Kdy dávat kousky jídla

381
4.4.10 13:40

kdy davat kousky

ahoj maminky,mam dotaz pro sestru a vlastne nas to taky ceka:-),odkdy davatae miminkam kousky,napr. ovovce-vylozene ukrojeny kousek,ma to smysl,pokud jeste nemaji zoubky?Davala 8.mesicni holcicce,ale jeste si s tim v pusince nevi rady,zoubky nema.Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
4.4.10 14:09

Ja myslim, ze prubezne muze zkusit a az to vezme, tak teprv davat. Zacla jsem taky zkouset v 8m, ale davil se, trochu tvrdohlave jsem mu je cpala a chudak se zeblil v pulce obeda, tak jsem toho nechala, zkusim davat kouskovatou stravu a kdyz ji nechce, tak mu to rozmackam vidickou, nekdy se chyti, nekdy ne, je mi to fuk, do 18 jist mixovanou nebude, tak co.

A prijima kousky lepe od te doby, co zacal sam bastit rohlik, krupky, jako ze si sam ukusuje, protoze si ta sousta pak uz nejak musi zpracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
4.4.10 14:26

Kolem toho 8m se rozviji kousaci reflex, takze je dobre zacit zkouset davat sousticka. Tolik teorie… Kazde dite je ale jine, zatimco starsi se v tech 8mes. v pohode chytla, mladsi prcek mi kousky tvrdosijne odmital dost dlouho a kdyz jsem nedala pokoj, ukazkove se zeblil :pankac: Zacal byt pristupnejsi az neco po roce, uz presne nevim v kolika mesicich-proste postupne sem tam neco pozvejkal, kdyz videl u starsi segry, ze neco zajimavyho dlabe, zapracovala zvedavost a zavist :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
4.4.10 15:54

můj syn začal kolem 6měsíce v pohodě,kousky, v tom 8měs už to bylo skvělý, papal dobře.. ale příkrmy měl od 4měs. Dcerka, tahodně blinkala,ze začátku hodně dávící reflex, taky když si něco dává do pusiny, ještě občas je vidět,že to chce nacpat až dozadu pusy,kde je sací reflex. Ale jde jí to už líp, právě s pomocí těch křupek,jak jste tu psaly. Ty jsou super na to naučení kousání:) rohlík taky,ale z toho zatím dělá jen oslintanou hmotu:D. Ale i to je dobrý si myslím. Tak jí taky dávám čas. Příkrmy má užs pidi kouskama, ale není to ono.. Ona je šikovnější zas na něco jiného:))). Ale zkoušet,to je tak akorát ten věk:)si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
4.4.10 21:32

Malý dávám čtvrtku hrušky nebo jabka asi 14 dní? Tak ňák a hlodá to těma dvěma spodníma raťafákama a je spokojená. Ne že by toho snědla moc, ale něco ují.
Nedoporučuju to dělat s brokolicí. Ta byla všude, i na psovi, co jen procházel kolem. :roll:
Jinak je víceméně plně kojená, přírmy zatím celkem flákáme.

edit. Sem si až teď všimla, že váš piďous nemá zuby. Stejně bych to dávala, neb je fajn na žužlání tahle síťka. http://www.malvik.cz/…i/104612.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
5.4.10 07:39

My teda kousky nedáváme, malá má strašně silný dávicí reflex, tak že stačí fakt kousíček a vyblije před obědem klidně svačinku, tak že my budeme raději vyčkávat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
21.4.10 13:20

Od 7M v jídle máme menší kousky, dávám sušenky a teď (8m) i chleba na kostičky, zuby nemáme, ale trénujeme tím dásničky a masírujeme. Zkoušeli jsme i jablíčko, banán(ten mu nechutná). Musí se ale u něj sedět a sledovat, občas se zakucká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.13 02:10

Lepsi az ma zoubky, nebo az si sami ukusuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí