Kdo u Vás rozhodoval o CS?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17.2.14 17:55
@Saricat píše:
Takže ty už jedno dítě máš? V tom případě bych se při sebemenším riziku rozhodla pro císaře, nechtěla bych žádné riziko v situaci, kdy mě někdo potřebuje. Jestli máš na výběr a nejsi si 100% jistá, ber císaře, ne? :palec:

Ano, ano, jedno dítě už mám (3,5roku)- byl to plánovaný SC, ale tak jako pro jistotu, bylo to podobné jako teď (někdo doporučoval SC z hlediska jistoty a bezpečí a někdo mi tvrdil, že můžu rodit normálně…). Jak který doktor. Takže situace se opakuje. :-) Proto jsem stále na vážkách a říkám si, že by to mohlo jít bez problémů, vlastně - proč by to nemělo jít bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
17.2.14 19:46

@Markétakytka tak nevím jaký přesně je tvůj problém, ale ten tlak v hlavě by ti mohl napáchat dost velkou paseku ne? Nějaké krvácení třeba? Chceš to riskovat? Už kvůli těm dětem bych neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
18.2.14 16:19

Holky, taky se přidám :) řeším kdo rozhodne kde a jak budu rodit :think: Volala jsem do porodky kvůli předporodním kurzům a PA když se odvěděla, že jsem astmatička mě hned odpálila ať jdu rodit na vyšší pracoviště. Je pravda, že mám inhalátory, ale zatím to s něma jde dobře :think: foukám 7×2 dávky atroventu a 2×2 dávky budiairu. Podle plicaře pokud nedojde k nějakému masivnímu zhoršení by přirozený porod mohl být, ale nevím jak je to s tou porodnicí :think: Můžou mě s rozjetým porodem poslat jinam, nebo kdo vlastně rozhodne či tam můžu rodit? Ta PA asi těžko :lol: ale moje gyndr natáčí i ktg, takže přímo do porodnice se dostanu až s bolestma. Přemýšlím, jestli nezkusit přímo primáře porodnice a nějakou konzultaci domluvit, no docela se bojím že by mě poslali jinam :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
18.2.14 16:34

Já jsem měla oční indikaci, mám oko po operaci v dětství, hrozil tam vznik akutního stavu a bolestivosti a taky se mi v těhotenství zvedl nitrooční tlak. Malá byla navíc kp. Teď jsem zvědavá, co bude. Jsem ale teprve v 19. tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.14 21:07
@JanduleD píše:
Holky, taky se přidám :) řeším kdo rozhodne kde a jak budu rodit :think: Volala jsem do porodky kvůli předporodním kurzům a PA když se odvěděla, že jsem astmatička mě hned odpálila ať jdu rodit na vyšší pracoviště. Je pravda, že mám inhalátory, ale zatím to s něma jde dobře :think: foukám 7×2 dávky atroventu a 2×2 dávky budiairu. Podle plicaře pokud nedojde k nějakému masivnímu zhoršení by přirozený porod mohl být, ale nevím jak je to s tou porodnicí :think: Můžou mě s rozjetým porodem poslat jinam, nebo kdo vlastně rozhodne či tam můžu rodit? Ta PA asi těžko :lol: ale moje gyndr natáčí i ktg, takže přímo do porodnice se dostanu až s bolestma. Přemýšlím, jestli nezkusit přímo primáře porodnice a nějakou konzultaci domluvit, no docela se bojím že by mě poslali jinam :?

Taky jsem přemýšlela ještě o konzultaci. V Brně v Bohunicích je nějaká poradna pro rizik. těhotné, i když si teda jako riziková nepřipadám. :-) Určitě ale plánuju jít na „vyšší“ pracoviště, přece jen jsou lépe vybavení než malé porodnice. I když je to tam dost jak na běžícím páse - to už mám zkušenost. nO, nějakou plicní poruchu už tu někdo v nějaké diskuzi taky řešil, prý to asi neudýchá a doktoři se vyjadřují každý jinak, takže dost podobné mému a tvému. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
19.2.14 08:59

@Markétakytka no mě se to „vyšší“ pracoviště nelíbí, jednak proto že je to Zlín a mám to tam už celkem daleko. A jestli by to měl být plánovaný císař, tak ten se dělá i ve Vsetíně. Představa, že mě popadnou bolesti, drahý pro mě pojede z práce 30km, pak dalších 55 do Zlína a po těch úděsných cestách tady :think: no vůbec se mi to nelíbí. A snad proboha nejsem jediná těhotná astmatička, ne 8o Dnes to pořeším v poradně a uvidím. Se máš že v Brně máš relativně v dosahu více kvalitních porodnic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.14 21:17

@JanduleD Je fakt, že plánovaný císař ti udělají kdekoliv, je to asi nejvíc v pohodě a v klidu. no, s rozjetým porodem cestovat tak, jak popisuješ bych taky nechtěla. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
20.2.14 22:32

@JanduleD @Markétakytka Já jsem měla ten první plánovaný. Jenže mi praskla voda o půlnoci týden před stanoveným dnem sekce. Do porodnice jsme dojeli za 23 minut, vše se stihlo v pohodě. Jeli jsme trasu Prostějov Zlín :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
21.2.14 12:59

@Markétakytka tak u mě po konzultaci ani gynekolog ani pneumolog nevidí problém v přirozeném porodu :nevim: tak to nechám tak a uvidíme až jak to bude vypadat přec koncem těhu. @Genovesa slušný výkon 23min, to by u nás nehrozilo- šílené cesty, konec světa, prostě pohraničí :mrgreen: A v mém případě Zlín dobrovolně ani za zlaté prase :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
21.2.14 13:22

@JanduleD Tak já jsem se rozhodovala víceméně poté, co bylo rozhodnuto o plánované sekci. Nějak mě nenapadlo, že se děťátko rozhodne ještě dřív 8o :lol:. Nebýt to v noci, asi bychom se nevydali. Ono nemysli si, je to asi 70 km, normálně tak 45 minut. Muž byl dost vyděšenej, že bude rodit kpčko :lol:. Musela jsem ho krotit. Teď čekám druhé a musím vybrat jinou porodnici, tohle si už nelajznu :nevim: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí