Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě vyvolávali dva dny po termínu. Ovšem my čekali poněkud větší dítě, takže právě proto. Odhad jsme měli na 4200g, nakonec jsme rodili 4490g. Termín jsem měla jeden, shodoval se s UTZ. i PM a připadal na neděli. V pondělí jsem šla do poradny a na monitor a domlouvala jsem se na nástupu a na vyvolání. V úterý jsem nastupovala. Ono je to jak kde. Pokud není nějaký problém pro který by se porod musel vyvolat v termínu, tak se po termínu běžně nechává.
Monny89 píše:Jiiriinka1 píše:
a to se pohybuju (dneska jsem drhla koupelnu, už asi po čtvrté) lítám po schodech, dávám si vanu(hrůza v tom vedru!!) byl i sex![]()
NIC NIC NIC
Tak zkus pro změnu nic nedělat
![]()
Jinak já měla poslíčky od 35tt, a zátka začala odcházet týden před porodem
Angu - brzy se dočkáš![]()
Zítra dám oddech ![]()
gabi.design píše:
Mě vyvolávali dva dny po termínu. Ovšem my čekali poněkud větší dítě, takže právě proto. Odhad jsme měli na 4200g, nakonec jsme rodili 4490g. Termín jsem měla jeden, shodoval se s UTZ. i PM a připadal na neděli. V pondělí jsem šla do poradny a na monitor a domlouvala jsem se na nástupu a na vyvolání. V úterý jsem nastupovala. Ono je to jak kde. Pokud není nějaký problém pro který by se porod musel vyvolat v termínu, tak se po termínu běžně nechává.
Hezky pěkně
Jak si to zvládla??
my máme odhad taky ke 4kg..
Můžu tě uklidnit, já byla u dr na kontrole 3 dny před TP a to mi doktor řekl, že v temínu rozhodně neporodím, že budu určitě přenášet…no a i tak mi ve 2 ráno praskla voda a během 7 hodin byl Toba na světě…Já si teda večer dala 2 deci červenýho
Měla jsem na něj hroznou chuť. Ale jak tu psaly holky…mimčo se samo rozhodne, kdy chcce jít ven ![]()
kendra píše:
Můžu tě uklidnit, já byla u dr na kontrole 3 dny před TP a to mi doktor řekl, že v temínu rozhodně neporodím, že budu určitě přenášet…no a i tak mi ve 2 ráno praskla voda a během 7 hodin byl Toba na světě…Já si teda večer dala 2 deci červenýhoMěla jsem na něj hroznou chuť. Ale jak tu psaly holky…mimčo se samo rozhodne, kdy chcce jít ven
Mě doktor řikal je to 4týdny, to do mě naposledy hrabal
, že příští týden už s eneuvidíme, že hlavička hodně naléhá a že brzo porodim..Tak já celá v nadějích a NIC ![]()
Včera jse si taky dala decku červeného, přepadla mě hrozná chuť… ![]()
Angua píše:
Já jsem drhla na kolenách balkon, malovala a houby z toho…![]()
Přesně..Už na to prdim, teď budu odpočívat, dokud můžu ![]()
Jiiriinka1 píše:
a to se pohybuju (dneska jsem drhla koupelnu, už asi po čtvrté) lítám po schodech, dávám si vanu(hrůza v tom vedru!!) byl i sex![]()
NIC NIC NIC
Ty budeš jak já.
Nám kdyby nepomohli, tak kluka mám v břichu asi ještě teď.
U nás se taky nic nedělo, nic nepomáhalo, hlavička stále vysoko, žádné otevírání, nic. Vyvolat mě chtěli už tři dny před termínem, ale nebylo jak … nebylo kam strčit Prostin. ![]()
Jiiriinka1 píše:gabi.design píše:Hezky pěkně
Mě vyvolávali dva dny po termínu. Ovšem my čekali poněkud větší dítě, takže právě proto. Odhad jsme měli na 4200g, nakonec jsme rodili 4490g. Termín jsem měla jeden, shodoval se s UTZ. i PM a připadal na neděli. V pondělí jsem šla do poradny a na monitor a domlouvala jsem se na nástupu a na vyvolání. V úterý jsem nastupovala. Ono je to jak kde. Pokud není nějaký problém pro který by se porod musel vyvolat v termínu, tak se po termínu běžně nechává.Jak si to zvládla??
my máme odhad taky ke 4kg..
Výborně, já bych šla klidně znovu. Po třech hodinách bylo po všem. ![]()
gabi.design píše:Jiiriinka1 píše:Ty budeš jak já.
NIC NIC NIC
Nám kdyby nepomohli, tak kluka mám v břichu asi ještě teď.
U nás se taky nic nedělo, nic nepomáhalo, hlavička stále vysoko, žádné otevírání, nic. Vyvolat mě chtěli už tři dny před termínem, ale nebylo jak … nebylo kam strčit Prostin.
Téda to ti závidim!!!
a gratuluji ke krásnýmu chlapečkovi.
![]()
Jiiriinka1 píše:Monny89 píše:A kolik ste měli?
My taky měli odhad ke 4kg…
3860gr
Monny89 píše:Jiiriinka1 píše:3860grMonny89 píše:A kolik ste měli?
My taky měli odhad ke 4kg…
Tak se nespletli
![]()
Tak a teď jsem z toho trošku zmatená
.Termín PM jsem měla 8.7.,ale dr. mi řekl,že spíš až 20.7. a na prohlídku mám přijít normálně teď ve čtvrtek…Takže by mě zajímalo podle čeho se tedy řídí.Jednou tak a pak onak..mám v tom zmatek
.Cítím chvilkama pravidelné kontrakce,ale pak zase ne..bolení v podbříšku jako kdybych měla dostat menstruaci mám už několik dní,včera mi zřejmě odešla hlenová zátka a malého cítím vícekrát za den než obvykle.Nevím co s tím tedy
jsem z toho nervózní.