Rozvod rodičů - dva synové

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
2.2.20 13:58
@kačka39 píše:
Tak prostě třeba nechce. Proč by měl, jsou to dospělí lidé.

Jakože proč by měl pomoct rodičům? 8o to je vtip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.2.20 14:00
@Anonymní píše:
Já vím, oporou mu jsem, proto před ním mlčím, ale vnitřně mě to rdousí, když vidím, že my tam jezdíme dřít, někdo si pak přijede jen na oběd se najíst a do hodinky Fuč… Kdyby neměl na začátku nejvíc řečí alespoň…

Aspoň vidíš, jaký je a hlavně si to pamatujte pro příště. Vy jste udělali, co jste mohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
2.2.20 14:01
@Anonymní píše:
Protože i rodiče občas potřebují pomoct?

Kolik jim je? Jestli 70, tak ok. Hádám, že jsou spíš asi v mém věku. Tak to bych fakt po dětech žádnou pomoc nevyžadovala. Své mámě pomůžu, když potřebuje. Ale jinak myslím, je to skoro zbytečné, odrovnat se kvůli dospělým, svéprávným lidem. Je vidět, jak tebe to štva, že tam jezdíte pomáhat. Třeba by to švagrovu ženu taky štvalo, ale on dal přednost jí. Nebo se prostě nechce zbytečně uštvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
2.2.20 14:02

U nás je to podobné, celý život jsem rodičům pomáhala jen já, protože moje sestra údajně nemohla, měla dvě děti ( to byl argument i když ty děti už byly dospělé a já mám jedno nedospělé dítě), byla v práci ( no, já taky kupodivu pracuju), nebylo jí dobře ( mně muselo být dobře pořád). Zpočátku jsem to dělala dobrovolně a i ráda jsem jim pomohla, ale časem mi to už taky začalo lézt krkem. Mámě je v zásadě fuk, kdo jí pomáhá, jde prostě cestou nejmenšího odporu, táta už nežije. Sestra je líná a sobecká, pro rodiče dělat nic nechce a je jí fuk, že už jsem z toho udřená a mám taky svojí práci a rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.20 14:04
@kačka39 píše:
Kolik jim je? Jestli 70, tak ok. Hádám, že jsou spíš asi v mém věku. Tak to bych fakt po dětech žádnou pomoc nevyžadovala. Své mámě pomůžu, když potřebuje. Ale jinak myslím, je to skoro zbytečné, odrovnat se kvůli dospělým, svéprávným lidem. Je vidět, jak tebe to štva, že tam jezdíte pomáhat. Třeba by to švagrovu ženu taky štvalo, ale on dal přednost jí. Nebo se prostě nechce zbytečně uštvat.

Tchánovi, který zůstal úplně sám 70 je. A já ho mám ráda, takže mu ráda pomůžu. Štve mě, že to vše padlo jen na naše záda, přitom jsou dva. No mě by jako ženu svého muže nikdy nenapadlo stát v jeho cestě pomoci rodičům, pokud by to nebyli vyčůránci, co by ho zneužívali, nebo jiný extrém.

• Citovat
  • Upravit
34473
2.2.20 14:07
@kačka39 píše:

Ty jsi teda udernice, když bys nepotřebovala pomoct se stěhováním, montovanim skříní, apod. :potlesk: komu teda ta máma má říct, když má dva dospělé syny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
2.2.20 14:10
@terien píše:
Jakože proč by měl pomoct rodičům? 8o to je vtip?

Ne to není vtip. Může rodičům pomoci, když chce, ale když nechce, a rodiče nejsou vysloveně starý, nemocní atd… tak asi není nic strašnýho, když si to rodiče udělají sami. Beru to z pohledu rodiče dospělých dětí. Asi bych po nich úplně nechtěla, aby mi ppmáhali, když nechtějí, nebo by je to příliš vysilovalo. Mámě pomáhám, když potřebuje. Je jí už hodně, a je sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.20 14:12

Byli jsme asi v podobné situaci, přítel má bratra, jejich otec neunesl rozvod. My bydleli cca 100km do něj, bratr asi 3km. Otec s rozvodem ztratil „pečovatelku a hromosvod“, všechyn své roblémy hrnul na syny. No a bratr partnera se vůči němu dost jasně vymezil, měli svých starostí dost, stejně jako my. Jenže přítel je prostě strašný dobrák, snažil se otci všemožně pomáhat, stálo ho to hodně sil. Já jsem pořád byla ta opora a doprovod.
Ve chvíli, kdy se začalo schylovat k tomu že se začnem hádat /v té době už by partner na kraji se silami, ale pořád se snažil otci vyjít vstříc/, tak jsem si s ním párkrát v klidu promluvila a nakonec s ním odmítla za otcem jezdit. Navštěvujeme se jenom v rámci několikahodinových návštěv. Když chce něco řešit HNED a zvádl by to i bratr, odkážeme ho na něj, že to máme daleko, nemáme čas atd. Většinou je náhle po problému. Dost to vyčistilo vzduch, pochopil, že nejsme k dispozici 24/7, naučil se fungovat sám.
Roční dítě je zápřah, ale ani bez dítěte bych nenechala přítele dřít do úmoru.

• Citovat
  • Upravit
27767
2.2.20 14:16
@Anonymní píše:
Nevím, nemáme dítě, ale máme se co otáčet časově… Já si prostě myslím, že tohle jde vymyslet, když se chce. :nevim:
:mrgreen: hele roční dítě je na provaz a to myslím zdravé až ti lehne s horečkama tak to je teprve síla, jinak když vidíš že přítel řídí a je unavený proč jsi to nedojela ty?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.20 14:18
@ka2ka píše: :mrgreen: hele roční dítě je na provaz a to myslím zdravé až ti lehne s horečkama tak to je teprve síla, jinak když vidíš že přítel řídí a je unavený proč jsi to nedojela ty?

Kdo říká, že jsem to nedojela?

• Citovat
  • Upravit
1186
2.2.20 14:18
@Anonymní píše:
Tchánovi, který zůstal úplně sám 70 je. A já ho mám ráda, takže mu ráda pomůžu. Štve mě, že to vše padlo jen na naše záda, přitom jsou dva. No mě by jako ženu svého muže nikdy nenapadlo stát v jeho cestě pomoci rodičům, pokud by to nebyli vyčůránci, co by ho zneužívali, nebo jiný extrém.

Jo tak když mu je 70, tak je pomoc na místě. Ale švára vidí, že mu někdo pomůže, tak proč by jezdil on. A z tvého příspěvku jsem vycítila, jak tě to štve. A ne, fakt to není jeho povinnost.
A než mě tady rozervete. Tak moje máme bydlí v domě s mojí sestrou a jejím dospělým synem. A když něco potřebuje, tak musím dojet já. Nemám to 100 km, ale jen asi 10. Ale oni jí nevemou autem ani do obchodu, aby si mohla koupit vody. No tak tam přijedu a pomůžu jí. Někdy mě to štve, když se mi to nehodí, ale jedu. A nikdy mně nenapadlo jí to vyčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
2.2.20 14:23
@Anonymní píše:
Kdo říká, že jsem to nedojela?

no nějak to z toho nevyplývá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.2.20 14:25
@kačka39 píše:
Ne to není vtip. Může rodičům pomoci, když chce, ale když nechce, a rodiče nejsou vysloveně starý, nemocní atd… tak asi není nic strašnýho, když si to rodiče udělají sami. Beru to z pohledu rodiče dospělých dětí. Asi bych po nich úplně nechtěla, aby mi ppmáhali, když nechtějí, nebo by je to příliš vysilovalo. Mámě pomáhám, když potřebuje. Je jí už hodně, a je sama.

Takže ať si matka odtaha ty skříně sama, protože synům se nechce a vysilovalo by je to? 8o no twl přestávám to nějak pobírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
2.2.20 14:30

@terien Možná si lépe přečti, co jsem napsala. Evidentně to jednoho vysiluje a druhému se nechce. Taky jsou stěhovací firmy a matka má nového přítele. A tady se stejně jedná o otce. Zakladatelku to štve, že tam musí jezdit a nejezí tam švagr. Rozhodně to není jejich povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.20 14:30

Jezis marja, presne pro tyhle kecy je emimino vyhlaseny, “pockej az budes mit dite”, “no jo, to sama poznas, az budes mit to dite”. Proboha, dite neni koule u nohy a ano, mam prave rocni dite a nevidim jediny duvod, proc by muz nemohl pomoct rodicum. Vzdyt maly nemusi mit za zadkem porad oba rodice :roll: prosim MATKY zamyslete se a porad se ditkem neohanejte, obo vam to moc lidi nerekne, ale jste s tim fakt otravny 8)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová