Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Honey, vydrž!!! Nic jiného ti tož nezbývá. Teda, můžeš si ještě koupit nějaké testy a pozorovat jak čárka tloustne a když ti bude smutno tak se na ní koukat (jako já
).
držím palce a přeju trpělivost!
Já měla naplánovanou první návštěvu na začátku osmého týdne, doktorka měla dovolenou. Tři dny před ní jsem začala trochu špinit, tak jsem valila na pohotovost, vyplašená, se sbalenou taškou, že si mě tam jako nechají. Všechno bylo OK a na UZV jsem tam poprvé viděla srdíčko, naprosto zřetelně, jak tlouklo. Okolo jen jakási mlha. Tehdy poprvé jsem si uvědomila, že ve mě roste něco živého. Do té doby, vzhledem k tomu, že žádné potíže, nevolnosti, nic krom vynechání MS a poz. testu nebylo, jsem si těhotenství tak nějak nepřipouštěla, neuvědomovala… Jo a krev na HCG mi nikdy nebrali, jen moč na pohotovosti a to jen proto, že jsme tam čekali na doktora, tak aby se zatím něco udělalo. Ale UZV jsou super, na ty jsem se vždycky těšila, zvlášť ty vysokorozlišovací, barevný, to jsem odtud vždy odcházela jako pyšná maminka. No a za dva dny jsem si už zase připadala jako balon
. Ale je to nezapomenutelné období.
Koukám, že tady budu skoro za raritu… Na první kontrole jsem byla až v 9tt. Nějak jsem neviděla důvod proč jít dřív. Bylo mi fajn, žádný problémy, tak jsem počkala až podruhý vynechá ms a pak naklusala. Hned jsem viděla srdíčko, dostala průkazku a papír na NT screening…
A příště to udělám taky tak. Stejně se na začátku nedá nic dělat. Buď se to povede … anebo s tím dr nic neudělá. Jedině kdyby mě něco bolelo nebo tak, tak to bych šla dřív.