Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Šáruší píše:
No, a právě proto, že to nevíme, tak je hloupé dělat z ní blbku, která už po prvních dvou tisících to začala vymáhat, že? A ještě psát stylem, jako ty a tobě podobní, na které ani neraguju. Ironicky, jaká je to mrcha. Způsobila mu vícenáklady, to má pán blbé, nemá dlužit výživné. Blbá není ona, ale on. I kdyby byl poslední dva měsíce nemocný a neměl plný plat, jeho dítě 2000 na měsíc potřebuje a někdo to za ně musí táhnout, takže když to potřebuješ, přilezeš s prosíkem, aby to za tebe ten někdo ( evidentně matka jeho dítěte) táhl. Vzhledem k exekuci na plat to tak určitě bylo. On chudák neměl, prosil ji, jestli by mu neposečkala, že je nemocen a dá jí třeba jen půlku, aby měla, a ona ne ne ne. To jo, tak to určitě bylo. Okamžitě jsi pohrdavě začal psát o zakladatelce, pak to korunoval ironickýma příspěvkama. A nad dlužníkem zapláčeme. A bavíme se o naprosto trapné částce na výživné ve výši 2000. My musíme mít rezervy, aby když onemocníme, abychom měli na jídlo pro děti, nemůžeme jim říct počkejet dva měsíce. Totéž musí mít i otec, co má platit alimenty, zvláště platí-li dva litry.
Jenže já jí nikde nevyčítám, že to vymáhá, ale že to vymáhá blbě. To bys mohla postřehnout.
@j.a.n.i1 já nedala přímo exekuci… U soudu mi paní soudkyně řekla že mám na bývalého podat výkon o tom aby mu byli peníze strhávány z platu předběžně jelikož má ještě nějaké dluhy které si nasekal už dávno… Tak sem podala jen ten návrh který soud Teda schválil a jeho zaměstnavatel mě poslal peníze za měsíc únor.. Já se ptala zda dlužnou částku kterou mě dluží za měsíc říjen 2019 má zaplatit otec dítěte nebo mi to pošle jeho zaměstnavatel…
@Elyreite píše:
@j.a.n.i1 já nedala přímo exekuci… U soudu mi paní soudkyně řekla že mám na bývalého podat výkon o tom aby mu byli peníze strhávány z platu předběžně jelikož má ještě nějaké dluhy které si nasekal už dávno… Tak sem podala jen ten návrh který soud Teda schválil a jeho zaměstnavatel mě poslal peníze za měsíc únor.. Já se ptala zda dlužnou částku kterou mě dluží za měsíc říjen 2019 má zaplatit otec dítěte nebo mi to pošle jeho zaměstnavatel…
A nemel ty dluhy jeste pred ditetem?
Tak to jsi teda klikarka, kdyby delal nacerno, tak nedostanes od nej ani zamestnavatele vubec nic a budes ho muset uzivit sama…
@Chytrak ano několik dluhu měl před dítětem… Teď mě dluží na výživném 2000 a jen chci vědět zda dluh má uhradit on sám a nebo mi to pošle za něj zaměstnavatel
@Elyreite píše:
Z tebe to tedy leze… Pak záleží na tom, co jsi do návrhu na výkon rozhodnutí dala, pokud tam nebyl vyčíslen dluh, pak ten se nestrhává. Pokud to tak je, a to zjistíš z usnesení o srážkách z platu, pak je potřeba podat podobný návrh na soud na srážky z platu k úhradě dluhu na výživném. Postup je stejný, jen je třeba přesně označit dluh a jak vznikl.
@canaglia ne říkám to tady asi poněkolikáté a pořád dokola jen ty to asi nechápeš stále..
![]()
@Elyreite píše dnes v 08:00:
Dobrý den
Mám dotaz. Můj bývalí partner mi dluží za jeden měsíc výživné ve výši 2.000 Kč… Byla sem na exekučním úřadě, sepsali jsme protokol aby mu výživné bylo strháváno z platu přednostně před jinými pohledávkami. Můj dotaz zní zda dlužnou částku mi má zaplatit bývalí partner nebo mi to pošle jeho zaměstnavatel
Děkuji
@Elyreite píše dnes v 09:03
ano podávala sem výkon na strháváni
@Elyreite píše dnes v 09:58
já nedala přímo exekuci… U soudu mi paní soudkyně řekla že mám na bývalého podat výkon
Teprve z posledního příspěvku se jeví, že šlo o soudní výkon, nikoliv exekutorský výkon, jak jsi avizovala v úvodním příspěvku. Je fajn, že jsme si to vysvětlili.
Co pořád řešíte. Bejvalej taky neplatí alimenty, je totál bez peněz a taky na něj podávám exekuce a trestní oznámení jak na běžícím pásu. Už jsem mu zařídila 9 měsíců dovolené v base
. Není to o tom, že bez alimentů nevyužijeme. Peněz máme víc než potřebujeme. Jde o princip, dluhy se mají platit.
@Rosomacka987 píše:
Co pořád řešíte. Bejvalej taky neplatí alimenty, je totál bez peněz a taky na něj podávám exekuce a trestní oznámení jak na běžícím pásu. Už jsem mu zařídila 9 měsíců dovolené v base. Není to o tom, že bez alimentů nevyužijeme. Peněz máme víc než potřebujeme. Jde o princip, dluhy se mají platit.
to jako on si od tebe něco půjčil? Že má dluh? Nebo mu někdo nařídil proti jeho vůli něco platit? Výživné má zajistit srovnatelnou životní úroveň dítěte a rodiče, pokud ty máš peněz více, než potřebuješ, a chlap neměl ani peníze za zaplacení v rámci účinné lítosti, tak mi tu něco nehraje. Zřejmě tedy stanovené výživné nesplňuje podmínku stejné životní úrovně. Nebo neplatí schválně, i když reálně je ve vatě?
@canaglia Nemá, protože nedělá, jeho problém… proto půjde do tepláků ![]()
@Rosomacka987 píše:
@canaglia Nemá, protože nedělá, jeho problém… proto půjde do tepláků
A nedělá proto, že nechce, nebo že nemůže? Kolik má vyměřeno a na kolik dětí?
@canaglia Může, je to vcelku jedno, soud určil výživné 3000, má platit. Těch pár korun nás nevytrhne, on jde kvůli tomu do basy a nejmíň dalších x let bude mít exekuce, už se mu kvůli base tvoří další dluhy.
@Rosomacka987 alimenty jsou na dorovnání životní úrovně dítěte po rozvodu (rozchodu), pokud máte dobrou životní úroveň a lepší, než bývalí tak je blbost ho dávat na exekuci a podobně.
Tady je přesně ukázka toho, že když už nejsi semnou, tak ti to zavarim na celý život.
@Setere píše:
@Rosomacka987 alimenty jsou na dorovnání životní úrovně dítěte po rozvodu (rozchodu), pokud máte dobrou životní úroveň a lepší, než bývalí tak je blbost ho dávat na exekuci a podobně.
počkej - jak dorovnání? jakože matka má povinnost dítě živit a otec jenom v případě potřeby něco málo dorovná?
aha, tak to už chápu, proč tolik samoživitelek kolem mne má dvě práce ![]()