Kdo vyplácí daně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
myšák1187
10.4.14 14:55

@alexxa no nevím, je pravda že já přítelovi taky podepisovala nějaký papír, údajně aby si mě mohl odepsat, ale jestli mu to zaměstnavatel uznal fakt nevím, ale myslím že ne :think:

• Citovat
  • Upravit
4671
10.4.14 15:04

Jestli to nebylo čestné prohlášení, že si neodepisuješ psolečné dítě ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
10.4.14 15:07

@koblizek8 jasně, podepisovala jsem čestné prohlášení na malou a pak údajně i na mě, já jsem na mateřský a smlouva mi skončila, takže mě berou jako nezaměstnanou, no až chlap přijde z práce tak mu řeknu ať mi to zjistí

• Citovat
  • Upravit
236
10.4.14 15:11
@Šmouli88 píše:
Já teda nevim jak je to za manželku, ale pritelovy přišli dane za hypotéku včera s vyplatou :nevim:

" pritelovy přišli dane " Taky dobrej cestin :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
10.4.14 15:32

@Morc Třeba jen použila básnický slovosled: Přišly přítelovy daně. Čí daně? Přítelovy. :think: No jo, ale to „i“ po „l“: Co přišlo? Ty daně. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
10.4.14 15:38

@eumedon
Snesu hodne a predem se omlouvam, ale „prisli dane“. To je otazka pate tridy ZS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
10.4.14 16:10
@AV píše:
naprosto přesně.. navíc vyúčtování daně mu má zaměstnavatel poslat v únorové výplatě, tedy v březnu.. ok pokud se účetní splete nebo podobně tak v dubnu, ale jinak se to posílá v únorové výplatě

nejpozději v březnové výplatě, tedy v dubnu, dle zákona. co tak mám zkušenost, většinou to zaměstnavatel vyplácí právě tehdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
10.4.14 16:15

@myšák1187 přítelkyni opravdu odepsat nelze. nicméně druhá věc je ta, že dneska spousta podnikatelů šetří na nesprávném místě a účetnictví (i mzdové) přece zvládne každý, jsou na to přece počítačové programy pro blbý, tak proč draze platit účetní, když to někdo zvládne levněji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7544
10.4.14 16:39

@Morc promin, ale píšu z tabletu a přes nastavení to některý slova s hacky, carky i pismena opravuje podle sebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
10.4.14 17:32

Holky vy co se v tom vyznáte…pokud už bylo prostřednictvím zaměstnavatele podáno přiznání a nevěděli jsme, že se může uplatnit sleva na manželku, jde v tomto případě podat opravné přiznání, nebo se to nadobro propáslo :think: jde mi o to, že účetní synovi nic neřekla a žili jsme v představě, že sleva nelze uplatnit, pokud manželka celý rok pobírala RD 7600,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
10.4.14 18:47

@Natyna Co je to RD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
10.4.14 18:52
@eumedon píše:
@Natyna Co je to RD?
:zed: ujelo mi písmenko RP je správně(jasně, normální rodičák) :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
10.4.14 18:54

@Natyna Já myslím, že opravné daňové přiznání podat můžeš. Zkus se zeptat na berňáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
10.4.14 18:58

No hlavně, že se to skutečně nepočítá…zítra zavolám na finančák a zeptám se jak postupovat :think: a díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
10.4.14 20:35

Přes zaměstnavatele se žádná přiznání nepodává! Ten provádí na žádost zaměstnance roční zúčtování! Pokud jste na něco zapomněli, pak si vyžádejte od zaměstnavatele potvrzení o příjmu + plus případné kopie potvrzení které jste dokládali k ročnímu zúčtování (úroky, životko, penzijko) a podáte si ŘÁDNÉ daňové přiznání!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák