Kdo má pravdu prosím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14751
6.1.19 11:43
@katern píše:
@Malaga
Tak při nějaké patologické změně kdyby tam byla ,by musel na to upozornit ?

Nemusel, ale pokud tu práci nemá úplně na háku a záleží mu na jeho odborné pověsti, tak tam uvede i to co nemusí (ale zdá se to podstatné, vhodné…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
6.1.19 11:45

@Malaga

Nějak mě napadlo jestli nemám nádor na plicích :zed: Nekašlu s dechem problém nemám jen mě to nějak napadlo a manžel tvrdí právě , že by si při rentgenu všiml změny a upozornil by na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
6.1.19 12:03

@Prof. Farnsworth

Děkuji už mě hrabe 14 dní ponorky doma :-) Jen jsem chtěla vědět jestli by si všiml nádoru kdyby tam byl a upozornil by na nějakou změnu . Vzpomněla :,( :,( jsem si na babičku která na to zemřela odhaleno pozdě . Byla jak moje máma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
6.1.19 12:05

@katern ano, ale samozřejmě nemůžu tvrdit, že je to tak všude. Bylo to tak u mě, jestli je to běžné kdekoliv, to fakt nevím. Ale logicky ano, kdyby něco našli, napíšou to tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
6.1.19 12:07

@Tarinka @Tarinka

vyhodnocuje to lékař . Sestra mě při volání kdy mohu dojít na rentgen řekla do 14:00 aby lékař stihl vyhodnotit nález

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
6.1.19 14:28

Manzel sel na rtg ramene a zjistili mu nalez na plicich (rakovina lymf.uzlin). Hned se resilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
6.1.19 15:04

@BaaraD
Takže kdybych měla nález na plicích zjistili by to při rentgenu hrudní páteře ? Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
6.1.19 18:14

Ahoj, dělá se snímek celého hrudníku a do žádanky lékř píše co konkrétně žádá za vyšetření a proč. Je to proto, aby rentgenolog věděl, na co se má podrobně zaměřit. Hodnotí se však celý snímek a taky se často najde nějaký vedlejší nález, který se pak dále řeší. U RTG hrudníku se na snímku zobrazí také srdce a plíce a případný nádor by rentgenolog popsal. Existují však i situace, kdy nádor na snímku vidět není, protože RTG snímek je pouze dvojrozměrný a nádor se může „schovat“ třeba za srdce. Ale nestresuj se zbytečně, když nemáš důvod, určitě to bude v pořádku! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
6.1.19 19:11

@Pajusinka
Děkuji za vysvětlení a hlavně uklidnění :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...