Kdo vyplácí daně?

Anonymní
10.4.14 13:50

Kdo vyplácí daně?

Zdravím, mám takový dotaz, manželovi dneska přišla výplata, ale neměl v ní započítané daně, určitě dostaneme, nebot pozadal slevu ohledně mě nebot jsem na materske a nemam prijem. Tudíž se ptám, zda to prijde zvlast od finančáku :)???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1166
10.4.14 13:55

Já ti teda neporadím, ale zrovna taky hledám info ohledně daní ;)
Dnes mi přišla zahraniční platba a myslím, že je to od zaměstnavatele, jelikož mi podával daňové přiznání, tak bych řekla, že je vyplácí on… No, ale z té částky jsem nebyla nadšená :cert: vždy mi chodilo pár pěkných peněz a teď je to děs :zed: asi je to tím, že jsem na rodičáku… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
10.4.14 13:55

Pokud si manžel podával daňové přiznání sám, vyplácí mu to FÚ. Pokud mu ho ale podával zaměstnavatel, měl by to mít vráceno přímo ve mzdě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7544
10.4.14 13:56

Já teda nevim jak je to za manželku, ale pritelovy přišli dane za hypotéku včera s vyplatou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.4.14 13:57

Pokud podával danně sám tak to přijde z FÚ, pokud to podávat přes zaměstnavatele tak to přijde ve mzdě..ale klidně to může dorazit až příští měsíc..daně co vím, chodí v březnu, dubnu a květnu.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29436
10.4.14 13:59

Pokud si podával sám, bude mu to vracet přímo FÚ. Pokud mu dělal přiznání zaměstnavatel, bude se mu to vracet ve výplatě. Ovšem je ještě celkem brzy, zřejmě mu to přijde až příští výplatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.14 14:07

Právě máme strach, abychom ještě něco dostali. Zaměstnavatel manžela sice potvrdil, že by manžel měl na 100% dostat na mě slevu těch 24000,ale manželovi ted prisla vyplata a stale nic…tak doufám, že to prijde

• Citovat
  • Upravit
1142
10.4.14 14:12
@Anonymní píše:
Právě máme strach, abychom ještě něco dostali. Zaměstnavatel manžela sice potvrdil, že by manžel měl na 100% dostat na mě slevu těch 24000,ale manželovi ted prisla vyplata a stale nic…tak doufám, že to prijde

Jestli očekáváš částku 24 tis, tak to nemusí být pravda ani náhodou. Záleží, kolik bylo za rok manželovi celkem sraženo daně, kolik umořila jeho základní sleva na dani, kolik sleva na dítě, kolik už třeba dostal vyplaceno na daň bonusu apod. Ono to taky může být pár stovek nebo nic. Chtělo by to vidět jeho zúčtování daně. Klidně ať se na to manžel účetní zeptá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AV
552
10.4.14 14:30
@Nirrti píše:
Jestli očekáváš částku 24 tis, tak to nemusí být pravda ani náhodou. Záleží, kolik bylo za rok manželovi celkem sraženo daně, kolik umořila jeho základní sleva na dani, kolik sleva na dítě, kolik už třeba dostal vyplaceno na daň bonusu apod. Ono to taky může být pár stovek nebo nic. Chtělo by to vidět jeho zúčtování daně. Klidně ať se na to manžel účetní zeptá.

naprosto přesně.. navíc vyúčtování daně mu má zaměstnavatel poslat v únorové výplatě, tedy v březnu.. ok pokud se účetní splete nebo podobně tak v dubnu, ale jinak se to posílá v únorové výplatě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
10.4.14 14:32

Holky, ja tem danim taky nejak nerozumim. Pritel ma odpis na nasi dceru a na me si prej udelat nemuze pac nejsme manzele a musela bych jeste k tomu byt dyl jak jeden rok na pracaku.To mu rekla sefova delala mu je ona. Vraci mu 60kc. Svagr si dela dane sam a odepisuje si dceru i pritelkyni(mou sestru)ktera pobira ctyrlety rodicak. Nepracoval cely rok a na FU mi pani rekla, ze mu budou vrace 5-6000kc. Chapete to nekdo ja teda vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
10.4.14 14:37

@alexxa Tak nevím, co komu paní řekla. Ale slevu lze uplatnit pouze na manželku nikoli na přítelkyni a co se týká příjmu manželky, tak ten nesmí přesáhnout 68tis Kč za rok (rodičovský příspěvek se do příjmu nepočítá, zatímco PPM ano)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
10.4.14 14:38

@alexxa ono hodně záleží na tom jestli má švagr nějaké odečitatelné položky jako je životko, penzijko nebo úroky z hypotéky a mám dojem že tím že nepracoval celý rok tak to pak naskočí do velké částky, pokud tvůj manžel nic takového nemá a dceru si nechává odepisovat každý měsíc tak to je dost možné, oni jsou dneska ty zálohy nastavené tak aby vpodstatě žádné přeplatky nevznikali

• Citovat
  • Upravit
1907
10.4.14 14:42

@MisaHanuska @myšák1187 tak to nevim, co vse v tom svagr ma, ale divny je, ze mu urednice rekla, ze si pritelkyni odepsat muze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
10.4.14 14:46

@alexxa Říct mu mohla cokoli, ale odečíst si ji prostě nemůže. Takže, aby se potom ve výsledku taky nedivil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6212
10.4.14 14:47

@alexxa ono se to přímo jmenuje „sleva na manželku/manžela“ a přes to nejede vlak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák