Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
problém je, že se s nimi musím bavit, i když bych nechtěla, protože jsme všichni spoluvlastníci na všem. Pořád mám problém od nich odkoupit dům, ve kterém nyní bydlím, kupní smlouvy vyhotovuji už 3/4 roku a pořád si to rozmýšlejí, že se jim nelíbí toto a toto, nyní je v emailech od příbuzných, že prý v nynější kupní smlouvě to vypadá, že prodávají i sklep, který je ale součástí domu, a to nechtějí.Když jsem jim psala, že ho prodávají, protože je součástí domu a nejde to rozdělit, takto zas nechtějí, nabídla jsem jim hodně peněz za starý dům, který má špatnou střechu, špatné rozvody eletriky atd. Jsem z toho už unavená.
V tom případě je problém úplně jinde, ty jsi na nich závislá a oni si to užívají a baví se tím, jak tě deptají.
Když vidíš, že to nikam nevede, tak se odstěhuj, prodejte všechno a budeš mít klid. Oni nevyjednávají, oni si s tebou jenom hrají. Dejme tomu, že jsi dědila po dědovi, děda by nechtěl, aby ses trápila kvůli penězům.
nájemní smlouva je napsaná na mě(jsem vnučka), jeho dcera(není moje matka) nemá zájem o nájemní smlouvu na hrobové místo. Ale o hrobové místo projevil zájem jiný příbuzný(není dědicem ani dítětem dědy). Strašně mu vadí, že nájemní smlouva je na mě, že požaduje, aby byla na něj a já s tím nesouhlasím. Pořád mi vyhrožuje, že jsem neoprávněně na nájemní smlouvě na hrobové místo. Můj děda měl 1 dceru a 2 vnučky po úmrtí druhé dcery(1 vnučka jsem já). Pořád, že na nájemní smlouvu má nárok jen dcera a nikdo jiný. Dcera nemá zájem o nájem hrob. místa, ani jí to vůbec nezajímá. Neřešil jste to někdo? Hrob je na hřbitově, okolo je vesnice, kde bydlím, takže jsem místní a o hrob se starám.
Jsi nejbližší příbuzná, která má na hrob nárok a má o něho zájem. Dotyčný má smůlu. Vůbec to s ním neřeš.
A neni to jedno? Dulezite je, ze je najem zaplaceny a hrob muzete udrzovat vsichni. Co je toto zase za pseudoproblemy ![]()
@cecetka píše:
A neni to jedno? Dulezite je, ze je najem zaplaceny a hrob muzete udrzovat vsichni. Co je toto zase za pseudoproblemy
Pokud na ni ten clovek utoci a chce rozhodovat on,tak toneni pseudoproblem. A jedno ji to zrejme neni,to je zasejednou odpoved.
@elan A kdo ten hrob puvodne vybudoval? Kdo byl prvnim najemcem hroboveho mista? Jak jsi se k tomu jako najemce dostala ty?
Tyhle rodinne sarvatky nikdy nepochopim ![]()
@cecetka hrob vybudovali prarodiče mého dědy, nájemcem hrobového místa byl můj děda, ale notářka v dědickém řízení, mi říkala, že když poblíž hrobu bydlím, tak si mám nechat přepsat nájemní smlouvu na sebe a starat se o něj nadále, to jsem udělala. Správa pohřebiště mi nájemní smlouvu přepsala na mě, že jsem dědička dědy.Tak jsem se už i ptala právníka, pro jistotu. Nárok na přechod nájemní smlouvy měla jeho dcera, ale jak neprojevila zájem o to, tak pak přijdu na řadu já, jako další dědic po zemřelým(navíc jakoby zastupujeme naší matku, která zemřela za života dědy).
@elan A tomu pribuznemu jde o co? Chce to misto vyhodne prodat anebo proc mu vadi, ze najem plati nekdo jiny nez on.
A jaky je jeho vztah k zemrelemu dedovi? Vnuk? Pravnuk?
@cecetka o co mu jde nevím, nejspíš nechce abych tam jednou spočinula i já, vůči dědovi je to synovec