Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chci se vas zeptat kdy muzu očekávat porod kdyz jsem od zitra ve 34tt a termin porodu mam podle utz az 12.2coz by vycházelo na 42 tt.. ma nekdo zkušenost ze vam určili lékaři tak pozde termin? A kdy jste teda porodili?
Porod cekej okolo termínu porodu… Ale pokud jsi teď 34tt, tak bys termín měla mít ke konci ledna. Možná se ti tak liší termín podle poslední menstruace a podle ultrazvuku z prvního screeningu. V tom případě bych se řídila tím termínem podle ultrazvuku.
@chaela jj podle ms mam prave 3.2 a na utz posunuli na 12.2 a prijde mi to docela velky skok ![]()
2× jsem rodila v terminu dle utz. Ridila bych se tedy termínem dle utz, teď budeš spis 32 tt ne?
N @Emisis prave ze i v průkazce z tohohle týdne mam napsany 33tyden.. podle ms je termin 3.2 coz vychazi
ale prijde mi docela dlouhá doba terminu od sebe a prijde mi divné mit termin ve 42tt, kdYz bych nahodou přenášela tak budu rodit ve 45 nebo co
![]()
No i tak bys teda měla být spíš 32 nebo 33tt. Ale to je jedno. Řiď se termínem podle UTZ, máš to o týden a půl jinak, to není zas tak moc. Já jsem třikrát rodila před všemi možnými termíny, takže stejně nikdy nevíš..
@Holkaholkaa tak gynekolog asi píše tt dle ms
ale ten dle utz je přesnější. Mohla jsi mít posunutou ovulaci, tenhle termín odpovídá víc stari miminku. Takže bych se připravovala na toho 12.2 ![]()
Já mám zase podle pm termín 22.2 ale podle UZ 14.2…kdy se prcek hráči vylodit ti nikdo nepoví.
Doma už mám čtyři děti a jen jedno šlo na termín. Ostatni 1-3 týdny před terminem
@chaela ano tenhle tyden jsdm 33 a zitra zacina 34 ![]()
@Emisis dekuji za odpoved na to jsem se ptala
no jo cekam prvni..mlAda, nezkusena tak nevim co cekat ![]()
@Crystal87 ja vim holky je mi jAsne ze mi nereknete kdy na den porodim
ale nevedela jsem jak se to bere kdyz ve 40tt budu jeste pred terminem
proste je to podle ms jinak a pak v tom mam zmatek ![]()
Ja jsem 34tt, presne 34+0 a termin mam 26.1. Ale podle ms mam termin skoro o 14 dnu driv ale neridim se tim vubec. Do prukazky mi dr pise vzdy obe cisla
ale resim jen to dle utz protoze to odpovida tomu kdy byl prcek vytvorenej 😁
Řiď se podle UZV. Trochu se divim, že to doktorka nedělá
. U první dcery jsem měla termín dle MS skoro o měsíc dříve. A to se dcera pak ještě týden přenášela. Druhá je ukázkově na termín dle UZV.
Je měla cukrovku, při které se nesmí přenášet a termínem dle MS se nikdo nezabýval, řešili jen ten termín dle ultrazvuku. Takže termín dle MS jsem přečkala a na druhej termín mi naplánovali vyvolání, malá se teda naštěstí narodila den před ![]()
Kdy budeš rodit ví s jistotou jen tvoje mimco. To jediné totiž řídí kdy už je připraveno jít ven. Nikdo jiný na světě ti to s jistotou neřekne. Vše může vypadat během hodiny úplně jinak. Jeden den odejdeš s jistotou že nebudeš rodit a ještě ten večer můžeš porodit takhle to prostě je. Na termíny absolutně nespoléhat. Já měla termín dříve u obou dcer a rodila jsem u obou skoro o týden déle. ![]()