Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, koupila jsem na MMB před nedávnem dětem oblečení na zimu. Je v super stavu. Dceři kombinézu, synovi vel. 92, oteplovačky a bundu. Teď jsem to už vytáhla. tedy jen bundu a manžel mi řekl, že jsem se zbláznila, že je to tenké! No já nevím, je to přesně ta lyžařská verze pro ty prdolky. Sněžný pás, vrstva thinsulate, voděodolná 2000mm (což není moc, ale u děti dle mě akorát). No prý je to tenké! PRosím Vás kdo jste jí měli, pište zkušenosti. Máme tuto
Že se vůbec s chlapem o tom bavíš, já mám několik kombinéz pro malou (jak cačko, tak z hmka atd) a tenké to je všecko. prostě lyž. věci nejsou nikdy tlusté bundy!!!
Syn ma taky lyzarskou. Kupovanou na mmb, tusim ze ca. Vodni sloupec 3000 a tenci je, ale je to lyzarska bunda. Ty takove jsou. U tech neplati, ze cim je tlustejsi tim je teplejsi
@martulkasloník a bude mu teplo ne? No nebavím se o tom sním, ale červíček teď hlodá.
@LadyRebeka Já ti neporadím, ale holce bude čtyři a půl, zimních bund jsem už kupovala asi osm a ještě se mi nestalo, aby se mě nad ní manžel nezeptal: „A nebude jí v tom zima?“
Mám pocit, že by stejně reagoval i na echt polárnickou výbavu s odolností do -30°C. ![]()
@LadyRebeka ne. Myslim, ze ne. Hlavne deti porad litaji a zahreji se i pohybem. Lyzarske bundy proste tenci jsou. Jsou teple, ale nejsou tak tlusty jako bundy s vatelinem
Vloni jsem poprvé koupila tlustou bundu a byla úplně na prd. Holce byla zima a promokala :-S takže jsem se opět vrátila k tenkým lyžařským.
Ahojky, základním pravidlem pod „slabší“ zimní bundy je vrstvení..to je stejné jako u dospělých. To, že je bunda huňatá silná, neznamená, že bude dítku zima, když pod to zvolíš správné oblečení…Někdy může mít dítko bundu nabouchanou a pokud mu pod to dáš něco, v čem se hned zpotí, tak ti bude mrznout a silná bunda je ti k ničemu. ![]()
jako je fakt, že na lyžařskou bundu pro prcka ve vel. 92 mi přijde 2000mm vodního sloupce málo, když beru, že se bude dvě hodiny válet ve sněhu.. ale to už je problém můj a něčeho jiného, to nemá nic společného se sílou bundy ![]()
Stejně si myslím, že víc slabších vrstev je lepší, než jedna tlustá. A jak píše @soanpe - i naducaná bunda je nanic, pokud promokne nebo profoukne.
@překvapení píše:
Ahojky, základním pravidlem pod „slabší“ zimní bundy je vrstvení..to je stejné jako u dospělých. To, že je bunda huňatá silná, neznamená, že bude dítku zima, když pod to zvolíš správné oblečení…Někdy může mít dítko bundu nabouchanou a pokud mu pod to dáš něco, v čem se hned zpotí, tak ti bude mrznout a silná bunda je ti k ničemu.
jako je fakt, že na lyžařskou bundu pro prcka ve vel. 92 mi přijde 2000mm vodního sloupce málo, když beru, že se bude dvě hodiny válet ve sněhu.. ale to už je problém můj a něčeho jiného, to nemá nic společného se sílou bundy
presne tak, kupovat humpolackou bundu je nesmysl. Je nepohodlna, dite je v ni nemotorne. A hlavne neni na kazde pocasi. Zakladem je predevsim u deti vrstveni. Spodni vrstva by mela byt urcite funkcni.
@LadyRebeka přesně tuhle soupravu měl kluk a nedám na to dopustit. Teď má taky „tenkou“ bundu na zimu, trávil v ní čas na horách a nic lepšího neexistuje. nechápu spíš ty, kteří děckám koupí takové ty buřtíkaté bundy, vždyť se v tom nejde pomalu hýbat. Já investovala, klukovi jsem koupila bundu za téměř 2 tis, vypadá tenoučká, je lehká, vzdušná a v mínus 20ti byl naprosto v pohodě.
Bydlíme kousek do Pradědu a dcera loni v těch tenčích bundách byla několikrát na horách, jak sáňkovat tak výšlap na praděd a zima jí nebyla. tlustá bunda je k prdu, v tom je zima i mě, od lo%nska mám sama tenčí alpinku a super, líp se pohybuju a zima mi nebyla