Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
já jsem celé těhotenství měla bolestivé,hlavně na křížové bolesti jsem trpěla,ale teď ke konci to je jiné.Stresující a únavné.Asi to moc řeším..
BarboraCL píše:
Když jsem ve vaně,tak se malej hýbe jak o život právě…Ale to už asi od 30.tt.Nic bolestivého to není no.Achjo…to je ale dílo.Nakonec porodím přesně jak řekl dr.20.7..Uvidím,když se to nezkrotí tak pojedu do porodky.Raději několikrát zbytečně,než pozdě!
Pokud je to pravidelné, mělo by to být už ono.. já to měla pravidelné po 7 minutách, nějakých 12hodin, než jsem se rozhodla jet do porodnice
Já se v tom už začínám ztrácet jak to moc hlídám.Nejspíš počkám co se bude dít v noci,to je to nejsilnější a podle toho se zařídím.Ikdybych měla jet do nemocnice zbytečně,tak budu klidnější než se takhle stále vyptávat a získávat jen podobné info.Tam mi řeknou co a jak a bude to aspoň pod dohledem doktorů.A já budu vědět jestli plaším zbytečně a nebo nakonec přijedu akorát ![]()
Jiiriinka1 píše: . Zajímalo by mě, podle kterého termínu by mi porod vyvolávali?
Ahoj,třeba u nás v Č.Lípě vyvolávají porod podle UTZ ve 12 tt.Já jsem měla mezi termíny porodu podle UTZ a podle MS asi 10 dní rozdíl u obou dětí a taky jsem byla dvakrát na vyvolání, přitom kdyby se řídili podle MS, tak jsem rodila krásně v termínu, takhle mě pořád uháněli proč nerodím
pro mě Kocourkov ![]()
Ahoj, jenom jsem nakoukla
![]()
K tomu termínu- co jsem slyšela, tak nejdřív se hned zkraje určí termín podle poslední MS a následně podle UZ ve 12tt, víme
Pokud se tyto termíny liší o max 7dní, bere se jako TP ten podle poslední MS. Pokud se termíny liší o víc jak týden, bere se to podle UZ
Každopádně ve finále je to celkem fuk, mimino stejně vyleze, jak se mu zlíbí ![]()
No hlavně fyziologické těhotenství trvá 38 - 42 týdnů, takže o přenášení by se mělo mluvit až 42+1. Do konc 42 tt je to v pořádku, ale doktoři na to příliš nehledí a miminko radši popoženou.
Holky, až porod přijde, tak to určitě poznáte
Já jsem při prvním porodu měla pořád spoustu času… mezi kontrakcema jsem si šla na chvilku lehnout, pak dochystat a zkontrolovat to a to… Odtekla mi plodovka, takže jsem nějaké měření neřešila a jakmile jsem se cítila tak nějak na rozpadnutí, tak jsem vyrazila. Je fakt, že hned na sál a skoro jsem to nestihla
Podruhé to bude možná ještě rychlejší, kontrakce už jsou, takže nevím, nevím. Ještě musím splašit manžela, dojet z vesnice do města a někam odstavit starší dítě… Takže vím, že musím vyjet dřív než posledně
V každém případě pravé porodní bolesti už u mě fakt bolely, takže se to nedalo nepoznat…
Nouky píše:
Holky, až porod přijde, tak to určitě poznáteJá jsem při prvním porodu měla pořád spoustu času… mezi kontrakcema jsem si šla na chvilku lehnout, pak dochystat a zkontrolovat to a to… Odtekla mi plodovka, takže jsem nějaké měření neřešila a jakmile jsem se cítila tak nějak na rozpadnutí, tak jsem vyrazila. Je fakt, že hned na sál a skoro jsem to nestihla
Podruhé to bude možná ještě rychlejší, kontrakce už jsou, takže nevím, nevím. Ještě musím splašit manžela, dojet z vesnice do města a někam odstavit starší dítě… Takže vím, že musím vyjet dřív než posledně
V každém případě pravé porodní bolesti už u mě fakt bolely, takže se to nedalo nepoznat…
Toho se taky bojim, že vyrazíme pozdě. Mám totiž v plánu si co nejvíc odbýt doma a pak až vyrazit. Né hned při prvních bolestech ject do porodky, ale být ve svym ![]()
a kdypak tě to čeká?
Já jsem ještě při odjezdu laborovala s antibiotikama na streptokoka - aby to bylo 4 hodiny před porodem a tak… No nakonec jsme tam byli děsně brzo
![]()
Angua píše:
Já jsem ještě při odjezdu laborovala s antibiotikama na streptokoka - aby to bylo 4 hodiny před porodem a tak… No nakonec jsme tam byli děsně brzo![]()
Lepší než pozdě.. ![]()
Jiirii: TP mám 20.7. - příští středu. Ale kontrakce už zaznamenaly i křivky, někdy je mi fakt blbě, takže to může být vlastně kdykoli… Jinak jsem přesně říkala totéž - být doma co nejdýl, teď bych taky ráda - vyšlo mi to akorát ťipťop. Nechce se mi dlouho trápit v porodce a mít stresy z prostředí… jenže někdy je to taklová bleskovka, že člověk až zírá. Prvorodička a šlo to celkem šupem. Když jsem rodila poprvé, tak jsem po odtoku plodovky ještě ráno chystala bráchům svačiny do školy - vždycky mezi kontrakcema jsem namazala jeden chleba, pak druhý, zkontrolovala jim učebnice atd.
Ale zato potom už to byly fofry ![]()
Nouky píše:
Jiirii: TP mám 20.7. - příští středu. Ale kontrakce už zaznamenaly i křivky, někdy je mi fakt blbě, takže to může být vlastně kdykoli… Jinak jsem přesně říkala totéž - být doma co nejdýl, teď bych taky ráda - vyšlo mi to akorát ťipťop. Nechce se mi dlouho trápit v porodce a mít stresy z prostředí… jenže někdy je to taklová bleskovka, že člověk až zírá. Prvorodička a šlo to celkem šupem. Když jsem rodila poprvé, tak jsem po odtoku plodovky ještě ráno chystala bráchům svačiny do školy - vždycky mezi kontrakcema jsem namazala jeden chleba, pak druhý, zkontrolovala jim učebnice atd.Ale zato potom už to byly fofry
přesně..někde tam někomu v noci hekat na pokoji
No ale myslím, že až to začne, že pojedu jak namydlenej blesk a bude mi úplně jedno, že někomu hekám!!! ![]()
jé s tou svačinou to je dobrý, to si mazák
![]()
tak to máš za pár..držim pěsti ![]()
Já bych měla rodit taky 20.7. ale pslíčky mám už docela dlouho a to vše okolo,dneska mě právě přepadla bolest hlavy,nevolnost a špatné vidění na jedno oko.Tak držím palce ať vše dopadne v nejlepším pořádku! ![]()
BarboraCL píše:
Já bych měla rodit taky 20.7. ale pslíčky mám už docela dlouho a to vše okolo,dneska mě právě přepadla bolest hlavy,nevolnost a špatné vidění na jedno oko.Tak držím palce ať vše dopadne v nejlepším pořádku!
tobě taky a pak se nezapomeň pochlubit s mrňouskem!!!! ![]()