Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
dost často přemýšlím, kolik je holek, co mají za sebou taky více pokusů IVF. Kolik nás asi tak je?
Ahojky…já sem sice ještě nepatřím, ale čeká nás poslední hrazené a i to nás finančně dost vysává
Chtěla jsem se zeptat, jestli zkoušíte NATIVY či na kolik vás vyšlo kompletně hrazené ivf???
Silvi - poslední IVF bylo s dlouhým protokolem (Decapeptyl depot, Menopur, Pregnyl, ICSI, PK) stálo cca 64.000,–. Čtvrté bylo ještě hrazené z pojištění, protože první bylo bez oplození.
Kamarádka z lázní, teď u revizního lékaře na své pojišťovně vydyndala na 4.IVF aspoň úhradu léků. Psala si tam oficiální žádost, že už má ty 3.pokusy za sebou a oni jí ještě tedy zaplatí stimulaci.
Nativy budou teď v plánu příští rok.
já slyšela, že poj. často ještě proplácí léky u 4.ivf ![]()
Koukám, také toho máš dost za sebou
to jsou patálie co, navíc, když už se zadařilo
![]()
Příspěvek upraven 03.10.10 v 18:36
Silvi - určitě to stojí za to s pojišťovnou to zkusit. A pokud chodíš pořád do stejného CARu, kde už jsi měla ty předchozí IVF, tak bych zkusila vyjednat i nějakou zvýhodněnější cenu na IVF, které si máte už platit. Nic za to nedáte a myslím, že to má šanci.
Nám se to povedlo teď při 5.IVF, kdy už jsem byla rozhodnutá, že další by bylo s darovanými vajíčky, ale teď určitě budu chtít zkusit zase svoje, když to vyšlo. ![]()
Co je adenomyoza?
Veky to rozhodně zkus
…a do jakého CARu chodíš?? My už také mluvili o darovaných s dr…protože máme na zavedení vždy jen 2, 3 embryjka a do mraz. nezbude…
Adenomyoza je endometrioza v děloze…v tom je u mě prý kámen úrazu a taky v imunitě…ale ta se dá léčit, adenomyoza ne ![]()
já do Pronatalu v Praze…on jejich dr. dojíždí k nám do města a také mě operoval. A na imuno také jezdím tam. Jsou tam fajn, nechci měnit kvůli tomu, že se nedaří, věřím, že dělají, co mohou… ![]()
Silvy - přesně můj názor, taky nechci měnit CAR. Teď tam mě všichni znají, mám skvělý vztah se svojí doktorkou, takže zvykat si někde jinde se mi opravdu nechce. A taky nevím, co by v jiném CARu vymysleli zázračného. Všude je to stejné. Postupy i léky.
jj to si myslím také!!! takže Vás čeká další ivf? máte mrazáčky??
Máme jednoho zoufalce z 2.IVF. Teď bude do nového roku nucená přestávka, skrz revizi. Pak zkusíme nějaké nativy a pak asi 6.IVF. Asi taky při nějakém nativu dáme šanci zoufalcovi.
Kdy a čím to začíná tobě?
Já teď ve čt jdu do pronatalu na imuno pro výsledky a další krev…a pokud imunita bude ok, začnu zobat orgamteril a pak stimulovat menopurem(mám teď max. možnou dávku)…cca někdy v listopadu nejspíš…
Tak držím palce a teď hezky odpočívej! ![]()
omlouvám se že vám do toho vstupuji ale fakt vás obdivuji co vše máte již za sebou a co vás ještě čeká,smekám a držím palečky......až se stydím
když si vzpomenu jak jsem vyšilovala a přitom nám stačila jedna inseminace!moooc mooc štěstíčka
Dzarunko - díky
ono nám taky nic jiného nezbývá než to vydržet, když chceme svoje vlastní dítě… ![]()