Kdo u Vás rozhodoval o CS?

2590
13.2.14 18:43

Kdo u Vás rozhodoval o plánovaném CS?

Ahoj holky,

chci se zeptat na Vaše zkušenosti s plánovaným CS. Teď jsem ve 30.tt a pravděpodobně budu rodit císařským řezem ve FNHK. Zatím mám od gynekoložky z rizikové poradny „za úkol“ oběhat si „vyjádření o vedení porodu“. O tom nemůže rozhodnout gynekolog? Má o mě všechny údaje a sama se na základě těchto k CS přiklání. Dle lékařů, které jsem navštívila to na CS ale nevypadá, tak nevím. Sama si nedokážu představit, že bych rodila přirozeně, i když bych samozřejmě ráda…
Kdo u Vás rozhodoval o CS? Od kdy jste o tom věděly (termín apod.)?
Díky za reakce. :kytka:

Příspěvek upraven 13.02.14 v 19:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
13.2.14 18:46

No pokud máš třeba oční problém, tak se vyjadřuje očař, pokud máš třeba opravdu hodně úzkou pánev, rozhoduje gynekolog, pokud jsi kardiak rozhoduje kardiolog.. Takže těžko říct, podala si málo informací :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
13.2.14 18:48

@Claire7 Asi tak, nevime, kvuli jakemu problemu ti mudr. doporucila CS. Ke komu chodis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
13.2.14 18:54

Tak se prozradím, zakládala jsem tu v úterý diskuzi o RTG plic. Mám skoliosu a ventilační poruchu plic atd., po operacích v dětství. Mám toho víc.

@Flooa Chodím k MUDr. Musilové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
13.2.14 18:56

Gynekolog v porodnici po vyšetření kdy zjistil, že malá se ve 39tt otočila KP..vyloženě mi řekl, pokud, ale chcete rodit přirozeně, tak né v této nemocnici :nevim:..já vyjukaná prvorodička, samo souhlasila (3dny na to šla na SC)..pak má gyndařka na KO po 6-ti nedělí, mi řekla, že s váhou, kterou měla malá (3250g) bych to zvládla i přirozeně..no tak nevím..a tak už to je 5 let pryč, tak se k tomu nevracím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27665
13.2.14 19:00

U mě rozhodl doktor v nemocnici byl to akutní CS takže on byl rozhodnutý od rána jen čekal až se mi udělá špatně, doufal že vydržím ještě, alespoň pár dní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
13.2.14 19:05

@Claire7 O planovanem SC rozhoduje porodnik! Gynekolog ti ale muze napsat doporuceni k vedeni porodu elektivnim SC a porodnik by to mel zvazit. Pravda ale je, ze veskera rizika za pripadne vznikle komplikace jdou za porodniky, takze pokud tam je zdravotni duvod i jen z 50%, tak by meli skahnout spise k sekci. Ja jsem tyto dohady zazila v 36 tt a nic moc teda…oblitavat s obrovskym pupkem doktory :pocitac: a stresovat se, zda se miminku nemuze nic stat pri porodu tak ci onak…

Jinak jak tady bylo napsano…jsou li duvody jine, nez gynekologicko porodnicke, tak ODBORNY lekar /kardiolog, ocni atd./.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4438
13.2.14 19:06

@Claire7 tak asi plicní lékař, když mas ventilacni poruchu… To je asi ten hlavní důvod, jestli to dobře chápu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
13.2.14 19:08

@Deníííí Uprimne - KP bych prirozene rodiz nechtela…ani male miminko…asi bud rada, ze to bylo takhle. Spousta porodnic to stale neumoznuje bez ohledu na vahu ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
13.2.14 19:09

Já to věděla dva měsíce dopředu - v 32tt jsem skončila v nemocnici s krvácením, zjistili vcestnou placentu a od tý doby jsem s tím tak nějak počítala. Přesný termín mi řekli asi dva týdny předem.
Takže pak jsem si už jenom oběhávala vyšetření kvůli celkové narkóze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
13.2.14 19:11
@JaniceB píše:
@Deníííí Uprimne - KP bych prirozene rodiz nechtela…ani male miminko…asi bud rada, ze to bylo takhle. Spousta porodnic to stale neumoznuje bez ohledu na vahu ditete.

jojo, teď už jsem v těchto věcech „sečtělá“, tak jsem ráda, že to nakonec bylo tak to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
13.2.14 19:13

@Claire7 Tak to by ti mel napsat mudr.na plicnim, plus klidne dalsi lekari, pokud toho mas vic, jak pises ;) A doktori se tim taky kryji, aby nebylo podezreni, ze si neco vymysleji a delaji CS jen tak. Hlavne HK byl. jeden cas cisarema na prani a uplatkama prosluly 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
13.2.14 19:17

@JaniceB Myslis jako to, ze spousta porodnic uprednostnuje spise prirozeny porod KP pred sekci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
13.2.14 19:18

@Claire7 Kazdopadne si ty doktory obehej dokud muzes ted sama a prines si jejich stanoviska do poradny, protoze porodnik to bez niceho na posledni chvili proste nerozhodne…tak pokud budes pecliva, vyjdou ti urcite vstric tak, abys miminko i sebe ohrozila co nejmene…Vim, ze to neni prijemne, s velkym brichem jeste nekde litat…ale hodne zalezi na tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
13.2.14 19:18

@Flooa Naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie