Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravim všechny ![]()
Mám takový dotaz. Včera jsem měla termín porodu podle PM (menses) a v průkazce mám ještě jeden, podle PP (pohybů). Zajímalo by mě, podle kterého termínu by mi porod vyvolávali? Doktor jen řekl, že pokud neporodím, mám přijít v pátek na prohlídku a víc nic.Já se teda ani víc neptala ![]()
Myslela jsem, že by se řídili podle termínu PM a tudíž, že by miminko mohlo být s náma příští pondělí? Nevypadá to zatím, že by se jí chtělo jít na svět normálně.
![]()
No a já už začínám hysterčit. Pořád se kontroliju, jestli se něco nedšje..Zabolí mě kdekoliv a už to řešim, malá se nehýbe tak se jí snažim budit no hrůza…Mám o ní strach ![]()
Neboj se, máš duvod se bát? Však miminko ví, kdy má přijít.
A vyvoláním je to ruzné, podle okolností a zvyklostí porodnice. někde nechávají přenášet i do dvou týdnů, někde hned po termínu pošťouchávají
Přenášet nechávají jak kde, u nás je to max. 10dní, jinak taky záleží na velikosti miminka, na velikosti maminky, na cukrovce atd.
Podle pohybů se to už nepočítá dávno, to je zastaralá metoda.. Protože co jsou konkrétně pohyby??
Na to se nespoléhej..
Pouze dle MS… ![]()
Já byla celé těhu celkem v pohodě.. a poslední týden jsem na zabití.. ![]()
Mě řekli, že když neporodim do termínu, nechávají přenášet deset dní, pak teprve vyvolávají. Tedy samozřejmě, pokud nejsou problémy atd. Zajímalo mě tedy, jaký termín berou. (5dní dlouhá doba ![]()
No přesně.. Já nahlásila termín pohybů, ale teď už vim, že jsem je cítila mnohem dřív, ale nepoznala jsem, že jsou to oni
Tak to je obře že podle PM ![]()
jinak miminko by mělo mít pres 4kg a jiné problémy nemám.
podle mě budou brát termín podle poslední menstruace. co vím, tak v praze nechávají přenášet 10-14 dní, pokud je vše v pořádku. já jsem teda měla těhu cukrovku, takže jsem měla jistotu, že se vyvolává jeden den po termínu. pravda je, že děti měly jiný názor a oba se vylodili dost před termínem (klárka 10 dní a viktor 17 dní) ![]()
nozu píše:
podle mě budou brát termín podle poslední menstruace. co vím, tak v praze nechávají přenášet 10-14 dní, pokud je vše v pořádku. já jsem teda měla těhu cukrovku, takže jsem měla jistotu, že se vyvolává jeden den po termínu. pravda je, že děti měly jiný názor a oba se vylodili dost před termínem (klárka 10 dní a viktor 17 dní)
krása ![]()
Já byla ve 34tt na udržování a teď se jí nechce ven…
Určitě podle PM, podle pohybů je to blbost, to by bylo strašně nepřesné
Mě se na to vlastně dr. ani neptal - asi to bral, že když nic neříkám, tak je cítím
![]()
Angua píše:
Určitě podle PM, podle pohybů je to blbost, to by bylo strašně nepřesnéMě se na to vlastně dr. ani neptal - asi to bral, že když nic neříkám, tak je cítím
![]()
![]()
Mě právě řikal, že až je ucítim, ať si to tam zapíšu do průkazky, tak jsem myslela, že je to důležitý ![]()
Jiiriinka1 píše:
No přesně.. Já nahlásila termín pohybů, ale teď už vim, že jsem je cítila mnohem dřív, ale nepoznala jsem, že jsou to oniTak to je obře že podle PM
jinak miminko by mělo mít pres 4kg a jiné problémy nemám.
No, když to vezmu takhle, tak já měla termín dle UZ 16.5., dle MS 23.5., vyvolávačku jsem měla na 31.5., ale já začala rodit 28.5. a porodila 29.5., takže jsem porodila 40+6tt
Jiiriinka1 píše:Angua píše:Mě právě řikal, že až je ucítim, ať si to tam zapíšu do průkazky, tak jsem myslela, že je to důležitý
Určitě podle PM, podle pohybů je to blbost, to by bylo strašně nepřesnéMě se na to vlastně dr. ani neptal - asi to bral, že když nic neříkám, tak je cítím
![]()
![]()
Hele, já jsem cítila bublinky a „pohyby“ od 14tt
To bych pak rodila dle jejího výpočtu někdy ve 33tt
![]()
Monny89 píše:Jiiriinka1 píše:Hele, já jsem cítila bublinky a „pohyby“ od 14ttAngua píše:Mě právě řikal, že až je ucítim, ať si to tam zapíšu do průkazky, tak jsem myslela, že je to důležitý
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No je to logický… Nemám asi prokrvenej mozek ![]()
A dělo se u tebe něco před porodem? Zátka, poslíčci.. Mě totiž nic NENI!!!!! ![]()
a to se pohybuju (dneska jsem drhla koupelnu, už asi po čtvrté) lítám po schodech, dávám si vanu(hrůza v tom vedru!!) byl i sex
NIC NIC NIC ![]()
Monny89 píše:Jiiriinka1 píše:Hele, já jsem cítila bublinky a „pohyby“ od 14ttAngua píše:Mě právě řikal, že až je ucítim, ať si to tam zapíšu do průkazky, tak jsem myslela, že je to důležitý
![]()
![]()
![]()
![]()
No právě
Já jsem je cítila na jisto měkdy v 17. tt, což i tak je na prvorodičku dost brzy. Každý je cítí jindy, podle toho bych fakt nevyvolávala
Už se na ně zase těším ![]()
Jiiriinka1 píše:
a to se pohybuju (dneska jsem drhla koupelnu, už asi po čtvrté) lítám po schodech, dávám si vanu(hrůza v tom vedru!!) byl i sex![]()
NIC NIC NIC
Tak zkus pro změnu nic nedělat
![]()
Jinak já měla poslíčky od 35tt, a zátka začala odcházet týden před porodem ![]()
Angu - brzy se dočkáš
![]()