Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Emilie píše:
Jednou řekl ekonom Tomáš Sedláček jednu velkou pravdu - když si půjčujete, uvědomte si, že si půjčujete sami od sebe ve své vlastní budoucnosti. Jinými slovy, pokud si nyní půjčím víc než jsem schopna kdykoli v budoucnu splatit (půjčka není kryta jistým budoucím příjmem), tak nejsem v průseru nyní, ale právě že v budoucnu. A to se týká nebankovních půjček 100%. S bankou se dá domluvit, upravit splácení, pokud se jeden dostane do problémů. Nebankovní společnost se jaksi s dlužníkem … netento.
sorka77 píše:atas píše:Pojištění existuje, ale dobře si čtěte pojistné podmínky!! Hodně nemocí je z pojištění vyloučeno, např. záda a jiné nemoci, které se dají předvídat, takže Vám tyto nemoci pojistka nekryje. U ztráty zaměstnání jsou také podmínky…Anonymní píše:vživotě jsem neslyšela o pojištění kdy si za pár stovek pojistím to, že třeba přijdu o práci a přesto mi někdo bude něco platit :potAnonymní píše:nestane, pokud mam nejake financni zavazky (jakekoliv) tak prvni co udelam je ze si pojistim prijem. v pripade ze onemocnim nebo prijdu o praci dostanu takovou castku ze z ni bez problemu par mesicu vyziju, v pripade trvaleho urazu mam zase jine pojisteni ktere mi kryje zase to. je to o zodpovednosti
Jenze procist si to muzes 100× a rikat, ze se ti nic takoveho nestane..... a stane. Onemocnis, prijdes o praci, nebo cokolivlesk:
pokud dáš výpověď Ty, tak Ti pojišťovna bude těžko něco platit…
tohle je volovina, můžeš si pojistit cokoliv třeba zadek ale né za pár stovek, že když přijdu o práci nebo že mi sníží uvazek na poloviční že mi pak někdo bude vyplácet třeba 15 tisíc měsíčně…to by si pak pojistil každej…ano takový pojištění jsou a v americe běžný má je každej podnikatel ale neplatí se pár stovkami ale několika tisíci měsíčně…třeba modelky si pojištují postavu, že kdyby se něco stalo nebo i ztloustly a nedostali práci tak jim bude vyplacena částka jednorázově, jenže oni si měsíčně odkládají tisíce dolarů…
Tady je myšleno pojištění půjček, které nabízí každá druhá banka, ne-li každá. Nestojí to tisíce, ale je to, dle mě, celkem k ničemu. Pracuji pro pojišťovnu, vím, o čem mluvím. Je tam opravdu hodně vyjímek z pojištění, proto si čtěte pečlivě pojistné podmínky, případně si je nechte vysvětlit, když jim nerozumíte. Mohli byste se v případě nemoci nebo ztráty zaměstnání hodně divit, že se na Vás pojištění nevztahuje…
Zkus se zamyslet, jestli ty penize opravdu nutne potrebujes, jestli neni jina cesta ven. Pokud si ted pujcis od nejakeho lichvare, tak za pul roku budes v dvojnasobnem problemu.
Zasadni otazka: kdyz ted nemam penize a musim si pujcit, z ceho ty penize vratim a z ceho vratim jeste ty penize navic? Az to vratim, z ceho budu zit?
Argumentovat, ze Cofidis pri splaceni do 1 mesice nechce skoro zadne penize navic je zajimave. Mozna u pujcky 5.000, ale jak tech 50 tisic tak rychle splatim?
Obavam se, ze je situace naprosto jasne dana: je nesmysl si tech 50.000 pujcit u podobnych organizaci, ale stejne to tak asi skonci.
@berunka007 @Ivan PPZ Diskuse byla obnovena, původní dotaz je již pasé. Obnovitel/ka nejspíš čeká, že jí půjčí někdo z nás.
Mea culpa.
Aktualni dotaz se pta na okolnosti studentskeho uctu.
Uplne nejvic jednoduche (slovy klasika) by bylo zeptat se v te bance, za jak dlouho po schvaleni mohu cerpat a vubec zjistit vsechny podminky.
Preci to, ze tady nekdo odpovi, ze cerpat muze hned druhy den neznamena, ze to tak bude.
@Ivan PPZ Tož já nevím, jestli jsem blbá, nebo slepá
. Ať dělám co dělám, v aktuálním dotazu vidím jen tel. číslo
..
Posledni relevantni dotaz jsem zachytil jako: advokáti Pullman a spol u T Mobile= EXEKUCE? Pravda, take jiz trochu starsi.
Prispevek dnes v 9:45 na me pusobi spis jako nabidka na pujceni. One je to ale jedno.
Nicmene - to zamysleni ohledne pujceni si a problematickeho splaceni ma tak nejak nadcasovou platnost.
Záleží na co, těch 50 000kč potřebuješ… Jestli na hmotnou věc? Je opravdu tak důležitá? Já bych si nikdy nepůjčila od různých půjček typu providend, home credit atd. Stoprocentní ůrok a více zaručen. A když teď nemáš peníze, z čeho platit potom dluh..? Je to přece úplná hloupost.. Začarovaný kruh.
Vše se dá vyřešit přece jinak, ale jelikož neznám okolnosti tvého problému, pak nemůžu poradit jak jinak to vyřešit.
@Ivan PPZ V mé naivitě mě nenapadlo, že se také může jednat o číslo nějakého lichváře, což je docela možné.
Samozřejmě v zamyšlení na téma lépe si nepůjčovat a když už, tak u solidní instituce, máš jistě pravdu, je to i moje filozofie.
Jen si nejsem jistá, zda člověk, pokládající podobný dotaz, bude na takové rady slyšet. Ale tak snad jo, ušetří si spoustu potíží.