Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, jdu si pro radu.
Mám dceru, který budou v červenci tři roky a čekáme další mimčo. Zrovna jsme koupila další postýlku a malá do ní strašně chce. Zajímalo by mě kdy se děti dávají do normálních postel. Dcerka je taková vyčůraná probouzí se potichu aby měla čas taky na sebe a na soje neplechy
a když se probudí, tak něco vždy udělá v postýlce a kdyby měla volný výběh, tak nevím
.Na druhou stranu myslím, že už je blbý aby jsme měli doma dvě postýlky pro menší děti když budem mít skoro tříletý odstup od dětí. Jak jste to měli vy u živějších dítek?
Obě děti měli velkou postel asi od 1,5 roku…se zábranou, aby v noci nespadli..živější mám děti obě..prostě ráno vyleze z postele a blbnou v pokoji nebo si přílezou do postele ještě k nám..případně jeden vstane, pustí pohádky, připraví pro ně snídani a jde si zase lehnout:o)))
@ViolaGrunge píše:
Ahoj, jdu si pro radu.
Mám dceru, který budou v červenci tři roky a čekáme další mimčo. Zrovna jsme koupila další postýlku a malá do ní strašně chce. Zajímalo by mě kdy se děti dávají do normálních postel. Dcerka je taková vyčůraná probouzí se potichu aby měla čas taky na sebe a na soje neplechya když se probudí, tak něco vždy udělá v postýlce a kdyby měla volný výběh, tak nevím
.Na druhou stranu myslím, že už je blbý aby jsme měli doma dvě postýlky pro menší děti když budem mít skoro tříletý odstup od dětí. Jak jste to měli vy u živějších dítek?
oba v roce
@ViolaGrunge píše:
Ahoj, jdu si pro radu.
Mám dceru, který budou v červenci tři roky a čekáme další mimčo. Zrovna jsme koupila další postýlku a malá do ní strašně chce. Zajímalo by mě kdy se děti dávají do normálních postel. Dcerka je taková vyčůraná probouzí se potichu aby měla čas taky na sebe a na soje neplechya když se probudí, tak něco vždy udělá v postýlce a kdyby měla volný výběh, tak nevím
Moji spali v posteli od chvíle co začali chodit, tj cca na roce.
Starsi sla do postele ve dvou letech a ctvrt a mladsi ma dva a pul a jeste je v postylce, tu se mi taky jeste nechce nahanet v noci po baraku
ale ve trech pujde do skolky, tak uz ji budem muset presunout, at je zvykla na spani v posteli.
Obě moje hodně akční děti šly do velké postele kolem 18 - 20 měsíců, kdy z malé začaly vylézat a já se bála, že si při tom ublíží.
Dvě nejstarší šli zhruba po roce a ten nejmladší spí ještě teď (skoro 2) v postýlce.
@ViolaGrunge kolem roku a půl šly obě děti do velké postele. Z postýlky začaly vylízat a to jsem se bála. Ve 3 dostala dcera už vyvýšenou postel.
Syn byl ve vlastní velké (a ještě navíc vyvýšené) od léta před nástupem do školky, tedy cca od dvou a půl. Nechtěla jsem, aby jim třeba padal z postýlky ve školce, protože na to nebude zvyklý ![]()
A proběhlo to v pohodě. Jen prvních asi 14 dní jsem okolo postele nastlala pro jistotu peřiny.
O vylejzání nešlo, protože to už uměl i z dětské postýlky a spíš hrozilo, že si přitom nabije nos…
@Tarinka píše:
Starsi sla do postele ve dvou letech a ctvrt a mladsi ma dva a pul a jeste je v postylce, tu se mi taky jeste nechce nahanet v noci po barakuale ve trech pujde do skolky, tak uz ji budem muset presunout, at je zvykla na spani v posteli.
Dcera má 3 a čtvrt, do školky chodí od listopadu a doma spí normálně v postýlce, na spaní v posteli si nijak zvykat nemusela, ve školce s tím neměla žádný problém.
@ViolaGrunge píše:
Ahoj, jdu si pro radu.
Tříletá mi přijde na spaní v postýlce už docela velká, určitě bych další nepořizovala, přišlo by mi to zbytečný ![]()
První dítě šlo do velké postele ve svém pokoji ve dvou letech a mladší dítě cca v roce a půl. Na mladší jsme pořídili tu zkrácenou postel se zábranou z ikei a je super, necítí se tam tak ztracená jako by byla ve velké posteli. A zabere v pokoji mnohem míň místa ![]()
Dcera šla do normální postele něco málo před 2rokem. Ve 3letech mi přijde uz velká na postylku.
My měli malou nejprve v kolébce a kdyz si začala klekat sla ke mě do postele, pritel pracuje jen noční tak jsem ji tam měla i ráda. Spadnout nemohla, loznicka ma postel ve vyklenku takze ze tri stran zeď a postel nizounka skoro u země. V cca roce a půl dostala svojí Minnie postel, je krátká asi 140 Cm a i celkem nízko, spi tam bez problemu…