Kdo rozumí dědictví?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7205
7.11.17 08:54

Kdo rozumí dědictví?

Jak je to prosím vás v případě, že zemře stará paní, nemá závěť. Měla 3 děti, žije už jen syn. Manžel nežije. Když zemře, tak dědí jen ten žijící syn nebo i děti těch dvou zemřelých dětí? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.11.17 08:57

@GabinkaCh dedi manzel manzelka pokud neziji dalsi dedicove jsou deti zemreleho…pak deti jeho deti..vnuci vnucky.Jsou tam urcita procenta. Narok maji vsichni pozustaly

• Citovat
  • Upravit
36556
7.11.17 09:04
@GabinkaCh píše:
Jak je to prosím vás v případě, že zemře stará paní, nemá závěť. Měla 3 děti, žije už jen syn. Manžel nežije. Když zemře, tak dědí jen ten žijící syn nebo i děti těch dvou zemřelých dětí? díky

V takovém případě se dědí v první skupině. Syn zdědí třetinu, o další třetinu se dělí potomci zemřelého dítěte č. 1 a třetí třetinu potomci zemřelého dítěte č. 2.

pokud není závěť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
7.11.17 09:05

I děti těch dvou zemřelých sourozenců - automaticky přechází dědictví na ně. Mě taky zemřela babička a můj otec, jelikož už nežil, tak jsem automaticky u dědického řízení byla místo něj spolu s jeho dvěma sourozenci a dědečkem. Nikdo jiný nárok neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
7.11.17 09:08

Ja bych rekla, ze dedi jen zijici syn- je v prvni skupine. Pokud od zemrelych, dedi vnuci, vnucky, proste dalsi dohledatelni dedicove z rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
7.11.17 09:23

Dedi i deti tech zemrelych potomku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
7.11.17 09:29

@GabinkaCh Mrkni na tohle - třeba ti to pomůže https://www.finance.cz/…posloupnost/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
7.11.17 09:30
@svycarka píše:
Ja bych rekla, ze dedi jen zijici syn- je v prvni skupine. Pokud od zemrelych, dedi vnuci, vnucky, proste dalsi dohledatelni dedicove z rodiny.

Ty rikas to, co rekla pry notarka.Byl u nas svagr a ten tvrdi, ze notarka pred nim rekla, ze v pripade jeji smrti dedi bohuzel jen ten zijici syn vse ale ostatni tvrdi ze i deti zemrelych deti :nevim: jsem z toho jelen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
7.11.17 09:31
@vertunka píše:
Dedi i deti tech zemrelych potomku.

Pry ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
7.11.17 09:32
@GabinkaCh píše:
Jak je to prosím vás v případě, že zemře stará paní, nemá závěť. Měla 3 děti, žije už jen syn. Manžel nežije. Když zemře, tak dědí jen ten žijící syn nebo i děti těch dvou zemřelých dětí? díky

Dědí i děti těch dvou zemřelých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.11.17 09:36
@GabinkaCh píše:
Ty rikas to, co rekla pry notarka.Byl u nas svagr a ten tvrdi, ze notarka pred nim rekla, ze v pripade jeji smrti dedi bohuzel jen ten zijici syn vse ale ostatni tvrdi ze i deti zemrelych deti :nevim: jsem z toho jelen

Švagr se plete.

V první skupině dědí vždycky potomci. Ty tři děti. A protože dvě z nich tu nejsou přechází jejich podíl na jejich děti. Ale vždycky jen ten podíl. Jestli jeden zemřelý měl jedno dítě a druhý 10, tak dědí jedno dítě třetinu dědictví (celý podíl svého otce) a jedno každé, toho, co byl plodný, desetinu z té třetiny, co by připadla jejich otci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@GabinkaCh píše:

Ale ano, dědí.
To je zákon. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
@Denisa56 píše:
Dědí i děti těch dvou zemřelých.

A kdyz ten jeden zemrely syn deti nemel a zemrela dcera ma jedno dite? chapu dobre ze bude dedit zijici syn a ta vnucka napul?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.11.17 09:40
@GabinkaCh píše:
A kdyz ten jeden zemrely syn deti nemel a zemrela dcera ma jedno dite? chapu dobre ze bude dedit zijici syn a ta vnucka napul?

Jo, chápeš to správně.

Byli by tři dědici. Syn, syn a dcera.

Jeden syn je mrtvý, nemá děti, jeho podíl se rozpočítá mezi sourozence.

Dědí žijící syn a potomci nežijící dcery. Půl na půl. A protože má jedno dítě, je to snadný. Halb und halb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
7.11.17 09:42
@GabinkaCh píše:

Ja jsem pred rokem takto dedila. Zemrel mi deda, ale moje mama(jeho dcera) uz nezila. Tak jsem zdedila cely jeji podil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová