Kdy chodí 1.mateřska?

439
20.4.22 23:21

Kdy chodi 1.mateřska?

Ahojte, chci se zeptat.
Jsem momentálně na rizikovce a 25.4 nastupující na mateřskou.
Nemocenská mi chodí pravidelně 4.následujici měsíc.
Počítám nemocenskou jen za 24.dnu takže toho 4.mi přijde poslední nemocenská a zajímá mě kdy chodí mateřská…
Přijde už v květnu za těch pár dnů nebo až v červnu za celý předešli měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11817
20.4.22 23:25

Měla by přijít už v květnu za těch 6 dubnových dní…a v červnu pak za kveten ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5968
20.4.22 23:31

V květnu. Mně osobně chodí 1. týden v měsíci, ale jestli je to tak u všech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11817
20.4.22 23:35
@Markéta188 píše:
V květnu. Mně osobně chodí 1. týden v měsíci, ale jestli je to tak u všech :nevim:

Mě chodila vždycky čtvrtého..jen ta první přišla později (než se to vyřídilo) a pak kolem Vánoc taky přišla o týden později..asi bylo hodně účtování na konci roku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5968
20.4.22 23:44
@Vladusxx píše:
Mě chodila vždycky čtvrtého..jen ta první přišla později (než se to vyřídilo) a pak kolem Vánoc taky přišla o týden později..asi bylo hodně účtování na konci roku :wink:

Já se teď ze zvědavosti koukla 3 měsíce zpět, kdy mi přišla a bylo to teda 7.,3. a 4.
Ale cca to tak bude chodit asi všem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11817
20.4.22 23:46

@Markéta188 to záleží kdy mají výplatní termín pro konkrétní dávku na konkrétním úřadě…třeba neschopenka (i když ji taky posílá OSSZ) mi chodila „až“ desateho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.4.22 03:23

@Nika. Al každý úřad má jiný termín.. já koukala, že chodí kolem 10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
21.4.22 03:56

Přijde ti v květnu.
Jinak mně chodila mateřská, stejně jako pak rodičovská, kolem toho 10. v měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
21.4.22 05:48

No ptám se proto, že 1.nemocecenska mi přišla až po 2 měsících. Tak ať nám nějaký přehled ohledně té mateřské ;)
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35763
21.4.22 06:09

Mají na vyřízení 30 dní, takže jestli máš vše v pořádku vyřízeno a odeslano od zamestnavatele tak ti přijde v květnu. Mě se to u druhyho dítěte nekde po cestě ztratilo tak sem cekala snad 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3729
21.4.22 09:19

Beru mateřskou první měsíc tj. Od 4.4. a přišla mi nějaká poměrná část už teď v polovině měsíce. Před tím ještě plat. Takže pak by měla přijít zase za měsíc a už za plný. Bude to určitě u všech stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3729
21.4.22 09:20

@Markéta188 mne chodí 14.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.4.22 19:12

Ahoj, holky chci se zeptat. Momentálně jsem na neschopence. A od 25.4. Nastupuji na MD. Ale doktorka mi řekla ze mám papíry odevzdat v práci. Jenže me na konci února končila smlouva. A od 1.3 jsem na neschopence co mi vystavila přímo gynekolozka. Mám ty papiry teda odevzdat účetní v bývalé práci nebo kam je mám dat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35763
24.4.22 21:16
@Andrejka7536 píše:
Ahoj, holky chci se zeptat. Momentálně jsem na neschopence. A od 25.4. Nastupuji na MD. Ale doktorka mi řekla ze mám papíry odevzdat v práci. Jenže me na konci února končila smlouva. A od 1.3 jsem na neschopence co mi vystavila přímo gynekolozka. Mám ty papiry teda odevzdat účetní v bývalé práci nebo kam je mám dat?

Jak dlouho si tam pracovala? Jestli déle jak 270 dní, případně ještě jinde v předchozích dvou letech, tak odpracovano máš, do ochrane lhůty se taky vejdes.
Na MD nenastupujes, to je volno od zaměstnavatele. Budeš jen pobírat peněžitou pomoc v mateřství PPM.
Papír od gynekologa vyplnís a odevzdas poslednímu zaměstnavateli. Ten vyplní svou část a pošle na Cssz. Ale jelikož to řešíš celkem pozdě tak počítej s tím, že i peníze ti můžou pak přijít později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.22 21:45

@JancaS84 já to řešila včas ale doktorka mi řekla ať si přijdu pro vystaveny papír v určitý den. Že dříve mi je nedá. Takze tak. A na sociálce mi bylo řečeno ze na MD. Normálně nárok mám i Když mi zaměstnavatel neprodloužil smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí