Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
@Svistice I když v rodině rodime hodně rychle?čekat na odvoz nemusím, manžel je doma.
Co je to u tebe rychle? Pokud máte v rodině v ženské linii překotné porody (takové ty jako z amerických filmů), tak to bys asi měla jet při prvních pravidelných kontrakcích.
@Anonymní píše:
@Svistice Rychle je pro mě 25-45 minut![]()
Tak to už bych asi radši jela. Já jsem na tohle plašan:-D
Pokud máte v rodině rychlé porody, tak bych jela, jakmile bych zaznamenala pár pravidelných kontrakcí po 10-15 minutách. Při prasklé plodovce radši hned. Abys nerodila v autě bez zdravotníka jak někdo
(ale nebyla jsem teda už prvorodička, takže o to to bylo rychlejší).
@Anonymní píše:
Pokud máte v rodině rychlé porody, tak bych jela, jakmile bych zaznamenala pár pravidelných kontrakcí po 10-15 minutách. Při prasklé plodovce radši hned. Abys nerodila v autě bez zdravotníka jak někdo(ale nebyla jsem teda už prvorodička, takže o to to bylo rychlejší).
Díky ![]()
@Anonymní píše:
Díky
Jinak my taky máme v rodině rychlé porody, ale i přesto ten můj první byl takový normální. Přijela jsem do porodnice s kontrakcema po 5 minutách a ještě jsem si tam 4 hodiny na sále odhekala, takže žádný stres. To až ten třetí byl tak překotný, že jsme prostě nedojeli.
Az dojedeš, tak pokud by to bylo brzo, vždy můžeš jeste chvili chodit kolem
opravdu není prima byt v porodnici moc brzo. Při odtoku bych řešila, jestli je voda čirá a pokud ano, čekala bych na kontrakce a podle toho jela. Samozřejmě pokud jsou kontrakce a praskne voda potom, byva to fofr a tam už není nač cekat
Já měla od cca půlnoci kontrakce po 10 minutách. Voda ale neodtekla. Ten den jsem měla jen na 8h do porodky na kontrolu, manžel měl noční. Měl mě odvézt jeho kolega, neměli jsme auto, tak jsem rovnou psala, že už je to tu a jedeme. Doma byl kolem 6:45 a ještě jsem ho v klidu poslala do sprchy, že tam stačí jet na těch 8h. Porodnice je tedy nějakých 20km od nás, ale voda praskla až na sále. V porodce jsem byla od kontroly v těch 8h, přes centrální příjem, kolem 9:45 jsem sepisovala ještě u sálu papíry, sprcha, praskla voda a v 11:08 byla dcerka venku ![]()
Ségra první dítko strašně pomalu šlo. Píchli ji vodu a ještě s manželem chodili po venku a prodýchávala to. Byla tam plno hodin. Druhé dítko šlo tak rychle, že než jí muž došel pro auto, malej už se dral ven a rodili doma pomocí telefonu a pak dojela záchranka ![]()
Takže těžko říct, každá jsme jiná. Neměla jsem to nijak silné, ale pravidelné to bylo, takže jsem nikam nespěchala - navíc jsem se tak těšila, že jsem vůbec nebyla ve stresu, což taky dělá hodně. Tudíž bych se při kontrakcích chystala u 10 minut raději na cestu. Při prasknutí vody klidně hned ![]()
Já pravé nechci byt zbytečně déle v porodnici
a trápit se tam ![]()
Pri prasknuti vody jed hned. Jinak bych jela tak pri kontrakcich po 10 az 7 minutach. My mame v rodine prekotne porody, takze vyrazim pri kontrakcich po 10 min, pri praskle plodovce hned. Taky pojedu do porodnice 30 minut rychle a pri provozu dele.
@Anonymní píše:
Já pravé nechci byt zbytečně déle v porodnicia trápit se tam
Nikdy nevíš, jaké to bude, můžeš to mít půl dne, můžeš rodit třeba za hodinu. Dopředu to nikdo neřekne, takže se může stát, že budeš rodit cestou, nebo v horším případě už doma. Takže raději být s manželem v porodnici a mít vše pod kontrolou, nebo čekat a kdo ví, jak by to pak bylo…
Ahoj holky potřebuju poradit jsem v 37 týdnů od 6 hodin od rána mám bolesti v podbřišku cca po 10-15 minutách. Zkoušela jsen vanu ve vaně jsem nic necítila, ale už když sem vylezla bolesti se opakují pořád dokola nepřijde mi že jsou v kratších intervalech ale rozhodbě zesilují aspon o trošičku a bolí mně k tomu i záda. Pohyby cítím plodová voda neodtekla termín porodu mám 19 prosince rodím poprvé. Jeli by jste na mém místě do porodnice nechci vypadat blbě
ale bojím se abych nic nezanedballa
@hessova píše:
Ahoj holky potřebuju poradit jsem v 37 týdnů od 6 hodin od rána mám bolesti v podbřišku cca po 10-15 minutách. Zkoušela jsen vanu ve vaně jsem nic necítila, ale už když sem vylezla bolesti se opakují pořád dokola nepřijde mi že jsou v kratších intervalech ale rozhodbě zesilují aspon o trošičku a bolí mně k tomu i záda. Pohyby cítím plodová voda neodtekla termín porodu mám 19 prosince rodím poprvé. Jeli by jste na mém místě do porodnice nechci vypadat blběale bojím se abych nic nezanedballa
Teplá voda se doporučuje, že buď to přestane, nebo je to pak naopak silnější. Raději bych jela někam na kontrolu ![]()
@hessova to může byt začátek. Zjisti, Jake jsou intervaly a při petiminutovxch můžeš pomalu vyjet