Mateřská a zároveň samota

106
15.4.22 19:54

Mateřská a zároveň samota

Ahoj holky, v poslední době mám asi depku! Je smutné, že to nemám ani komu moc říct 😞 před dítětem, jsem žila velmi bujarý život, stále jsme někam chodili, jezdili na výlety, dovoleny. Ale hlavně jsem měla kontakt s přáteli. Příchod syna nebyl vůbec krásný, malém to nepřežil, takže to vše bylo peklo, teď je mu rok a vše je v pořádku a já jsem za to strašně vděčná, a všechno na světě bych udělala aby byl šťastný, zdravý, spokojený a už se mu nikdy neublížilo. Ale jako kdyby jsem musela obětovat přátelství, už nejsem pro ostatní tolik důležitá, samozřejmě někdo nemá děti, někdo má větší a nebaví je chodit s malým prckem, a poslouchat nesmysly o rodičovství 🤷🏻‍♀️ Tak ráda bych měla jednu malou spřízněnou dušičku, co by mi naslouchala, já jí 😞 nevím co dělám špatně, co změnit a nebo to přijmout jak to je!
Děkuji že jste to dočetly až sem a přeji krásný večer 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37136
15.4.22 20:05

A najít si nové přátele? Jinak i když mám malé děti, tak mě taky nebaví plkat jenom o nich, ale když se člověk baví normálně, tak může chodit ven i s bezdětnými. Já poslední dobou chodím víceméně jen s bezdětnými a ani jim nevadí, že nás doprovází naše děti, když se bavíme o normálních věcech :nevim: možná pokud pořád mluvíš jen o svém dítěti, tak to pro ostatní není lákavé s tebou někam chodit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
15.4.22 20:21

Tak nejlépe kdyby jsi měla kámošku s podobně starým dítětem. Nebo začít s prckem někam chodit (cvičení, plavání). Tam by jsi mohla potkat nějakou super maminku. Pak se asi pravděpodobně nejvíc seznamis, až bude dítě chodit do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
15.4.22 20:32

@Carolineshka Najdi si minimálně jednu kamarádku která má stejně staré děti. Můžete jezdit na výlety autem nebo vlakem. Takhle jsem to dělala já, sbalila jsem malou a jeli jsme vlakem na výlet za kamarádkou která má taky děti, skoro každý den jsme někde byli. Nebo jsme jeli s partou na chatu a malou jsem měla sebou, a neustálé jí někdo vozil a dokonce přebaloval. Co nějaké plavání, herny pro děti kde se seznámíš. A ještě jedna věc, pokuď se na tebe kamarádi vykašlali jen protože máš dítě tak to nejsou pravý kamarádi. Stále se vídám se svýma kamarádkama ať už maj malý nebo už děti v pubertě. Dceři jsou tři roky a už se s ní dá podnikat v podstatě skoro všechno, uvidíš že se to zlepší až ti malej povyroste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
15.4.22 20:52

Heleď, a zkoušela jsi s nimi ten kontakt udržovat? Psát si s nimi (ne o svém dítěti), sem tam se s nimi vidět? Ono to nemusí být úplně tak, že když máš dítě, tak už je nezajímáš - ono jim je třeba i blbý, se ti ozývat, možná to berou tak, že když máš to dítě, tak už ani nemáš čas. Možná si třeba i někdo z nich myslí přesně to, co ty, ale naopak „No ta Kája, od té doby, co má to dítě, tak si na nás ani nevzpomene.“

Takže jasný, obrážet párty do rána teď asi nebudeš, ale občas se jít někde projít, pokecat… prostě to nenechat úplně vyhasnout. Pokud tedy chceš. :nevim: Pokud ne, tak leda hledat nové přátele s věkově blízkými dětmi… Ale já jsem třeba osobně ráda, že se i teď s miminem z 95 % vídám dál s „normálníma lidma“ ( :mrgreen: kamarádi, kolegové z práce, příbuzní…) a jen dost zřídka se družím v spolcích „mamin s dětmi“, protože mám pocit, že jinak by mi to mateřství začalo lézt na mozek ještě bambilionkrát víc, než se i tak děje. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
15.4.22 20:55

No, jestli tě hodili po narození dítěte přes palubu, tak to asi nebyli moc dobří přátelé. Mám dvě opravdové kamarádky, se kterými, ať už se nám změnilo v životě cokoliv, tak jsme si pořád zůstaly nablízku. Kašli na ně, nejspíš za to nestojí. Zkus nějakou vasi místní fb skupinu, tam se často domlouvají mámy s dětmi na společných akcích, nebo nějaký kroužek… Dřív nebo později se s někým seznamis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
16.4.22 08:42

@Kriss Tina ne “ neplkám” jen o svém dítěti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
16.4.22 08:43

@reny14 Jo to jsme chodili plavat, bohužel jsme neměli štěstí, jelikož dost často byli děti nemocný a my jsme se tam střídali 🙄 takže to byla Škoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
16.4.22 08:46

@Simonkaa01 jsi hodna 🙏 já vím, že až bude větší to bude o něco lepší, bydlíme na vesnici, tak okolo toho tady moc není 🙄 tak je tohle taky složitější. Ale ve vedlejším městě jsem objevila herničku, tak zkusím se tam jet podívat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí