Kdy budou vyvolávat?

737
11.7.11 16:48

kdy budou vyvolávat?

Zdravim všechny :mavam:
Mám takový dotaz. Včera jsem měla termín porodu podle PM (menses) a v průkazce mám ještě jeden, podle PP (pohybů). Zajímalo by mě, podle kterého termínu by mi porod vyvolávali? Doktor jen řekl, že pokud neporodím, mám přijít v pátek na prohlídku a víc nic.Já se teda ani víc neptala :roll:
Myslela jsem, že by se řídili podle termínu PM a tudíž, že by miminko mohlo být s náma příští pondělí? Nevypadá to zatím, že by se jí chtělo jít na svět normálně. :-( :-(
No a já už začínám hysterčit. Pořád se kontroliju, jestli se něco nedšje..Zabolí mě kdekoliv a už to řešim, malá se nehýbe tak se jí snažim budit no hrůza…Mám o ní strach :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
11.7.11 16:51

Neboj se, máš duvod se bát? Však miminko ví, kdy má přijít.
A vyvoláním je to ruzné, podle okolností a zvyklostí porodnice. někde nechávají přenášet i do dvou týdnů, někde hned po termínu pošťouchávají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
11.7.11 16:53

Přenášet nechávají jak kde, u nás je to max. 10dní, jinak taky záleží na velikosti miminka, na velikosti maminky, na cukrovce atd.
Podle pohybů se to už nepočítá dávno, to je zastaralá metoda.. Protože co jsou konkrétně pohyby?? :nevim: Na to se nespoléhej..
Pouze dle MS… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
11.7.11 16:54

Já byla celé těhu celkem v pohodě.. a poslední týden jsem na zabití.. :roll:
Mě řekli, že když neporodim do termínu, nechávají přenášet deset dní, pak teprve vyvolávají. Tedy samozřejmě, pokud nejsou problémy atd. Zajímalo mě tedy, jaký termín berou. (5dní dlouhá doba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
11.7.11 16:56

No přesně.. Já nahlásila termín pohybů, ale teď už vim, že jsem je cítila mnohem dřív, ale nepoznala jsem, že jsou to oni :-) Tak to je obře že podle PM :potlesk:
jinak miminko by mělo mít pres 4kg a jiné problémy nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21560
11.7.11 16:58

podle mě budou brát termín podle poslední menstruace. co vím, tak v praze nechávají přenášet 10-14 dní, pokud je vše v pořádku. já jsem teda měla těhu cukrovku, takže jsem měla jistotu, že se vyvolává jeden den po termínu. pravda je, že děti měly jiný názor a oba se vylodili dost před termínem (klárka 10 dní a viktor 17 dní) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
11.7.11 17:03
nozu píše:
podle mě budou brát termín podle poslední menstruace. co vím, tak v praze nechávají přenášet 10-14 dní, pokud je vše v pořádku. já jsem teda měla těhu cukrovku, takže jsem měla jistotu, že se vyvolává jeden den po termínu. pravda je, že děti měly jiný názor a oba se vylodili dost před termínem (klárka 10 dní a viktor 17 dní) :mrgreen:

krása :-D
Já byla ve 34tt na udržování a teď se jí nechce ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.7.11 17:03

Určitě podle PM, podle pohybů je to blbost, to by bylo strašně nepřesné :wink: Mě se na to vlastně dr. ani neptal - asi to bral, že když nic neříkám, tak je cítím :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
11.7.11 17:05
Angua píše:
Určitě podle PM, podle pohybů je to blbost, to by bylo strašně nepřesné :wink: Mě se na to vlastně dr. ani neptal - asi to bral, že když nic neříkám, tak je cítím :lol: :lol: :lol:

Mě právě řikal, že až je ucítim, ať si to tam zapíšu do průkazky, tak jsem myslela, že je to důležitý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
11.7.11 17:08
Jiiriinka1 píše:
No přesně.. Já nahlásila termín pohybů, ale teď už vim, že jsem je cítila mnohem dřív, ale nepoznala jsem, že jsou to oni :-) Tak to je obře že podle PM :potlesk:
jinak miminko by mělo mít pres 4kg a jiné problémy nemám.

No, když to vezmu takhle, tak já měla termín dle UZ 16.5., dle MS 23.5., vyvolávačku jsem měla na 31.5., ale já začala rodit 28.5. a porodila 29.5., takže jsem porodila 40+6tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
11.7.11 17:09
Jiiriinka1 píše:
Angua píše:
Určitě podle PM, podle pohybů je to blbost, to by bylo strašně nepřesné :wink: Mě se na to vlastně dr. ani neptal - asi to bral, že když nic neříkám, tak je cítím :lol: :lol: :lol:
Mě právě řikal, že až je ucítim, ať si to tam zapíšu do průkazky, tak jsem myslela, že je to důležitý :mrgreen:

Hele, já jsem cítila bublinky a „pohyby“ od 14tt :mrgreen: To bych pak rodila dle jejího výpočtu někdy ve 33tt :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
11.7.11 17:10
Monny89 píše:
Jiiriinka1 píše:
Angua píše:
Mě právě řikal, že až je ucítim, ať si to tam zapíšu do průkazky, tak jsem myslela, že je to důležitý :mrgreen:
Hele, já jsem cítila bublinky a „pohyby“ od 14tt :mrgreen: To bych pak rodila dle jejího výpočtu někdy ve 33tt :lol: :lol: :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No je to logický… Nemám asi prokrvenej mozek :mrgreen:
A dělo se u tebe něco před porodem? Zátka, poslíčci.. Mě totiž nic NENI!!!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
11.7.11 17:16

a to se pohybuju (dneska jsem drhla koupelnu, už asi po čtvrté) lítám po schodech, dávám si vanu(hrůza v tom vedru!!) byl i sex 8-o :lol: NIC NIC NIC :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.7.11 17:16
Monny89 píše:
Jiiriinka1 píše:
Angua píše:
Hele, já jsem cítila bublinky a „pohyby“ od 14tt :mrgreen: To bych pak rodila dle jejího výpočtu někdy ve 33tt :lol: :lol: :lol:

No právě :mrgreen: Já jsem je cítila na jisto měkdy v 17. tt, což i tak je na prvorodičku dost brzy. Každý je cítí jindy, podle toho bych fakt nevyvolávala :lol: Už se na ně zase těším :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
11.7.11 17:20
Jiiriinka1 píše:
a to se pohybuju (dneska jsem drhla koupelnu, už asi po čtvrté) lítám po schodech, dávám si vanu(hrůza v tom vedru!!) byl i sex 8-o :lol: NIC NIC NIC :zed:

Tak zkus pro změnu nic nedělat :nevim: :mrgreen:

Jinak já měla poslíčky od 35tt, a zátka začala odcházet týden před porodem :nevim:

Angu - brzy se dočkáš :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky