Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Než se někdo zapojí,upozornuji že potřebujeme užitečné rady a ne rýpání kolem dokola.
Tenhle problém se netýká mě ale mojí ted už známé.Bydlíme v nájemní bytě,je to byt bezbariérový.Budeme se brzo stěhovat měli jsem dřív ale nevyšlo to a protože jedna známá má hodně postiženou holčičku která bude dokonce života ležák(postižení 3 stupně),nevím co jí přesně je ale ani nesedí a prý je snad i slepá,ale přesně nevím ,pani si vše zjistila i přes výbor byták atd co má udělat aby tenhle byt připadnul potom jí(bydlí ted v jedné místnoti bez sociálky v baráku plném romů,je tma plísen schody…prostě nevyhovující což mají potvrzené i od odborných lékařů…mají veškeré posudky holčina udělal co měla vše bylo v pořádku ovšem ted pár dní před stěhováním jí řekli že to takhle nejde,že ten byt přidělili nějaké ženské se 4 dětmi co nemá kde bydlet.Jsou samozřejmě zdraví a rozhodně nepotřebují bezbariérový byt.Od včera lítáme po úředech ještě včera slíbili že bude další rada speciálně kvůli tomuhle a dneska že nic nebude že ten byt prostě dostane tamta a tečka.Jenže oni v té místnosit kde žijí opravdu nemůžou dál být i když hygiena to uzavřela že ten byt prostě nemá být obyvatelný tka stavební úřad pod nátlakem pána z bytáku že to jde a tečka.Holčičku tahají do druhého patra nemají ani svůj záchod a koupelnu t mají společné.Jso opravud zoufalí protože to všichni vnímame jako sprostý podraz a tušíme že kdo ví čí je tamta ženská známá atd…tady je výtah bezbariérový přístup prostě vše co potřebují.Jeden detail ale řekla bych že to asi hraje nemalou roli…ta holčina(maminka té potižené holčičky) je napůl romka(otec malé je s nimi,pracuje,je bílý…netahají se s jinýmy romy chovají se slušně atd prostě vyjímka no)
Můj dotaz…kdo v tomhle umí chodit kam se ještě můžeme obrátit když jak chlap z bytáku tka na úřadě prostě nejsou ochotní a dle nich mají kde bydlet takže nezájem že je to nevyhovují?Myslela jsem že nějaká oragnizace pro postižené děti nebo něco takového že tma by mohli pomoci,napadla i nás televize ale vůbec v tomhle neumíme chodit a nevyznáme se.Můžete prosím někdo poradit kam se mají obrátit?Ono ani pro zdravého natož pro tak postiženou holčičku ten byt není vhodný navíc ta malá opravd potřebuje tenhle byt kde je bezbariérový přístup.(PS:nejsou neplatičí,vše mají v pořádku včetně internetu a všeho prostě žijí slušně)…Nebo je tenhle stát opravdu tak prohnilý a lidi tak …že s tím nejde nic dělat?Mně je jich ted orpavdu líto vše bylo domluvené,udělalo se co mělo a oni hledají jen záminky proč to nejde a kdesi cosi.
Ahoj Crystal,
je to smutný, jak to dneska chodí a je fajn, že se ještě najdou lidi jako vy, že vám to není jedno..
Já bych se obrátila na televizi, buď na pořad typu černé ovce, ale tam by to možná mohlo dýl trvat, než by se něco vysílalo a nebo ideálně rovnou na zpravodajství, nevím, jestli by to třeba v čt vzali, ale nova si na tom smlsne určitě a může to být druhý den ve zprávách…
Plus bych k tomu asi zalarmovala nějakou organizaci, co se stará o postižené děti, někde blízko vašeho bydliště, určitě najdeš něco na netu…
Ahojky, já bych to taky zmedializovala. Na strankach novy mas kontakty- napsala bych jim to co sem nám. Plus fakt nejakou tu organizaci.
To mě taky napadlo protože to asi bude jediná možnost:(jelikož mají posudky od lékařů že to prostě není pro malou vhodné a nikoho to nezajímá je mi z toho na blití opravdu
kvůli té malé:(
Pokud je to vsechno tak, jak jsi napsala, tak nevahej. Protoze je to fakt maximalni nespravedlnost a je videt, ze tam budou hrat roli kontakty, znamosti, pripadne uplatky. Samozrejme to jde resit i soudni cestou, ale to je beh na dlouhou trat a vy to ted potrebujete resit hned. Takze televize je takova pekna mirna forma natlaku, aby se veci hnuly, tohle si televize nenecha ujit a kdyz se to zverejni, treba se opravdu obrati veci k lepsimu, pokud ne, pak bych to resila soudne.
Drzim palce, aby to dobre dopadlo…
Jeste se chci zeptat, i presto, ze ma ta rodina lekarsky posudky, tak ti urednici nedelaji nic? Tzn. neni nejaka jina alternativa, kam by mohli jit bydlet? Ze by nesli zrovna konkretne do vaseho, ale do podobnyho nekde jinde?
Dice píše:
Ahojky, já bych to taky zmedializovala. Na strankach novy mas kontakty- napsala bych jim to co sem nám. Plus fakt nejakou tu organizaci.
Ahoj crystal…lidi jsou dnes svině (pardon za výraz ale nejde to jinak) Ráno jsem četla článek o jedné holčičce,kterou svěřili otci do ciziny a ona tam být nechce a žádá naše úřady o pomoc,ti se na ni vybodli!
Tohle chování mě dokáže rozpálit!
Já bych brnkla do Novy! Nevím odkud si,ale dorazí za Vámi a myslím si,že rádi…už pomohli lidem v takovýhle situacích tolikrát. Na úřady bych se už vykvákla a hned teď zavolala do novy.
radú děkuji:)
nn nejsou protže oni by museli sehnat náhradu do té místnoti aby městu neutíkali peníze jenže tam ikdo z žadatělů nejde protože všichni ví že je to prostě neobyvatelné
měl by být nebo snad už je ještě jeden byt volný ale to je taky ve 2 atře bez výtahu a to jim je taky naprd a nikdo enchápe proč do toho druhého teda nedají tu paní s dětma a sem teda tu postižneou holčičku asi to bude kontakty známí…ale sakra přece něco musí jít dělat ne kdžy mají posudky kde je jasně napsáno že tam malá nemůže žít
![]()
vím že v podstatě by to mli řešit oni jenže oni jsou neprůbojní ona ted brečí navíc já vím jaké to je jaká ta práce s postižením dítkem a proto vím že oni ten byt potřebují narozdíl od ženksý co je zdravá a její děti taky!oni se ve výtahu vozit nepotřebujou ![]()
hvězdička25 píše:Dice píše:
Ahojky, já bych to taky zmedializovala. Na strankach novy mas kontakty- napsala bych jim to co sem nám. Plus fakt nejakou tu organizaci.Ahoj crystal…lidi jsou dnes svině (pardon za výraz ale nejde to jinak) Ráno jsem četla článek o jedné holčičce,kterou svěřili otci do ciziny a ona tam být nechce a žádá naše úřady o pomoc,ti se na ni vybodli!
Já bych brnkla do Novy! Nevím odkud si,ale dorazí za Vámi a myslím si,že rádi…už pomohli lidem v takovýhle situacích tolikrát. Na úřady bych se už vykvákla a hned teď zavolala do novy.
už jsem jim psala že to bude ais jediná možnost co se to nějak pohne:(ale myslím že oni se toho bojí no oni nejsou romové že si to vykřičí sice je Verča napůl romka jenže je tichá a bojí se no:(ono když i dnes s moumámou jednali na přadě jak s hadrem tka se jí nedivím
já byhc tma nejradši vlítla jenže já toho moc nezmůžu ten byt je psnaý na mou mamku
ta je z toho taky znechucená a mimo jenže taky neív co dělat no
Ještě mě napadlo…Prima–soukromá dramata
A co kdyby si je mamka vzala jako do podnájmu???to nejde???
Crystal87 píše:hvězdička25 píše:už jsem jim psala že to bude ais jediná možnost co se to nějak pohne:(ale myslím že oni se toho bojí no oni nejsou romové že si to vykřičí sice je Verča napůl romka jenže je tichá a bojí se no:(ono když i dnes s moumámou jednali na přadě jak s hadrem tka se jí nedivímDice píše:
Ahojky, já bych to taky zmedializovala. Na strankach novy mas kontakty- napsala bych jim to co sem nám. Plus fakt nejakou tu organizaci.Ahoj crystal…lidi jsou dnes svině (pardon za výraz ale nejde to jinak) Ráno jsem četla článek o jedné holčičce,kterou svěřili otci do ciziny a ona tam být nechce a žádá naše úřady o pomoc,ti se na ni vybodli!
Já bych brnkla do Novy! Nevím odkud si,ale dorazí za Vámi a myslím si,že rádi…už pomohli lidem v takovýhle situacích tolikrát. Na úřady bych se už vykvákla a hned teď zavolala do novy.já byhc tma nejradši vlítla jenže já toho moc nezmůžu ten byt je psnaý na mou mamku
ta je z toho taky znechucená a mimo jenže taky neív co dělat no
máš sz
Petra Z píše:
jako moje mamka?to neje ona je v nájmu ěmsta je to městský byt
Crystal87 píše:Petra Z píše:jako moje mamka?to neje ona je v nájmu ěmsta je to městský byt
Aha…tak to jo…to je blbý
taky máme městský byt…ale vím,že to takhle spusta lidí dělá…vezmou si podnájemníka,jeden člen rodiny je tam s nima pořád hlášenej ale při tom už všichni bydlí třeba jinde,ale takhle si byt jako by drží…
ted tu byl otec holčičkya že teda jo že to zmedializujem že když se k ničmeu nemaj tka že do toho jdou
to bude ostuda…snad se to tím jen nezhorší