Rozvod rodičů - dva synové

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.2.20 14:33
@Anonymní píše:
Ahoj,
takové dost citlivé téma…
Rodiče mého chlapa se rozvádí… Mají dva syny - mého muže a bráchu. Můj muž je zlatej, pomůže vždy všem, já jsem ta zlá, protože ho občas brzdím, jelikož vidím, že toho už má dost a je hotovej… No nicméně, pomáhal rodičům prodat jejich starý barák, který jsme v 4 stupních umývali venku studenou vodou,, protože rodiče by to neudělali a on chtěl, aby ho prodali za slušný peníz… Pak tátovi sehnal u nás menší domeček, máma si našla přes práci pronájem..
Nicméně táta (můj tchán), nebyl na tom psychicky dobře, tak občas přespal na pár dní u nás (máma si našla přítele a jemu bylo samotnému smutno), pomáhali jsme mu jezdit (ač to máme 100 km a švára jen 50 ca) stěhovat a pomáhat s vyklízením, švagra jsme tam na pár hodin dokopali jednou, neustále se vymlouvají na dítě, mají roční. Přece ale sám mohl přijet kdykoliv… no a teď ale museli do února předat barák a máma už bydlí a u táty se čeká na katastr, tak je opět u nás. Mně to nevadí, mám ho ráda a vim, jak se musí cítit… ale dost mě štve, že vše zařizujeme a děláme my dva. Nechci se jim do toho zbytečně montovat a můj chlap nic neřekne, i když vidím, že už ho to taky štve. Máma si nás pozvala včera na návštěvu, abychom jí smontovali 3 skříně. Mezitím jsme jeli popřát švagrovi. Ten to má za mámou třeba půl hodiny, my hodinu a půl… tkže jsme to dodělali, jeli za tmy v hrozný slejváku domů a já viděla jak můj chlap už jede na rezervu prostě..a dnes přijel táta a bude tu do kdy nevím. Nejhorší je, že švagr měl nejvíc otázek k tomu, že se rozvádí a skoro je až seřval… a pak nic. Ani nevím co chci poradit, možná jsem se jen potřebovala vyventilovat. Štve mě, že se nikdy s ničím ani nenabídl, nic… Chápu, že my zatím na miminku jen pracujeme, ale to přeci není taková překážka, aby i oni něčím pomohli…
Tak jsem si alespoň hezky ulevila… :) :nevim: :kytka:

Ja te chapu, u nas podobne, holt proste vzdycky je nekdo ochotny a nekdo min, bratr od muze je taky pohodlny, muz si obcas zanadava a jede se dal, muzete z toho mit akorat tak dobry pocit :D

• Citovat
  • Upravit
21593
2.2.20 14:52
@Anonymní píše:
Nevím, nemáme dítě, ale máme se co otáčet časově… Já si prostě myslím, že tohle jde vymyslet, když se chce. :nevim:

A jak presne? Ze ma peci o narocne dite hodit na hrb jeho matce, at se stara ona, aby tatinek mohl jezdit pomahat, zatim co vy, kteri deti nemate, tak toho mate moc? Jejda!

Mimochodem, on nenuti nikdo ani vas, takze pokud to tvuj chlap dela dobrovolne, nevim na co si stezujes presne. Pokud toho ma plne kecky jak sama rikas, tak ma nastavit stopku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
2.2.20 14:54

Zakladatelko, chápu tě. Radim omezit to. Někdy s manželem jed a pomoz mu a jindy mu řekni ať jede sám, že jsi unavena. Jinak to asi nepochopí. A když budou rodiče něco chtít, říct a co bratr, ptali jste se ho? My nemůžeme. Třeba už mu ani neříkají. Máš tchana doma, pomáháte i dál, to je dle mě dostatečná pomoc a ochota. Svagrova aktivita se nejspíš znovu objeví až při dědické rizeni. Roční dítě jeho laxnost vůči rodičům neomlouvá, mohlo zůstat doma s matkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.20 15:00
@warita píše:
A jak presne? Ze ma peci o narocne dite hodit na hrb jeho matce, at se stara ona, aby tatinek mohl jezdit pomahat, zatim co vy, kteri deti nemate, tak toho mate moc? Jejda!Mimochodem, on nenuti nikdo ani vas, takze pokud to tvuj chlap dela dobrovolne, nevim na co si stezujes presne. Pokud toho ma plne kecky jak sama rikas, tak ma nastavit stopku.

