Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kdy dát patro postýlky dolů? Malá má za pár dní 5 měsíců, zatím se sice jen přetáčí a pase koníčky, ale nevím kdy by mělo přijít období, že si tam třeba dokáže sednout nebo se pomocí šprušlí postavit
tak abych něco nezanedbala
Máme tři polohy, na prostřední jsme snížili, když se poprvé otočila na břicho, na nejnižší, když začala trénovat na kolínkách.
Raděj dřív, než pozdě?
tak my jsme poprve snizovali kdyz se zacal houpat na kolenou, prekvapive to prislo driv nez otoceni na brisko
Ale tchyne uz 2 mesice pred tim nas kazdou navstevu napominala, ze uz to mame udelat. ![]()
jak se mimi začala otáčet tak rychle s ní dolů, jak tu holky psaly raději mít klidné spaní než jednou prúšvih
když se začla houpat na kolíkách…a taky jsme se neobešli bez věčných rad, aby jsme to udělali hned. ![]()
J8 snižovala až když jsme odzavinovačkovali v 7mi m. Do té doby byl svázanej jak houska.
Z nejvyššího na prostřední jsme sundavali, jakmile se začal přetáčet. Z prostředního na nejnižší jsme sundavali, jakmile si začal klekat na kolínka a chytat šprušlí. Dokonce se myslím tenkrát i postavil, takže jsme to dělali na rychlo …
Tak mi jsme na prostredni polohu snizili v 6ti mesicich a to uz se krasne pretacel a valel sudy,ale na ctyrech byl malokdy.A na tu spodni jsme to dali asi mesic na to
kdyz se zacal stavet na ctyri
my jsme to sundavali někdy kolem půl roku, když už se přetáčí a dýl vydrží na bříšku…oni totiž potvůrky začnou nacvičovat nové dovednosti vždycky když jsou sami - jsou furt krok před námi a člověk nikdy neví co už opravdu umí
na kolínka se dostanou z bříška snadno…
My to meli od zacatku az dole
manzel to tak dal, kdyz jsem byla v porodnici, a ani me to netrklo. Ohybat se mi nevadilo, a na mimi je tak prece z postele krasne videt, vzdyt kdyby bylo az nahore, musim si snad klekat, mame nizky postele ![]()
Moc děkuju za rady, hned zítra to dáme dolů, je fakt, že malá zkouší už dávat kolínka pod sebe a sem tam zvedat dupku, nerada bych aby se něco stalo
Ahoj, my ho dali dolů hned jak začal válet sudy a strkat nožky na horní okraj postýlky.
my dali dolů když se poprve postavil, což bylo v 7m 3 týdny. Do té doby byl zamotanej, tak neměl šanci. Přetáčel se od 3 měs a od 6 měs se plazil.
u druhýho to teď udělám stejně, je taky na spaní zamotanej.
zdenkak píše:
Z nejvyššího na prostřední jsme sundavali, jakmile se začal přetáčet. Z prostředního na nejnižší jsme sundavali, jakmile si začal klekat na kolínka a chytat šprušlí. Dokonce se myslím tenkrát i postavil, takže jsme to dělali na rychlo …
Taky tak nějak jsme to dělali…