Kdo má uhradit dlužné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1127
13.3.20 09:18
@sagina píše:
počkej - jak dorovnání? jakože matka má povinnost dítě živit a otec jenom v případě potřeby něco málo dorovná? :think: aha, tak to už chápu, proč tolik samoživitelek kolem mne má dvě práce :palec:

Tak jinak… Alimenty mají zajistit dítěti stejnou nebo podobnou životní úroveň. Pokud si matka žije nad poměry (nebo nestrada) tak nevím, proč by otec (který má menší plat) měl platit stejné výživné, jako v případě toho, že matka je na mateřské a otec si žije nad poměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
13.3.20 09:21

Pokud má někdo peněz „víc než potřebuje“ tak proč po nezaměstnanem chtít 3000? Otázka je, proč je bez práce. Ale to neřekne. Jen, že může pracovat. To je celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
13.3.20 17:35
@Rosomacka987 píše:
@canaglia Může, je to vcelku jedno, soud určil výživné 3000, má platit. Těch pár korun nás nevytrhne, on jde kvůli tomu do basy a nejmíň dalších x let bude mít exekuce, už se mu kvůli base tvoří další dluhy.

Takže jde do vězení dobrovolně? Má peníze a nechce je dát, nebo se fláká a nevydělává? Nebo spadl do exekuce a exekutor mu zabavil všechno, takže nemá na výživné?
Nebo „může“ pracovat, ale nesehnal práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.20 20:04

@Setere @Setere @canaglia mě je celkem jedno, proč neplatí, já se u toho docela bavím :D jediné co vím, že za 4 roky vystřídal 9 prácí a teď je z něj totál socka. Jo žiju si hodně dobře, máme s manželem domek a dva byty, co jsme každý měli než jsme se poznaly a ty pronajímáme, k tomu dva platy okolo celostátního průměru. Na těch jeho pár korun opravdu nečekám. Zase proč mu ty peníze nechat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151656
13.3.20 20:14
@Rosomacka987 píše:
@Setere @Setere @canaglia mě je celkem jedno, proč neplatí, já se u toho docela bavím :D jediné co vím, že za 4 roky vystřídal 9 prácí a teď je z něj totál socka. Jo žiju si hodně dobře, máme s manželem domek a dva byty, co jsme každý měli než jsme se poznaly a ty pronajímáme, k tomu dva platy okolo celostátního průměru. Na těch jeho pár korun opravdu nečekám. Zase proč mu ty peníze nechat…

No nekecej :mrgreen: ty máš dřít bídu s nouzí a bydlet s dítětem pod stanem a pak máš nárok na to, chtít na dítě alimenty :lol: Pamatuj si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
14.3.20 10:44
@Anna766 píše:
No nekecej :mrgreen: ty máš dřít bídu s nouzí a bydlet s dítětem pod stanem a pak máš nárok na to, chtít na dítě alimenty :lol: Pamatuj si to.
@Rosomacka987 píše:
@Setere @canaglia mě je celkem jedno, proč neplatí, já se u toho docela bavím :D jediné co vím, že za 4 roky vystřídal 9 prácí a teď je z něj totál socka. Jo žiju si hodně dobře, máme s manželem domek a dva byty, co jsme každý měli než jsme se poznaly a ty pronajímáme, k tomu dva platy okolo celostátního průměru. Na těch jeho pár korun opravdu nečekám. Zase proč mu ty peníze nechat…

V tomto případě je výživné 3000 Kč v rozporu se zákonem, neboť neodpovídá zásadně stejné životní úrovni dítěte a rodiče. Pokud se otec snažil pracovat, a to v 9 zaměstnáních a přesto to nedává, pak posílat ho do basy za dlužné výživné může jen tlustej, plešatej, konzervativní, měšťáckej, zazobanej debil. A ještě mít radost z toho, že díky base mu dluh narostl tak, že už jej ani nebude schopen splatit, tedy je doživotně v háji. Určitě máš nádherný pocit, že jsi dříve milovaného otce svého dítěte dokázala s pomocí státu dostat na dno a do basy. Gratuluju. Věřím, že dítě jednou ocení, co jsi pro ně udělala. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.20 13:16

@canaglia jo mám z toho super pocit a ještě párkrát do krimu půjde než bude dceři 18. Budu se o to snažit. :D ono za to co mi dělal si nic jiného nezaslouží. Jestli je něco v rozporu se zákonem nerozhoduje nikdo na emiminu ale soud a ten má opačný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25459
14.3.20 13:32
@Rosomacka987
@Rosomacka987 píše:
@canaglia jo mám z toho super pocit a ještě párkrát do krimu půjde než bude dceři 18. Budu se o to snažit. :D ono za to co mi dělal si nic jiného nezaslouží. Jestli je něco v rozporu se zákonem nerozhoduje nikdo na emiminu ale soud a ten má opačný názor.

já ale musím souhlasit s @canaglia - on to myslí tak, že výše výživného má prostě ze zákona zohlednit majetkové poměry rodičů (stejně jako potřeby dítěte..), tvůj ex je zjevně totálně na sociálním dně a 3tis. prostě hradit nedává, je mi jasné, že ti v minulosti hodně ublížil a vlastně se mstíš a ještě se tím „bavíš“, ale nic hezkého to o tobě nevypovídá..
Co bylo, bylo, já bych klidně akceptovala z jeho strany snížení výživného třeba na 1500, které by už platit zvládl (měl 9prací, tak asi makat chce, proč mu to pořád nevychází? pije? nechodí do práce řádně?) - zvlášť, když na téhle částce nejsi nijak závislá, už třeba jen proto, aby v té base nezkejsl a dostal šanci žít a pracovat normálně a třeba se časem, až se zbrchá, i s dcerou stýkat.. stále je to prostě její otec, ať chceš, nebo nechceš..
a mít radost z toho, že ho sociálně zničíš je za hranou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
14.3.20 13:43
@Rosomacka987 píše:
@canaglia jo mám z toho super pocit a ještě párkrát do krimu půjde než bude dceři 18. Budu se o to snažit. :D ono za to co mi dělal si nic jiného nezaslouží. Jestli je něco v rozporu se zákonem nerozhoduje nikdo na emiminu ale soud a ten má opačný názor.

Copak ti konkretne udelal teda zabil nekoho z rodiny nebo znasilnil dite? :think:
To, ze se bavis tim, ze nekoho posles do krimu svedci jen o tve urovni a charakteru co jsi zac :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.20 13:59

@Chytrak Bil mě a podváděl. O práci pokaždé přišel kvůli neomluvenym absencim. Prostě lempl. S malou se netýká a jsem za zo ráda. Sám u soudu řekl, že ho nezajímá a platit nic nechce. Jo bavím se a nestydím se za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
14.3.20 17:44
@Rosomacka987 píše:
@Chytrak Bil mě a podváděl. O práci pokaždé přišel kvůli neomluvenym absencim. Prostě lempl. S malou se netýká a jsem za zo ráda. Sám u soudu řekl, že ho nezajímá a platit nic nechce. Jo bavím se a nestydím se za to.

Nějak se mi vybavila věta z Plzáka, že každé facce od chlapa ženské předchází psychické násilí na muži. Já to nevidím tak kategoricky, ale v řadě případů to tak je. Takže těžko hodnotit z povídání jedné strany. Ale vyžívat se v tom, že někomu ubližuju, mi přijde značně psychopatické. Ohánět se soudem v situaci, kdy je všeobecně známo, že naše soudy jsou většinou to nejhorší řešení rodinného sporu vzdálené spravedlnosti, je přinejmenším hloupé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
14.3.20 18:10
@Rosomacka987 píše:
@Chytrak Bil mě a podváděl. O práci pokaždé přišel kvůli neomluvenym absencim. Prostě lempl. S malou se netýká a jsem za zo ráda. Sám u soudu řekl, že ho nezajímá a platit nic nechce. Jo bavím se a nestydím se za to.

Netvrdim, ze neni grazl, ale uvedom si, ze tim, ze ho nechas zavrit ho neprevychovas. To co delas je dvousecne. Tys ho urcite hodne dlouho a peclive vybirala jako otce sveho ditete, ktery se samozrejme jakjinak zblaznil hned po oplodneni/narozeni, tak pozor aby ti tve dite jednou „nepodekovalo“ za to, ze jsi mu nechala otce-grazla zavrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.20 18:37

@Chytrak @canaglia malá ho neviděla 4 roky a věřím, že to tak bude i nadále. Její táta je můj manžel, neudělal ji, ale je pro ni otec. Myslím, že naše soudy a exekutoři pracují velice dobře. Podávala jsem několik exekucí a jsem velice spokojená. Ono i domek kde žijeme jsme koupili celkem výhodně v exekuci a auto také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25459
14.3.20 18:44

@Rosomacka987 hm.. máš prostě silný žaludek.

Jen tě chci upozornit, že podle občanského zákoníku má dítě právo znát svého biologického rodiče, takže jen doufám, že dcerka ví, že táta, se kterým žije, je sice táta, ale že ji nezplodil..
při adopci se tyhle informace dávkují přiměřeně věku dítěte od školky, holky s tím nikdy v životě neměly žádný problém, ale to také předpokládá dost citu, empatie a MLUVIT O BIO-RODIČI PĚKNĚ, slušně, nebo aspoň Neutrálně. Je to dost důležité pro vnitřní integritu dcery, doufám, že jí celý život nehodláte lhát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.20 18:51

@Lucy75 ona to ví a po biologickem otci netouží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna