Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Díky za reakce holky
. Ještě mám čas, tak uvidím, jak to dopadne. Všechno si oblítám, tak snad to bude dostatečné.
@andreiika píše:
@JaniceB moje máma porodila KP 4 děti a bez problémů.. Nevím, ale myslím, že se z toho dělá teď velká věda.
tak ja bych byla proto, abych v takovych pripadech dali rodicce vybrat. nemam rada ten direktivni pristup, kdy bud poslou na CS, aniz by vysvetlili a nechali zvazit. nebo naopak z rodicky udelaji hysterku, jako proc by chtela CS.
nerikam davat CS uplne bez duvodu. ale kde je to „na hrane“, tak to proste nechat na te zenske. koneckoncu je to jeji telo a je to jeji dite. pokud je nekdo strachy bez sebe, ze se klasicky porod nepovede, tak on se dost pravdepodobne nepovede uz kvuli te psychice.
@tamata píše:
@Ali-Ali mám stejnou zkušenost, ale stihla jsem utéct jinam
ja byla mezi kontrakcema, uz nebyl cas nekam zdrhnout… ![]()
@tamata píše:
@Ali-Ali a jak to dopadlo? Akutním císařem?
ne. na CS uz pak bylo pozde, muj uzasny porodnik uz se chystal na vex. nastesti PA to se mnou nevzdala a malou jsme nakonec nejak vytlacila. ovsem za cenu velkych poraneni, takze kapacky, atb, jipka… hojeni horsi nez po CS (prvniho jsme mela akutnim CS).
@Ali-Ali
uff, já budu do konce života vděčná, že mi v hlavě zasvítilo, že mám utéct. Ani nechci vědět jak by to dopadlo u mě. Zajímalo by mě, jestli by porodnící nechali takhle rodit i svoje ženy ![]()
@tamata
ten doktor byl tak arogantni a neprijemny, ze mam skoro pocit, ze by to klidne udelal i sve zene… ![]()
@Ali-Ali píše:
@tamata
ten doktor byl tak arogantni a neprijemny, ze mam skoro pocit, ze by to klidne udelal i sve zene…
to si právě nemyslím. Ten doma určitě drží hubu a krok a pak si to kompenzuje v práci ![]()
@tamata
no to je fakt.
pokud teda vubec nejakou partnerku ma
![]()
@Ali-Ali píše:
tak ja bych byla proto, abych v takovych pripadech dali rodicce vybrat. nemam rada ten direktivni pristup, kdy bud poslou na CS, aniz by vysvetlili a nechali zvazit. nebo naopak z rodicky udelaji hysterku, jako proc by chtela CS.
nerikam davat CS uplne bez duvodu. ale kde je to „na hrane“, tak to proste nechat na te zenske. koneckoncu je to jeji telo a je to jeji dite. pokud je nekdo strachy bez sebe, ze se klasicky porod nepovede, tak on se dost pravdepodobne nepovede uz kvuli te psychice.
Určitě s tebou částečně souhlasím. Ale já se bojím, že by CS využívala velká spousta žen, který to prostě chtějí mít jen rychle a „bezbolestně“. A přeci jen přirozený porod je pro dítě lepší.
Já zas pro změnu nevím, co si „vybrat“, asi nejsem sama schopná se rozhodnout o způsobu porodu, a doktoři říkají každý něco jiného.
Před 7 lety mi odoperovali nezhoubný mozkový nádor (prostě se mi nastěhoval ping-pongový míček do hlavy - jak říkali
).byl vyndán a já si připadám docelá zdravá av pořádku.
Už tehdy mi teta neuroložka řekla - že porod by měl být CS, moje gyndařka se přiklání také CS, můj neurochirurg - že můžu rodit normálně, jiný neurolog - že můžu normálně, ale napíše mi, co budu chtít. A teď si vyberte? Jsem 33.tt. Ještě je trocha času.
Je fakt, že 1.dítě byl plánovaný CS (právě kvůli té hlavě - prý tlak v hlavě apod. a nevíme, jak to tam zrovna vypadá apod.) Ale co teď s 2.porodem? Vím, že doporučení seženu, když budu chtít.
@Markétakytka no tak zrovna v tomhle případě bych asi měla strach a stejně je přece možné, že budeš mít CS kvůli tomu že první šlo císařem.
Já myslím, že přece, když jeden císař byl, tak to přece neznamená automaticky další císař. Aspoň se to teď dost propaguje. takže 1.císař neřeším. Spíš jen tu moji hlavu. Je to 50 na 50. Pro mne je asi nejhorší možnost volby.
@Markétakytka píše:
Já myslím, že přece, když jeden císař byl, tak to přece neznamená automaticky další císař. Aspoň se to teď dost propaguje. takže 1.císař neřeším. Spíš jen tu moji hlavu. Je to 50 na 50. Pro mne je asi nejhorší možnost volby.
Císaře za sebou nemám, takže spíš co jsem slyšela od kamarádek. Záleží jak je zhojená jizva, jak je tlustá, jestli nehrozí ruptura atd. Ale to musí zvážit lékař. Každopádně, jak jsem psala, té hlavy bych se bála a když k tomu připočtu že už jednoho císaře za sebou máš, tak bych do toho šla. I když jinak jsem spíš proti.