Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
S rýmou (klasickou, ne zelenou) a občasným zachrchláním jsem do mš dávala, však v zimě tak vypadaly snad všechny děti. Přijde mi, že to přeháníš.
Tady se neptej, tady ti 99% napise, ze kaslik a rymycka nic neni a sup do skolky
v realu to je rano nurofen doma, v noci sem tam zvraceni, ale nic to neni…pak to ve skolkach vypada jak vypada. Kazdopadne pokud muzes nech ho doma jeste aspon dva dny. Zase chapu, ze v praci to neni tak jednoduche.
Kdyby takové byly všechny matky, bylo by to super
Trochu rýma a mírný kašel bez teplot, bez hnisavé rýmy - dávám dítko do školky.
Do skolky patri zdrave dite!!! Bohuzel snad do kazde skolky chodi deti bud nedolecene, nebo jeste ani nezacali lecbu… Pokud nema zelenou rymu, tak ti reknou, ze muzes. I vodova ryma je infekcni, pokud neni alergicka, no jen se to spatne vysvětluje
Ja davam do skolky az uplne zdrave dite, ale jsem snad jedina z cele skolky. Ted maji vsi a deti chodi porad…
Příspěvek upraven 05.12.17 v 13:48
Zakladatelka dle mého nepřehání, jen má osobní zodpovědnost a zpětnou vazbu a to nejen ke svému dítěti, ale i ke zbytku kolektivu. Její přístup by měli mít všichni rodiče! Přístup pošlu s rýmou a chrchláním, však co, mají to všichni…tak díky tomuto přístupu je mé dítě neustále doma a ve školce to vypadá jak v čekárně u pediatra. Rýma je nemoc, silně infekční a mnoho dětí do 6 let na “pouhou” rýmu reagují teplotami, zvracením atd.
Nicméně k zakladatelce, týden už je ok, infekt už by neměl být přenosný.
S rýmou a trochou kašle bych doma byla furt, což nejde. Teď jsem na vážkách, protože měla malá včera teplotu. Z té se vyspala a dnes jen ta rýma. Asi babička.
@xjuklickova
pardon za OT, ale moc mi tesi, ze si toto mysli i nekdo jiny ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o vaše zkušenosti. Můj syn je již týden doma - měl rýmu a občas zachrchlal, celou dobu je bez teploty. Zítra bych ho už chtěla dát do školky, ale nevím jestli to není moc brzy, rýmu už nemá a cca 3× denně zachrchlá, jinak je úplně v pořádku a řádí jako černá ruka… bohužel můj malý chytne vše co je kolem něj, takže jsem častěji doma než v práci…v práci už se jim to moc nelíbí (za poslední 2 měsíce jsem byla doma 3 týdny…). V jakém stavu je ještě únosné dát dítě do školky aby to bylo ok jak pro něj, tak pro ostatní děti?
pokud nemá teplotu, netuberákuje a neteče mu zelený sopl, tak do školky chodí.. zas jako s každou rýmičkou nás dr doma nenechá..
@saadet píše:
Tady se neptej, tady ti 99% napise, ze kaslik a rymycka nic neni a sup do skolkyv realu to je rano nurofen doma, v noci sem tam zvraceni, ale nic to neni…pak to ve skolkach vypada jak vypada. Kazdopadne pokud muzes nech ho doma jeste aspon dva dny. Zase chapu, ze v praci to neni tak jednoduche.
u nás, v našem kraji, kdyby se hledělo na kašel, tak jsou školky komplet prázdné.. ono je to i tím, kde žiješ ![]()
@Moravankaa píše:
Zakladatelka dle mého nepřehání, jen má osobní zodpovědnost a zpětnou vazbu a to nejen ke svému dítěti, ale i ke zbytku kolektivu. Její přístup by měli mít všichni rodiče! Přístup pošlu s rýmou a chrchláním, však co, mají to všichni…tak díky tomuto přístupu je mé dítě neustále doma a ve školce to vypadá jak v čekárně u pediatra. Rýma je nemoc, silně infekční a mnoho dětí do 6 let na “pouhou” rýmu reagují teplotami, zvracením atd.
Nicméně k zakladatelce, týden už je ok, infekt už by neměl být přenosný.
tak si zkus zajít s rýmou k dr, zda Ti napíše paragraf ![]()
@martina.se píše:
u nás, v našem kraji, kdyby se hledělo na kašel, tak jsou školky komplet prázdné.. ono je to i tím, kde žiješ
to mozna. Jsem z prahy. Jako ja chapu, ze kdyz je zenska napr sama a chodi do prace je to proste tezke, ale ja znam tolik zenskych co jsou doma, nebo na rodicaku s mladsim a posilaji do skolky nachrchlane deti. Proste dle meho zdrave dite nekasle ani nema rymu
ono je dost podstatne i doleceni a rekonvalescence. Coz malokdo dodrzuje, stejne jako klidovy rezim, dostatek vitaminu - a nemyslim de.ilni martanky, ale ovoce a zeleninu atd.
@martina.se
Jsem na volné noze, takže co neudělám to nemám. Netýká se mne paragraf, nemocenská nic. Přes den se starám o nemocné dítě a v noci, když jakž takž spí, nehorečkuje a nedusí se, tak pracuji. Když dopracuji, občas zbyde třeba hodina dvě spánku, pak zase ráno a opět jsem pečovatelka. Nikoho nezajímá kdy si svou práci udělám, nikoho nezajímá že si ty starosti a nestíhačku vláčím celý den v hlavě. Takže mi povězte něco o matkách, které trpí pod bičem kapitalisty v práci, nebo trpí na paragrafu. Za mne práci nikdo neudělá, klient když nemá odvedenou práci včas, jde ke konkurenci. Neodvedu práci, nemám koláče.
Ráno v šatně vidím pravidelně matky, které vodí nemocné dítě, s druhým doma na rodičovské…jen a pouze lenost, jedno udám, nestarám se a je klid.
A mi ochodem jsme z “průmyslového” Ostravska… a kliše o regionu a kašli už dávno neplatí. Co platí jsou nezodpovědné matky.
@Moravankaa no, tak tohle jsem zažívala 7 let.. teď jsem šla do zaměstnaneckého poměru a jako paragraf na rýmu Ti prostě dr nenapíše, to je realita.. a co se týče kašle - přijď k nám do školky.. taky ostrava. Děcka začnou chrchlat s prvním smogem a skončí na jaře.. nevim, jestli žiješ mimo ostravu, ale u nás to platí stále.. ale jo, s těmi, co jsou doma na RD s druhým, to souhlasím, takové mají nechat dítě doma.. tohle je ale odpovědnost školky..
@martina.se u doktorky jsem byla minulý týden, je to prý jen lehké nachlazení a paragraf mi napsala… Zakladatelka
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj, prosím o vaše zkušenosti. Můj syn je již týden doma - měl rýmu a občas zachrchlal, celou dobu je bez teploty. Zítra bych ho už chtěla dát do školky, ale nevím jestli to není moc brzy, rýmu už nemá a cca 3× denně zachrchlá, jinak je úplně v pořádku a řádí jako černá ruka… bohužel můj malý chytne vše co je kolem něj, takže jsem častěji doma než v práci…v práci už se jim to moc nelíbí (za poslední 2 měsíce jsem byla doma 3 týdny…). V jakém stavu je ještě únosné dát dítě do školky aby to bylo ok jak pro něj, tak pro ostatní děti?