Ježiši. Mě vždycky dojme, jak prostě je hrozné být matka s jedním dítětem na rodičáku.:D A nikdo jiný nemá na světě nic náročnějších na práci… :zed: :pocitac:
Jejda! Třeba je základní slušnost rodičům pomoci v době, kdy to potřebují? Nic neříká?
Ty vooooooooo*e, on to dělá, protože prostě není líný a nenechá svýho tátu prostě napospas osudu, aby se v tom utopil.
Ale od tebe mě tohle nepřekvapuje, pár tvých názorů jsem již viděla…

• Citovat
  • Upravit
59426
2.2.20 15:05
@Anonymní píše:
Nevím, nemáme dítě, ale máme se co otáčet časově… Já si prostě myslím, že tohle jde vymyslet, když se chce. :nevim:

až dítě mít budeš tak se vsadím že tam stejně budete jezdit jen Vy. Dokud se manžel neozve tak to tak bude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
2.2.20 15:19

Pokud ty pravidla a nějaké střídání nenastavíte hned, s největší pravděpodobností vám převážná péče zůstane i potom. Dítě ne dítě. Až ho budete mít i vy určitě se najde zase jiný důvod, proč nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
2.2.20 15:33

No ty asi moc dělat nemůžeš, je to na manželovi, aby se ozval. Že je dobrák a není líný je moc fajn, určitě si ho za to vážíš, ale nesmí být tak dobrý, až bude hloupý.
Radila bych asi upřímnou promluvu s manželem, řekni mu, že si myslíš, že už děláte dost a že by se měl trochu ohradit a přesměrovat část pomoci na bratra. Řekni mu, že si ho budeš vážit i tehdy, když někdy pomoc rodičům odmítne.
Ale ty hranice s rodiči a bratrem si musí nastavit on sám. Ty s ním promluv a dál mu buď tichou oporou. Pokud chce někdo něco po tobě, vymez se sama za sebe tak, aby ti to vyhovovalo.

• Citovat
  • Upravit
380
2.2.20 16:17

H

Vždycky je jeden víc ohleduplnější, v tomto případě jste to vy. (Aspoň vy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.2.20 16:29
@warita píše:
A jak presne? Ze ma peci o narocne dite hodit na hrb jeho matce, at se stara ona, aby tatinek mohl jezdit pomahat, zatim co vy, kteri deti nemate, tak toho mate moc? Jejda!Mimochodem, on nenuti nikdo ani vas, takze pokud to tvuj chlap dela dobrovolne, nevim na co si stezujes presne. Pokud toho ma plne kecky jak sama rikas, tak ma nastavit stopku.

Jakože se máma nezvládne postarat o dítě, když otec jede pomoct rodičům? Tak to si ho ani neměla pořizovat, když je tak neschopná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
2.2.20 16:30
@Anonymní píše:
Jezis marja, presne pro tyhle kecy je emimino vyhlaseny, “pockej az budes mit dite”, “no jo, to sama poznas, az budes mit to dite”. Proboha, dite neni koule u nohy a ano, mam prave rocni dite a nevidim jediny duvod, proc by muz nemohl pomoct rodicum. Vzdyt maly nemusi mit za zadkem porad oba rodice :roll: prosim MATKY zamyslete se a porad se ditkem neohanejte, obo vam to moc lidi nerekne, ale jste s tim fakt otravny 8)

Přesně :mrgreen: taky mám skoro roční dítě a stíháme úplně všechno co potřebujeme/chceme. Jsou nejenom otravný, ale hlavně k smíchu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
2.2.20 16:32
@terien píše:
Jakože se máma nezvládne postarat o dítě, když otec jede pomoct rodičům? Tak to si ho ani neměla pořizovat, když je tak neschopná :think:

Podle mě by ten otec ani neměl chodit do práce, přece se máma nemůže postarat o dítě sama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.2.20 16:32
@kačka39 píše:
@terien Možná si lépe přečti, co jsem napsala. Evidentně to jednoho vysiluje a druhému se nechce. Taky jsou stěhovací firmy a matka má nového přítele. A tady se stejně jedná o otce. Zakladatelku to štve, že tam musí jezdit a nejezí tam švagr. Rozhodně to není jejich povinnost.

Jenže ona to je jejich povinnost, minimálně morální. Tak měli nechat dědka sedět před barákem na hromadě krámů, aby nebyli unavení asi :lol: sorry, tohle je mimo moji dimenzi, nechapu, jak tohle může někdo z huby vypustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.2.20 16:33
@KaZeAd píše:
Podle mě by ten otec ani neměl chodit do práce, přece se máma nemůže postarat o dítě sama :mrgreen:

Toť, ještě aby ji ho chudince hodil na krk :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
2.2.20 17:55
@terien píše:
Jakože se máma nezvládne postarat o dítě, když otec jede pomoct rodičům? Tak to si ho ani neměla pořizovat, když je tak neschopná :think:

no a co když je ta "neschopná " máma nemocná v důsledku porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
2.2.20 17:59
@ka2ka píše:
no a co když je ta "neschopná " máma nemocná v důsledku porodu?

Jooo a už pojďme nabalovat jak dítě je postižené, matka na smrtelné posteli a u toho se ještě stará o své široké příbuzenstvo, statek… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová