Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj nevím kam téma zařadit, ale potřebuju prosím zachovat anonymitu (rodinná záležitost). Jde mi o to, že nedávno zemřela manželovo děda, udělal se pohřeb atd. Jenže teď přišel syn toho dědy a chce po nás 15 000 za to, že objednal pomník a že se složí celá rodina. Jenže my na to nemáme, tak byla docela velká hádka. Jenže já jsem si myslela, že tohle platí děto zemřelého? Neřeknu, kdyby na to ti synové neměli, ale oni jsou docela za vodou (jeden lékař, druhý podnikatel).
Já prostě teď nevím co mám dělat. Máte někdo zkušenost? Děkuju
hrob a veškeré náklady s pohřebem platí dědic po zemřelém
@Anonymní píše:
Ahoj nevím kam téma zařadit, ale potřebuju prosím zachovat anonymitu (rodinná záležitost). Jde mi o to, že nedávno zemřela manželovo děda, udělal se pohřeb atd. Jenže teď přišel syn toho dědy a chce po nás 15 000 za to, že objednal pomník a že se složí celá rodina. Jenže my na to nemáme, tak byla docela velká hádka. Jenže já jsem si myslela, že tohle platí děto zemřelého? Neřeknu, kdyby na to ti synové neměli, ale oni jsou docela za vodou (jeden lékař, druhý podnikatel).
Náklady platí ten, kdo pohřeb objednal. Samozřejmě je to na domluvě mezi vámi. Taky se to může zaplatit z dědictví
U nás se to rozpočetlo na děti po zemřelém, v tomto případě bych řekla, že otec manžela a jeho sourozenci. Nechápu, proč to chtějí po vás, nehledě na to, že to můžou cvaknout z dědictví ![]()
Tak nejdřív si s vámi o tom měly děti zesnulého promluvit..jinal by to mělo být asi na dědici a zřizovateli pohřbu..nám když umřela babička, měla peníze na pohřeb odložené u své dcery a ta naší mamce řekla po pohřbu kolik co stálo, protože se mamka ptala, jak vycházejí finančně..nakonec z toho vyšel i pomník. Popravdě si myslím, že po nás jako vnoučatech by peníze nikdo nechtěl..
Mně právě když umřela babička, taky po nás nikdo nic nechtěl.. Taky mi to přišlo divný, no každopádně budeme za černé ovce a asi z toho bude pěkněj prů. ser
Pohřeb je jedna věc, hrob druhá. Pohřeb platí většinou děti-skládají se, nebo starší lidé mají na pohřeb většinou peníze našetřené sami.
Hrob-to je na domluvě-jaký, kde, za jaký peníze, kdo se o něj bude starat. Někdo hrob ani nemá, někdo chce noblesní místo a hrob ze žuly. Ale s hrobem by to měla být domluva předem, kdo má jaké představy. A také jaké kdo má finanční možnosti. A vy jste po dědovi něco dědili? Kolik lidí se na hrob bude skládat? Měli by to tedy ve vašem případě být děti dědy + vnoučata? Každý 15 tisíc?
Ano jeden ze synů prostě objednal pomník prý za 100 000, s nikým se neporadil nic. Jsou 4 děti a 2 vnoučata a každý má dát zhruba 15 000. Samozřejmě, že jsme po dědovi nic nezdědili. Podle mě je to jen vych. canost ze strany toho syna.
Tak holt neměl objednávat tak drahý pomník, nebo se měl dopředu s vámi dohodnout. Nedala bych ani korunu.
@Anonymní píše:
@lasička1Ano jeden ze synů prostě objednal pomník prý za 100 000, s nikým se neporadil nic. Jsou 4 děti a 2 vnoučata a každý má dát zhruba 15 000. Samozřejmě, že jsme po dědovi nic nezdědili. Podle mě je to jen vych. canost ze strany toho syna.
Pomnik za 100000? Tak to meli za prve s vama probrat predem a za druhe nevidim duvod, proc vy / manzel by jste meli platit pomnik, kdyz ani nejste dedicove. ![]()
Opravdu za 100 000, protože oni na to prostě mají a je to dvojhrob. Ale my na to prostě nemáme. Takže asi taky nic nedáme, to budeme zase za největší grá. zli.
Taky bych neplatila. Kdyz uz po vas dedovy dedi chteji penize, tak meli s vami hrob vybirat a vy byste taky meli pravo do toho mluvit. Ne ze vas postavi pred hotovou vec.
@Anonymní píše:
@lasička1Ano jeden ze synů prostě objednal pomník prý za 100 000, s nikým se neporadil nic. Jsou 4 děti a 2 vnoučata a každý má dát zhruba 15 000. Samozřejmě, že jsme po dědovi nic nezdědili. Podle mě je to jen vych. canost ze strany toho syna.
sorry, ale v takovém případě bych se na ně vykašlala. Proč, probůh, pomník za takové prachy
jako jo, klidně, ale nejdřív se v rodině dohodnout. Za mnou, kdyby přišli, t ak mají asi smolíka, prostě bych takovou dardu nedala dokupy…
je to hnus z jejich strany.
Nedala bych ani korunu. Hrob platí děti a manželka zemřelého, případně další dědici. Pokud vy nic nedědíte, není jediný důvod, proč byste měli přispívat na pomník.
To, že týpek objednal pomník za 100 tisíc je jeho blbost ![]()