Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Petulka1707 já mám naštěstí vše schované po synovi a ačkoliv už mám vybraný kočárek, dřív jak v lednu ho kupovat nebudu. Jinak všeobecně výbavu až se dozvím co čekáme, kdyby to byla holka, tak budu nakupovat jak vzteklá od prvního dne kdy se to dozvím
kdyby kluk, dost nám to ušetří finance, ale samozřejmě něco nového pokoupím. Spíš se chystám probrat ty věci po synovi až budu doma na nemocenské a nebude třeba v listopadu co dělat.
@Lucille87 Děsila mě představa, že se budeme muset snažit x měsíců a jaké to bylo překvapení když na mě vykoukly //
teď jen aby bylo vše v pořádku a v březnu se sejdeme na mateřské ![]()
@Petulka1707 Výbavička.. Záleží na tom, jak zprávu o mimi vezme mamka.. Protože u ní mám ve svém bývalém dětském pokojíčku všechny věci po neteři od ségry.. Zbývají v podstatě jen drobnosti - kosmetika na miminko, chůvička, cestovní postýlka a pak „drobnost“ - kočárek.. Jinak vše od ségry po malé mám.. Ale pokud bude reakce mamky hodně zlá, budu muset vše nakupovat - oblečení, postýlku atd..
Jinak doma mám od jedný holčiny tady z e-mimina seznam, co do VÝBAVIČKY, kdybyste některá chtěla, můžu to sem hodit
Co je dobré mít doma před nástupem do porodnice ![]()
@kitharka no to si myslím, že byude zajímat asi každou z nás tak to sem šoupni ![]()
@Rovnátko Jeee tak to moc gratuluji ke svatbě. My, když jsme plánovali svatbu (leden 2013), tak jsme taky netušili, že už budeme skoro tři. Jinak my už jsme se snažili celkem dlouho (už od loňského léta), ale až teď se to povedlo. O to víc jsem taková „ustaraná“ ![]()
@Elinka28
Děkuji, já chci rodinu tak, aby se rodiče jmenovali stejně a miminko taky. Přítel souhlasil, tak se bereme, ale teď už musíme
naštěstí se d ošatů v tu dobu ještě vejdu.
všem jsme to už řekli, tak to ani nebude žádné překvapení. ![]()
@Petulka1707 Výbavičku asi začnu řešit až tak v lednu.
Budu mít dost věcí od švagrové. A budou před tím Vánoce, takže myslím, že dost věcí bude pod stromečkem.
@Rovnátko Já to řekla jen přítelovi a mamce.
Jinak ještě chceme počkat aspoň do svatby (cca konec 11.tt), kdyby se náhodou něco po… Ale věřím, že vše bude OK a my budeme mít super překvapení na svatbu.
No on právě zrovna kolega v práci prodává všechny věci, tak nevím jestli do toho jít…přijde mi to hrozně brzo ale zase si myslím že levněji už to neseženu
@kitharka seznam bude určitě dobrá věc pro každou z nás ![]()
@Elinka28
Já to taky tak chtěla, při svatebním obědě oznámit novinku, ale jak jsem z toho vyprdelená, tak jsem to nevydržela.
táta je úplně hotovej, prej to zapijí každý den, aby měl natrénováno, až se to narodí.
Jako je to brzy, to ano, ale když se něco stane, a musela být třeba v nemocnici, tak bych to stejně musela říct. Spíš si chci uchovat to tajemství a překvapit je s tím, co se vlastně narodí. Holka nebo kluk… snad to vydržím. ![]()
@Elinka28 to je fakt budou Vánoce
aspoň si lidi nebudou lámat hlavu nad tím co nám nadělit ![]()
@Rovnátko Jo, přesně tímhle jsem argumentovala taky.. Marně.. Že prý to chvíli zvládnu jmenovat se jinak..
Než přítel mě poznal, byl proti svatbě hodně razantně.. Pak jsme se v dubnu domluvili na svatbu 21.9. V květnu jsme oznamovali rodičům, všichni ok, jen moje máma šilenej hysterák.. No neskutečná scéna.. A přítel je z toho špatnej a bez „požehnání“ do toho nejde.. Takže jsme domluvení, že pokud bude všechno ok, dostanu pod stromeček prstýnek a vezmeme se někdy v červnu.. Ale to je domluva z doby, než jsme čekali mimi.. Co jsme zjistili, že čekáme, tak jsem to na dovo zkusila nakousnout znovu.. Jestli se nevzít ještě před narozením prťouska.. Hm, nepochodila jsem.. Že prý jsme se snad na něčem domluvili a že jestli s tím budu ještě chvíli otravovat, nemusí k tomu dojít nikdy.. Nechápe, že pro mě je ta svatba důležitá.. Že chci, aby se celá rodina jmenovala stejně..
@Rovnátko to já se peru s nutkáním to oznámit našim každý den, ale chci vydržet do ultrazvuku a pak to oznámím…ještě musím vydržet 8 dní ![]()
@Rovnátko Taky jsme to do konce trimestru původně říkat nechtěli.. Jenže kamarádi věděli, že se snažíme, tak se každou chvíli někdo ptal.. Naprosto napřímo.. A vykecávat se z toho se nám nechtělo.. Takže kamarádi ví, rodina zatím ne, resp z rodiny jen přítelova ségra, kt. tu teď o víkendu byla po půl roce na nvášštěvě a přijede zase až na Vánoce.. Tohle pro rodinu není zpráva na Facebook, ale na osobní sdělení
Tak nakonec asi počkáme teď po tý kontrole 14.8. pro mýho taťku, přítelovu mamku i jeho taťku (jsou taky rozvedení jako naši) a mý mamině to řekneme asi až po prvním trimestru.. Protože tam to očekávám s velkou parádou, s hysterákem atd.. Tak ať se nestresuju v prvním trimestru, kdy to škodí nejvíc :-/
HOLKY, SEZNAM VÁM SEM HODÍM, JAKMILE DORAZÍM DOMŮ Z PRÁCE ![]()