Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@jannda U plicní jsem byla, poslala mě na RTG, jinak, že se ke mně nemůže vyjádřit. RTG jsem podstoupila. Dr. snímek komentovala, že „to není tak zlé“. A napsala mi, že se vyjádřit nemůže, že ke mně nemá dokumentaci…
Ze svých vlastních zkušeností si nemyslím, že bych porod udýchala a nechci malé ulížit. Už teď je to pro mě záhul…
Jdu ještě na ortopedii, tak uvidím, co mi řeknou tam.
@JaniceB Já vím. Děkuju za reakce
. Ráda už bych pomalu měla jasno ![]()
@Claire7 Tak drzim palce, at se to podari tak, jak chces ty…on za tebe tezko nekdo tohle rozhodne…samozrejme ti reknou, ze jde to i to a v podstate si u obojiho poneses rizika stejne sama…
@Claire7 jo už vím, doktorka je kravka.. Pokud cítíš, že to nebude ok, normálně se domluv s gynekoložkou nebo pak případně v porodnici. Když narazíš na normálního doktora, nebude to snad problém ![]()
@JaniceB Jo aha, spatne jsem te pochopila ![]()
Ja jen ze jsem byla svedkem v hradecke porodnici,.ze tam prijela mamina s kontrakcema, dite KP a odhad 3.8kg a personal se o ni bavil jako o hysterce,.co se boji a nechce se ji rodit normalne, nicmene ji nakonec toho CS udelali no ![]()
@Flooa
Silenej tenhle pristup…bych chtela videt je, jak by se jim tohle rodilo… ![]()
@Claire7 píše:
@jannda U plicní jsem byla, poslala mě na RTG, jinak, že se ke mně nemůže vyjádřit. RTG jsem podstoupila. Dr. snímek komentovala, že „to není tak zlé“. A napsala mi, že se vyjádřit nemůže, že ke mně nemá dokumentaci…Ze svých vlastních zkušeností si nemyslím, že bych porod udýchala a nechci malé ulížit. Už teď je to pro mě záhul…
Jdu ještě na ortopedii, tak uvidím, co mi řeknou tam.
Proboha to je desny pristup tohleto
Tak hlavne abys narazila na rozumnyho doktora, ktery ti. sekci udela ![]()
@JaniceB Vid? A tohle vsechno jsem slysela, protoze jsem zrovna byla na sale a kousek byla sesterna a teda to jejich chovani, jak se o ni bavili-ta ironie- to byl hnus
Ale ke mne se chovali velmi vstricne, ale na to ze jsem mela odhad pres 4kg a v papirech Riziko pro velky plod taky nic, jako by se nechumelilo ![]()
@Flooa Clovek se nesmi necht…i kdyz to tehotenstvi je jiny stav ne jen od toho, ze se tomu tak rika…vim, jak jsem byla precitlivela a taky jsem se dokazala jen stezi branit takovym lidem…
Mě poslala do porodnice s indikací k SC moje gyndr. Malej se na poslední chvíli otočil na KP a ani týden, co jsme mu daly na rozmyšlenou s ním nehnul, takže jsem putovala rovnou k primáři do porodnice, ten mě prohlédl a jeho slova: plod velký poloha konec pánevní, v pondělí to uděláme. Bylo to v pátek, v neděli jsem měla nástup a v pondělí byl venku (39tt+2,3950g,53cm).
Mně řekli v porodnici, že přirozeně a nazdar. Tak teda nazdar a šla jsem do jiné porodnice. Tam uměli aspoň změřit dítě na utz a podívat se, že na porod to vůbec nevypadá a že by z toho zas nic nebylo. Tak mě netrápili ![]()
@JaniceB moje máma porodila KP 4 děti a bez problémů.. Nevím, ale myslím, že se z toho dělá teď velká věda.
@JaniceB Je to i moje chyba. Měla jsem to odmítnout, však jsem z toho taky byla špatná…
Ptala jsem se, zda to není nebezpečné a ona, že by nemělo být a že dostanu zástěru. Bez RTG, že mi nic nenapíše a nakonec nenapsala ani s RTG ![]()
@Claire7
tak z moji zkusenosti - pokud ti CS nepotrvdi porodnik, ktery te bude primo rodit, tak nemas nic jiste.
ja mela indikovany CS od dvou gynekologu. cast tehotenstvi jsem prozila v zahranici, tam rekli jasne, ze jedine CS a nad nicim jinym at neuvazuju. myj gynekolog v CR rikal, ze CS rozhodne doporucuje, ze prirozene by to bylo zbytecne velke riziko. no a v porodnici mi mezi kontrakcema (zacala jsem rodit driv) dost arogantni doktor rekl, ze nevidi duvod „proc to nezkusit“ prirozene. doslova ![]()