Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
začnu od začátku
Bydlíme tady rok a půl a mě se pořád hůř a hůř spalo.. nemohla jsem usinat.. tak jsem se rozhodla přestěhovat postele.. naše i od dcery čerstě 11 měsíců
Večer když jsem ji ukladala usnula vpohodě.. tak jsem se radovala..
jenže jake bylo moje překvapení když jsem šla spat ve 22 a samozřejmě jsem zase nemohla usnout, ale teď nemohl spat ani manžel a to s usinanim a spanim nema vůbec problém ve 00 se probudila mala jako vždy na kojení ja jsem ji nakojila.. ale jake bylo moje překvapení neusla hned jako vždy po kojení.. najednou se začla převalovat.. stoupat v postylce.. povidat si tam něco, pak samozřejmě přelezla k nám (mame sundanou bočnicipak do nas začala štouchat.. no uplně jako by bylo ráno.. a to jsme nerosvěcovali nebavili jsme se sní.. toto jsme vydržela půl hodky.. pak když bylo 0:30 a ona se netvařila že by byla noc a mělo se spat.. tak jsem ji vzala na ruce a nosila jsem ji další půl hodiny.. aby se zklidnila.. pak nakonec usla.. ja jsem ležela ještě další hodinu takže usla jsem nejdřv ve 2hodiny dcra byla vzhuru ve 3 probudila se jako vždy na kojeni a naštěstí potom hned usla..
No byla to šílená noc..
a to jsem si myslela, že si pomůžu.. takže dneska stěhuju postel zpátky..
Myslite, že to noční vstavani bude dcera dneska taky zkoušet? nebo to bylo jenom kvůli te přestěhovane posteli? do teď se to nikdy nestalo..
Děkuji
Ahoj, no odpovím na nadpis tvého příspěvku
Den a noc dítě od narození nepozná, musí se mu udělat denní a noční režim. Nevím přesně kdy je ten zlom a miminko ví, že je den nebo noc. Já jsem nastolila denní a noční režim už v porodnici den po porodu a dodnes je vše v pohodě (je nám rok a kousek). To noční buzení podle mě není nic nenormálního, obzvlášť pokud kojíš. Mimi nemusí spát každou noc jak zařezané, taky na něj působí vnější vlivy, počasí, změna času atd. Náš malej spí od 10. měsíců ve svém pokojíčku, chodím se na něj koukat než jdeme spát a kolikrát se v jedenáct sám probudí, sedne si v postýlce, přijdu, nemluvím na něj, dám dudlík, max. udělám ššš, lehne si a za chvilku zase spí
Jde taky o to, jakou má přes den dítko aktivitu aby bylo na večer řádně utahané
My si hrajeme celý den a každý den kolem půl sedmé chodí spát, i když je teď ještě světlo, režim funguje ![]()
Malá chápe noční a denní režim asi od 2.měsíce. Spí celou noc s tím, že se někdy probudí. Chce dudlík, má hlad, žízen nebo něco jiného.
Já jsem malého hned od porodnice učila na režim den-noc..Přes den si hrajem, chováme…V noci jsem ho po tmě v tichu nakrmila-aby se moc neprobral a hned položila vedle sebe a rychle usnul..Ted je mu přes 5 měsíců, od 14 dní ví, že po koupání je večer a jde se na celou noc spát..
Ale je fakt, že prvně spával se mnou, pak jsem ho učila na postýlku vedle mě a taky se uměl vzbudit, jako by věděl, že je někde jinde na co není zvyklí..
Já tomu moc nerozumím, je jí jedenáct měsíců a udělala to poprvé? Vždyť to nemusí vůbec nic znamenat..
Jinak pokud dodržuješ zásady, že do postýlky se chodí jen spinkat a né blbnout, zhasínáš a nemluvíš, tak si to dle mého dítě spojí velmi brzy..
@gabriela82 píše:
Já tomu moc nerozumím, je jí jedenáct měsíců a udělala to poprvé? Vždyť to nemusí vůbec nic znamenat..Jinak pokud dodržuješ zásady, že do postýlky se chodí jen spinkat a né blbnout, zhasínáš a nemluvíš, tak si to dle mého dítě spojí velmi brzy..
Gabi jo nemusí to nic znamenat
ja pravě nevím jetli to není tím, že jsme tu postel přestěhovali..