Rozvod rodičů - dva synové

Anonymní
2.2.20 13:28

Rozvod rodičů - dva synové

Ahoj,
takové dost citlivé téma…
Rodiče mého chlapa se rozvádí… Mají dva syny - mého muže a bráchu. Můj muž je zlatej, pomůže vždy všem, já jsem ta zlá, protože ho občas brzdím, jelikož vidím, že toho už má dost a je hotovej… No nicméně, pomáhal rodičům prodat jejich starý barák, který jsme v 4 stupních umývali venku studenou vodou,, protože rodiče by to neudělali a on chtěl, aby ho prodali za slušný peníz… Pak tátovi sehnal u nás menší domeček, máma si našla přes práci pronájem..
Nicméně táta (můj tchán), nebyl na tom psychicky dobře, tak občas přespal na pár dní u nás (máma si našla přítele a jemu bylo samotnému smutno), pomáhali jsme mu jezdit (ač to máme 100 km a švára jen 50 ca) stěhovat a pomáhat s vyklízením, švagra jsme tam na pár hodin dokopali jednou, neustále se vymlouvají na dítě, mají roční. Přece ale sám mohl přijet kdykoliv… no a teď ale museli do února předat barák a máma už bydlí a u táty se čeká na katastr, tak je opět u nás. Mně to nevadí, mám ho ráda a vim, jak se musí cítit… ale dost mě štve, že vše zařizujeme a děláme my dva. Nechci se jim do toho zbytečně montovat a můj chlap nic neřekne, i když vidím, že už ho to taky štve. Máma si nás pozvala včera na návštěvu, abychom jí smontovali 3 skříně. Mezitím jsme jeli popřát švagrovi. Ten to má za mámou třeba půl hodiny, my hodinu a půl… tkže jsme to dodělali, jeli za tmy v hrozný slejváku domů a já viděla jak můj chlap už jede na rezervu prostě..a dnes přijel táta a bude tu do kdy nevím. Nejhorší je, že švagr měl nejvíc otázek k tomu, že se rozvádí a skoro je až seřval… a pak nic. Ani nevím co chci poradit, možná jsem se jen potřebovala vyventilovat. Štve mě, že se nikdy s ničím ani nenabídl, nic… Chápu, že my zatím na miminku jen pracujeme, ale to přeci není taková překážka, aby i oni něčím pomohli…
Tak jsem si alespoň hezky ulevila… :) :nevim: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2934
2.2.20 13:44

Až budete mít dítě, tak to možná pochopíš :-) stačí mít jedno náročnější a jde všechno ostatní stranou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
2.2.20 13:45

Počkej až budeš mít roční dítě - pochopíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.20 13:45
@Zoe1 píše:
Až budete mít dítě, tak to možná pochopíš :-) stačí mít jedno náročnější a jde všechno ostatní stranou :-)

Nevím, nemáme dítě, ale máme se co otáčet časově… Já si prostě myslím, že tohle jde vymyslet, když se chce. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2934
2.2.20 13:49
@Anonymní píše:
Nevím, nemáme dítě, ale máme se co otáčet časově… Já si prostě myslím, že tohle jde vymyslet, když se chce. :nevim:

Jojo, tak si počkej na to dítě a pak to pochopíš :-) taky jsem si myslela jako bezdětná, jak jsem strašně zaneprázdněna a že nemám na nic čas :-D ach, jaký to byl omyl, předtím jsem měla fůru času, ale to se dozvíš až jedno budeš mít :-) ono stačí, když se třeba v noci každou hodinu budí a ty nemáš šanci se pořádně vyspat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.20 13:49
@Tejule píše:
Počkej až budeš mít roční dítě - pochopíš

Ajaj, to jsem si naběhla… je to jiné, ale já se v 17ti starala o dědu, který si sám neutřel ani zadek, nenajedl se, nic. Protože mě vychovával s babičkou. Která ho nemohla tahat. Jasně, dítě je jiné. Ale prostě vím, že jsem doma vše po škole uklízela, dědu tahala, krmila, pak chodila ještě i na brigády.. Tak vím, co to trochu je, hlavně tohle teď nebylo na pořád, ale přechodné období. Kdyby byla z té strany vidět trochu iniciativa, nebo snaha… ale nic.

• Citovat
  • Upravit
34473
2.2.20 13:50
@Anonymní píše:
Nevím, nemáme dítě, ale máme se co otáčet časově… Já si prostě myslím, že tohle jde vymyslet, když se chce. :nevim:

Tak třeba jde, ale oni to nevymysleli, takže co teď :nevim: nechá manžel rodiče bez pomoci, protože brácha nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.20 13:51
@terien píše:
Tak třeba jde, ale oni to nevymysleli, takže co teď :nevim: nechá manžel rodiče bez pomoci, protože brácha nechce?

Nenechá, ale já vidím, jak už fakt i psychicky toho dost… Chci ho trochu bránit, ale nevím jak.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
2.2.20 13:51

Vydrž. Buď svému chlapovi oporou. On to dobře ví, ale jsou to jeho rodiče. Taky bys asi nechtěla, aby ti frfňal u toho, že musíš pomoci svým rodičům. To jsou ty zátěžové okamžiky ve vztahu. Ono to skončí a bylo by škoda se kvůli tomu hádat. Jeho bratr to stejně nepochopí. Alespoň zatím. Jednou si to bráchové prodebatují.

• Citovat
  • Upravit
1186
2.2.20 13:52
@Anonymní píše:

Tak prostě třeba nechce. Proč by měl, jsou to dospělí lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.20 13:53
@Uslava píše:
Vydrž. Buď svému chlapovi oporou. On to dobře ví, ale jsou to jeho rodiče. Taky bys asi nechtěla, aby ti frfňal u toho, že musíš pomoci svým rodičům. To jsou ty zátěžové okamžiky ve vztahu. Ono to skončí a bylo by škoda se kvůli tomu hádat. Jeho bratr to stejně nepochopí. Alespoň zatím. Jednou si to bráchové prodebatují.

Já vím, oporou mu jsem, proto před ním mlčím, ale vnitřně mě to rdousí, když vidím, že my tam jezdíme dřít, někdo si pak přijede jen na oběd se najíst a do hodinky Fuč… Kdyby neměl na začátku nejvíc řečí alespoň…

• Citovat
  • Upravit
3506
2.2.20 13:53

Nevím, jestli je to malým dítětem švagra nebo jeho povahou. V rodině jsme měli velmi těžké životní situace a někteří členové rodiny padali na huby a jiní místo pomoci měli jen hloupé rady. Tak to prostě je, někdo když ví, že je třeba pomoci, pomůže a jiný to bere tak, že není ničí otrok (to jsou slova mé sestry). S tím se musíš smířit a mávnout nad tím rukou. Jiné to už nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.20 13:54
@kačka39 píše:
Tak prostě třeba nechce. Proč by měl, jsou to dospělí lidé.

Protože i rodiče občas potřebují pomoct?

• Citovat
  • Upravit
34473
2.2.20 13:55
@Anonymní píše:
Nenechá, ale já vidím, jak už fakt i psychicky toho dost… Chci ho trochu bránit, ale nevím jak.

Dokud se bratr trochu nezapoji, tak asi nijak. Ale říct mu to musí manžel sám. Já si tedy myslím, že roční dítě není taková věda, aby s ním nemohla zůstat máma a chlap jet na odpoledne pomoct rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
2.2.20 13:57
@Anonymní píše:
Protože i rodiče občas potřebují pomoct?

Když někoho nemůžeš změnit, musíš změnit sebe. Jinak se budeš užírat. Však to znáš: potvory mají největší štěstí, ožralovi se nic nestane, atd. atd. A pak ještě karma je zdarma, ale to úplně nevím, co znamená. :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová