ní přijedeme na návštěvu. Což je podle mě velmi hloupé z její strany. Já chápu, že má mimčo, ale přijeli bychom, přespali a další den jeli domů. Nechápu, že po nás chce abychom si našli ubytko, ona má přeci místo v té chalupě, i kdyby neměla, my bychom se klidně vyspali i někde na nafukovačce na zemi. Jenomže ona tam to místo má! Já jsem byla vytočená a příteli řekla, že já za ní nepojedu, že mi to přijde blbý a netaktní z její strany. Budeme se táhnout z Moravy až někam za Prahu a ještě schánět ubytování? No já se na to můžu…Ale nevím, jestli jí nekřivdím, proto píši sem.
Nebo jsem já ta špatná a nechápu to?

a důvod, proč tam nemůžete u nich přespat? nevím, jak to tam mají velké, ale třeba se s malým miminkem nechtějí mačkat s dalšími dvěma dospělými, chtějí klid, mají strach z nemocí atd… :think: nicméně, jestli nechceš, tak nejezdi a nech přítele jet samotnýho, ale počítej s tím, že v rodině budeš za tu zlou. Je problém udělat si s přítelem romantický výlet a někde se ubytovat a pak navštívit sestru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka

Tyhle dotazy nechápu. Pak mu otluces o hlavu, že 9 z 10 emiminacek říkalo, že je to blbý? Je to rodinná situace, se kterou se musíte popasovat jako partneri-rodina a je úplně jedno co na to emimino.

• Citovat
  • Upravit
34473
6.2.20 09:10

Zřejmě o vaší návštěvu moc nestoji, takže bych si nedělala žádné násilí a zůstala doma. Nebo bych si sehnala ubytování a udělala si z toho prodloužený víkend a k sestře zajela jen tak mimochodem. Chápu jí i tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.20 09:12

@terien Také mi to tak přijde. Proč bych pak měla o návštěvu stát já?

• Citovat
  • Upravit
41534
6.2.20 09:14
@Anonymní píše:
@terien Také mi to tak přijde. Proč bych pak měla o návštěvu stát já?

je to slušnost a pokud chcete v rodině nějak fungovat, alespoň základní míra slušnosti je fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.20 09:17

@Keyllah Chápu. My bydlíme v jednopokojovém bytě a když ona přijela na návštěvu, nemusela si schánět ubytování, byla u nás. Chápu, že s miminem je to určitě jiné, ale ona ten prostor má.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.20 09:18

Jsi divná. Ja jsem původem z Prahy ale žiju v Brně. V létě jsme jeli na rodinnou oslavu za Prahu k babi na chatu, vlakem (synovi bylo 8 měsíců). Tam je taky místa dost, ale bez keců jsme i tak šli na penzion a rozhodně nás to neurazilo. Chlap ani nepípl, jezdíme za mojí rodinou cca 2× do roka, tak i když vím že nadšený není, nikdy to nedává nikomu najevo. Neubyde tě, když bez remcání pojedeš.

• Citovat
  • Upravit
34473
6.2.20 09:19
@Anonymní píše:
@terien Také mi to tak přijde. Proč bych pak měla o návštěvu stát já?

Vždyť o ní nemusíš stát :nevim: ale nezacyklila bych se v nějakém negativním nastavení. Počkejte, až vás ona pozve nebo ať jede partner sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.20 09:20
@Anonymní píše:
Jsi divná. Ja jsem původem z Prahy ale žiju v Brně. V létě jsme jeli na rodinnou oslavu za Prahu k babi na chatu, vlakem (synovi bylo 8 měsíců). Tam je taky místa dost, ale bez keců jsme i tak šli na penzion a rozhodně nás to neurazilo. Chlap ani nepípl, jezdíme za mojí rodinou cca 2× do roka, tak i když vím že nadšený není, nikdy to nedává nikomu najevo. Neubyde tě, když bez remcání pojedeš.

Díky za názor, já proto píši sem abych si vyslechla názory, tedy, že můžu být i já tím problémem :)

• Citovat
  • Upravit
24379

Je to slusnost, jela bych urcite a udelala z toho fajn vylet s programem. Welness, vecere, rano vyspat, obed, jet je znova pozdravit a pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sintacel

Uz vidim vas tady vsechny, jak s novorozencem hostite dva dospele lidi 2 dny, vsude v diskuzich se tady nadava na dlouhe rodinne navstevy a najednou utloukate cepicemi jedinou rozumnou matku…achjo… :zed:

• Citovat
  • Upravit
41534
6.2.20 09:22
@Anonymní píše:
@Keyllah Chápu. My bydlíme v jednopokojovém bytě a když ona přijela na návštěvu, nemusela si schánět ubytování, byla u nás. Chápu, že s miminem je to určitě jiné, ale ona ten prostor má.

ale z nějakého důvodu prostě nechce -) třeba chce mít s tak malým mimčem soukromí, nebo má strach z nemocí, nebo vás tak jednoduše tak dlouho nechce a potřebuje klid. To ale nevyřešíš, jde o to, jak chceš nastavit budoucí vztahy v rodině. jestli tak nějak na zdvořilé a normální úrovni, tak tam dojeďte, pochvalte mimčo a odjeďte. Pojměte to třeba jako romantický výlet a užijte si to s partnerem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
6.2.20 09:23

Osobně bych radsi spala v penzionu nez nekde na zemi, ráno si dala někým jiným připravenou snidani s velkým výběrem, užila si nacancanou postel, ukradla v koupelně mejdlicko na pamatku a tradaaa :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová