5měsíčni se budí chvíli po večerním usnutí

1428
18.12.13 22:40

5 měsíčni se budí za chvíli po večerním usnutí...

Ahoj maminky, třeba se najde někso s podobným problémem a poradí mi, co a jak. Mám syna 5 měsíců a týden. Během dne mi usíná v postýlce sám, stejně tak i večer. Jsou dny, kdy ho musím pochovat, aby usnul, když mu třeba rostly zuby, ale to je vyjimečně. Co se ale dost často stává, tak to, že mi večer třeba jako dnes v 19 hod usne v postýlce, spí půl h až hodinu a vzbudí se. Začne brečet, zkouším znovu uspat, pohladím, pustím hračku, ale řev se stupňuje, zkusila jsem ho tam dnes chvíli nechat, ale bylo to horší a horší, jak kdybych ho vraždila. Nakonec jsem ho celého usopleného vyndala, protože tam vzlykal, že jsem na to neměla. Potom mi řval ještě chvíli v náručí, pak se probral a pak už měl asi hlad, tak řval hladem. Takto se to stává několikrát do měsíce a většinou, když ho necham večer manželovi a jedu nakoupit, to se za mnou zavřou dveře a řev…co to může být? že by to byl hlad… v 15 hod měl malou obědovou přesnídávku od Hami a v 18 měl asi 60 mlíka um, víc nechtěl, tak že by v těch 20 měl zase hlad? Nebo nějaká ta separační úzkost??? V sobotu máme jít s manželem na vánoční večírek, ale po dnešku, kdy ted usl až ve 22.15 nemám odvahu požádat o hlídání… předem děkuji za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
18.12.13 22:42

U nas do 9 mes. nemohl uspavat a chodit utesovat nikdo jiny nez ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
18.12.13 22:43

No mala presnidavka odpoledne a vecer 60ml UM mi prijde strasne malo na 5 mesicu :nevim: (moje druhorozena ma tyden a vypije 80ml)
co dat kasi misto UM?
a do kolika odpoledne spi? nepomohlo by ho dat spat o neco pozdeji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
18.12.13 22:46

Kazdopadne je to strasne malo jidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
18.12.13 22:51

No on to má tak nějak divně, tak když to shrnu: večer jde třeba spat v 19 hod, 2× za noc to je přesně po 4 hod vypije 200 um, třeba dnes měl ráno v 6 h 200 ml, pak jsem mu chtěla dát v 9 h a to skoro nechtěl um, tak jsem mu pak dala ovocnou a to snědl půlku, pak měl 30 um + tu malou zeleninovou a za tri hodiny po ni vypil jen tu 50tku, takže asi jasné, že už teda ve 20 hod měl asi hlad, že? Jsem mu měla dát, jenže jsem se bála, aby ho nebolelo břicho. Dnes jsme třeba ráno vstali v 9 hod, pak spal od asi 11 do 12 hod, pak od 14.15 do 15 hod a od 16.45 do 17 a šel v těch 19 a hned usnul…, tak v tom by asi neměl být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
18.12.13 22:52

Jo a včera jsem mu na zkoušku dala poprvé kaši raději dopo, abych to zkusila, aby ho večer třeba nebolelo břicho a to byl teda den, furt řval a řval, dala jsem mu asi na poprve moc, mel to do 120 um tři lžíce a snědl ji:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
18.12.13 22:59

@zuzuza
mi pripada, ze ma pres den hrozne malo jidla :nevim:
jestli to chapu, tak ji v 6hod, pak 9hod, v poledne a pak uz jen torchu UM pred spanim??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
18.12.13 23:05

@zuzuza Taky mi přijde, že má málo jídla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408

Jestli měl v 18h 60.. tak potom měl určitě hlad!! ;) náš prcek pije po 200ml a občas si dá míň ale o to dřív má potom hlad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428

V 6 h 200 um, pak v 9 moc nechtěl to snad jen 30tku, pak teda v 10.30 ovocnou malou hami tak trictvrte, pak v 15 hod tu malou zeleninovou hami, v 18 tu 50tku um a v těch 21 150 um, ted do rána bude mít tak 200 um 2×, on má ale už určitě přes 8 kilo v 5 měsících, tak hlady asi netpí, prostě některý den jí jaksi málo, já už fakt nevím. Myslíš, že po dvou h od um by ho nebolelo břicho? Kdybych mu po tý 50tce nedala až za tři h?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
18.12.13 23:15

@zuzuza kaši bych dávala nemléčnou. Mléčnou nedávám ani ročnímu dítěti. Co jiného pije kromě UM? Nemá žízeň? Nepálí ho žáha? Není přetažený? Může to být leccos.

Mně se osvědčil přísný režim - hlavně večer přesně stejný sled činností ve stejnou dobu, +- 10 minut - před koupáním trochu kaše, třeba Babylove jáhlová. Anebo prostě rozvařené rozmixované brambory. Chvilku vytrávit, vykoupat, udělat tak 200 ml mlíka + 40 ml to ještě nastavit vodou, aby neměl v noci žízeň. Do postýlky, do spacáku, plyšáka, flašku a dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7245
18.12.13 23:20

Šmankote řval hlady :,( zkuste ho krmit nějak pravidelněji a rovnoměrněji…vypít 30ml a 200ml to jsou hrozně velké výkyvy…zjistěte kolik to mimi potřebuje a upravte to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
18.12.13 23:21

A zakladatelko, vy doma běžně obědváte v 15h? V 10.30 svačina a pak 4,5 hodiny nic?? a hlavně, přes noc toho sní snad víc než přes den. S tím bych něco dělala. Zkus mu to mlíko noční začít postupně ředit, ať toho nesní tolik a má větší apetit přes den.

Pětiměsíční dítě v noci 2× plnou flašku mlíka, to není úplně ono. Udělej mu nějaký režim, děti to potřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
18.12.13 23:45

Jedno um jsem zapomnela napsat, to bylo 100 ml ve 13 hod, redit jako ze dam Treba 180 ml vody a misto 6 odmerek mlicka jen 5? Tak treba vcerejsi noc jedl ve 23.50 200 um a pak v 6 rano 200 um, to me neprijde moc, ja se snazim mu ydelat rezim v jidle, jenze to proste nejak nejde, kdyz mi za tri h po obedove zelenine vypije treba jen 50tku, to je jasny, ze se pak zas to jidlo posune, u starsiho syna s kohenim to teda bylo nejak snazsi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14992
18.12.13 23:45

Jestli ti ji takhle malo, prisuzovala bych to zoubkum nebo se muze blizit nejaky bacil.

Pokud to je/bude dlouhodobejsi, videla bych to na tu separacni uzkost, takto probihala u starsi dcery. Usnula na nocni spanek, za pul hodiny rev a nechtela byt bez nas.

Mladsi ma 4,5mesice a zacina to u ni taky. Vetsinou s ni lezim jeste tak 20 minut pote co usne, abych mela jistotu, ze spi tvrde.

Asi bych se nebala si nekam vyrazit, ale urcite bych po hlidani chtela, at prijde drive a je u uspavani ditete, aby ditko pri pripadnem probuzeni nebylo vydesene, ze je tam nekdo jiny nez maminka. Prinejhorsim bude bdit nez se vratite, vic by se nebala ;)

Obdobi separacky je narocne, starsi to hodne prozivala, tak byt tebou, vyrazim pri kazde moznosti si odpocinout od ditete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí