Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V roce a půl a s tím vylezáním ono je to za chvíli přejede mi ted zas bojujem že se bojí a chce nás tam a to vždy usínal sám ![]()
Já mám syna 2 roky a 2 měsíce. Klasickou postel (hasičské auto) máme už rok doma, ale pořád složenou. Sice taky neuspávám, ale bojím se že by pořád lezl dolů a třeba si šel hrát
neměli jste s tím problém? A když tam dám zabránu navíc z Ikei tak by ji podle mě v klidu přelezl ![]()
Jeste k tomu padu, mame teda zabranu, ale i tak dvakrat spadla a od te doby uz ne, podle me jim musi naskocit takove to podvedomi, ze postel nekde i konci
ja jsem za normalni postel rada, my s postylkou dost bojovali a co je v normalni, tak je i klidnejsi, ze si sama muze vylezt, slezt… Kolikrat bezi sama do postele a hraje si na „haji“, kdy se zachumla s medvedem pod perinu.
Do velke postele sla ve 22 mes. Neuspavame, zatim nevyleza, to si myslim, ze teprve prijde ![]()
Staršího jsme šoupli do velký cca v 21 měsících. Uspávali jsme hodně dlouho, většinou s tím, že jsme usnuli my, ale nevylézal nikdy. Nejdřív jen na polední spaní, za nějaký týden normálně na noc.
U mladšího se chystáme nějak po novém roce (zhruba ten stejný věk jako u staršího). Bohužel taky uspávám, tak si ty přeležený záda a končetiny asi zopakuju
![]()
Asi ve 2 letech-šel na velkou postel a sám v pokojíku. Ani jsem neuspávala-jen pusu na dobrou noc a spal
![]()
Jo a spadl jen 1× a napřed si shodil na zem peřinu a pak se svalil do ní-že spí na zemi tak zjistil až ráno. Vůbec nevěděl že spadl z postele.
Oba ve 13mesicich. Deti přelezly postylku, nebylo co resit. Ale maji palandu, takze misto bocnice jsme stranu zasitovali.