Kdy dát svou velkou postel?

20
27.12.11 16:08

kdy dát svou velkou postel?

Ahoj holky, mám jeden takový dotaz. Našemu malému bude 20 měsíců a já přemýšlým, že mu pořídíme novou, normální postel - bez mříží, protože z těch má evidentně trauma. Jenže pořádně nevím jakou? Určitě aby měla vyvýšené bočnice, ale přesto mam strach, aby mi v noci nežuchnul na zem, protože docela hodně cestuje…nemáte někdo nějaký typ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6326
27.12.11 16:19

toť otázka :think: tak to si počkám na další odpovědi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
27.12.11 16:26

dcerka šla do velké postele v 18m, bočnice na nich neměla vůbec, spadla asi 2× a pak už to bylo dobré :mrgreen: kluka už chci taky pomalu převézt na postel, koupili jsme patrovou,takže dcerka půjde nahoru a kluk bude dole, uvidíme jak to budou zvládat :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
27.12.11 16:30

Syn šel v roce a půl měl vyvýšenou zábranu na jedné straně (druhá u zdi),dceři je ted stejně a ještě bych jí do postele nedala,je to pěkný čertisko,navíc neuspáváme,takže by lítala po celém pokoji :mrgreen:
Můžeš koupit normální větší postel a zábranu pouze dokoupit,v prvních dnech peřinu,puzzle,polštáře pod postel :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
27.12.11 16:43

U nás v 17 měsících, 40 cm nad zemí bez bočnice, 1 m široká, protože měla tendenci ji přelézat a to by byl pád ještě z větší výšky. Spadla asi 2×, dávala jsem ale na zem matraci z postýlky, takže spadla a kupodivu se ani neprobudila a spala na zemi dál na té matraci než jsem ji našla. U nás postýlka už prostě nevyhovovala, ty mříže to byla hrůza, vůbec tam nechtěla být. Od té doby je klídek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
27.12.11 16:44

Ty jo to vám závidím, syn jak může tak z postele zdrhá - nespal by klidně celou noc - bez mříží :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
27.12.11 17:26

RyBANO, mám to stejně. Syn asi bude v malé postýlce dokud se tam vejde. Takhle spí v noci krásně 12 hodin a skoro 2 hodiny odpoledne, je tam tak spokojený. Dát ho do velké postele, tak se s tímhle můžu rozloučit :(
Ale budu to muset řešit příští rok, někdy v půlce roku se budem stěhovat do baráku a pár týdnů na to se narodí druhé.
Tolik změn pro něj najednou, vůbec nevím, jak to udělám :think:

Zakladatelko, tip nemám. Ale budu sledovat, co radí ostatní :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
27.12.11 17:38
RyBANA píše:
Ty jo to vám závidím, syn jak může tak z postele zdrhá - nespal by klidně celou noc - bez mříží :roll:

Právě, každé dítko je prostě jiné. Naše když se v noci jen ťukla do mříže v té postýlce, tak byla hned vzhůru, když vstávala každou hodinu, tak jsem to prostě ze dne na den vyřešila a to se teprve naučila trochu chodit. Možná je to i tím, že neuměla utíkat z postele, tak jí prostě velká vyhovovala, měla svůj prostor a hlavně žádné mříže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.12.11 18:23

Kdybysme na ni měli místo, tak už ji má - tak kolem druhého roku se mi zdálo, že už by v ní byl OK. Takto má oddělanou bočnici na postýlce a udělanou zábranu proti spadnutí, ale stejně spí většinu času s náma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2203
27.12.11 19:09

Ahoj dítě je fakt každé jiné, my jsme syna dali do velké postele bez jakýchkoli zábran v 15 ti měsících. Uměl z postýlky vylézat a padal hlavou napřed, původně do naší postele, ale stěhovali jsme se a postýlku už jsme neměli u postele tak šel na velkou. Zpočátku měl vedle postele peřinu pro případ pádu, ale skoro vůbec nepadal. Malá už teď spí přes den na velké posteli, nepadá je mnohem klidnější než v postýlce a umí si sama slézt. V noci spí často se mnou, někdy na velké posteli sama, ale postýlku má vedle tak, že nemůže spadnout. Zatím jí dávám do postýlky právě proto, že z ní neuteče a mám jistotu, že mi v noci nelítá po bytě, ale mám pocit, že je v ní neklidná a budí se mnohem častěji. Uvažujeme o brzkém přesunu na normální postel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
27.12.11 19:22

Katku jsme stěhovali do dětského v létě. nejdřív s postýlkou, ale budila se a ječela, dokud někdo nepřišel nebo dokud nevzbudila segru. Pak jsem bočnici sundala a od té doby je úplně jedno, jestli je v malé bez bočnice nebo ve velké, v noci zdrhne do ložnice tak jako tak.

A usne jen když s ná v pokoji někdo „usíná“ . nestačí segra u PC, ale musí po tmě a potichu ležet ve své posteli (pod stropem) aby Kač v klidu usnula. Jsem z toho na mrtvici. V květnu čekám miminko a bude fakt super v noci mezi námi v lepechu větší a v postýlce miminko… :zed: :zed: :zed:
Fakt nevím co s ní dělat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
27.12.11 19:31

My sme prcka dali do jeho vlastního pokojíčku asi v roce a půl a ve dvou letech dostal velkou postel.Má jí tedy od začátku bez bočnic a spadl jen jednou co vím.Měl teda pro případ pádu první měsíce u postele peřinu navíc na zemi,ale jak říkám moc jí tam nevyužil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.12.11 20:11
Markit.Hl píše:
Katku jsme stěhovali do dětského v létě. nejdřív s postýlkou, ale budila se a ječela, dokud někdo nepřišel nebo dokud nevzbudila segru. Pak jsem bočnici sundala a od té doby je úplně jedno, jestli je v malé bez bočnice nebo ve velké, v noci zdrhne do ložnice tak jako tak.A usne jen když s ná v pokoji někdo „usíná“ . nestačí segra u PC, ale musí po tmě a potichu ležet ve své posteli (pod stropem) aby Kač v klidu usnula. Jsem z toho na mrtvici. V květnu čekám miminko a bude fakt super v noci mezi námi v lepechu větší a v postýlce miminko… :zed: :zed: :zed:
Fakt nevím co s ní dělat :(

Třeba jí pak bude stačit, že tam s ní bude „usínat“ miminko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.12.11 21:11

Tak vám holky děkuji za vaše příspěvky, jak to bylo u vás :palec: . S velkou postýlkou tedy váhat nebudu a určitě jí co nejdříve pořídíme. Jak některé píšete, ty mříže jsou fakt hrůza - ani mě by se to nelíbilo. A to, že by mi z ní zdrhal, než usne, to nehrozí, protože i já jsem bohužel dopustila to, že ho musim uspávat stylem jak píše Markit.Hl - že usne, jen když někdo „usíná“ s ním
:nevim:. Ale věřim, že časem se to taky podaří odbourat. Jen co bude víc chápat ;) … Takže - jdu hledat na netu nějakou šikovnou pěknou postel, kam se vejdem oba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
27.12.11 21:52

renny - 1,5 roku usínala naprosto luxusně, sama v postýlce bez řevu. naprosto v pohodě. Ba přímo ukázkově. To, co začala dělat je „vymoženost“ posledních cca 4 měsíců. A nechat vyřvat fakt nepomůže, nevyřve se do spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí