Natékání nohou a rukou

95
6.3.09 10:26

Natékání nohou a rukou

Maminky, prosím poraďte, co na oteklé nohy a ruce? Mám před sebou cca 5-6 týdnů a už teď se nevlezu do bot :( Dá se s tím něco dělat? Myslím něco jiného, než že budu sedět s nohama nahoře…to mi moc nezabírá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
eva184
6.3.09 10:32

Ahojík - tak s tímto problémem se potýkám cca měsíc, ted už je to děs, taky nevejdu se do bot, vůbec, ještě , že mám klidový režím nakázaný a nikam nesmím, na ty kontroly na kliniku jezdíme autem i tak to stačí, jezdím s rozepnutou botou a místo ponožek silonkové. Děs. Prsty na rukou brní, jsem jak opuchlá, ale podle doktora z poradny cca 14 dní je to, mi bylo řečeno, že pokud není bílkovina v moči a zvýšený krevní tlak, tak to mám brát jakop vedlejší příznak těhotenství a svým způsobem nic moc dělat nemůžu. Nohy co nejšastěji nahoru, jakmile je mám dole déle, jsou jako bakule. Mažu je krémem od Elasti -Q, ale nic moc úleva. Tak u mě prostě jen nohy nahoru a ruce to neporadím nic nezabírá, vydržet je to boj, ale mně plánují císaře cca na 35.týden, když vydržíme teda klucí když vydrží, tak mám ještě nějakej čas před sebou už teď se to nedá, nebuj tobě to uteče. Vydržet. Pokud ale někdo má zaručený recept, tak sem s ním :wink: Hlavně zdravé mimísky mimíska teda drž se :wink:

• Citovat
  • Upravit
2621
6.3.09 11:03

Ahoj holky, soucítím s váma :wink: Já měla to samý a bohužel na to nic nezabírá. Po porodu jsem trochu splaskla, ale nohy jsem měla oteklý snad ještě půl roku :roll: To ale určitě nebude Váš případ, já s otékáním kotníků mám problémy pořád :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8448
6.3.09 11:04

Vydržet, nic jiného se bohužel dělat nedá. Nepomáhalo mi ani mít nohy v klídku na gauči :?

Po porodu jsem postupně splaskávala, ale opravdu postupně :?

Nosila jsem pantofle povolené na maximum a ke konci už pomalu ani to nestačilo. Ponožky jsem rozstříhávala, abych se do nich vlezla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
6.3.09 14:12

Ahoj mishutko, hlavně dodržuj pitný režim a vydrž, ono se fakt nic jinýho dělat nedá. Přeju aspoň trochu pohodový zbytek těhotenství.M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
717
6.3.09 14:51

Ahoj mishutko, tak já začínám teprv 23tt a už mi natýkají nárty a kotníky. Hlavně když dlouho sedim. Tak to se mám na co těšit, ale v těhu je to normální a jakýkoliv snahy o odvodnění je hrubá chyba. Tak to musíme vydržet, já teda až do léta 8O, ale aspoň že budu moct nosit pantofle :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
6.3.09 14:57

Nazdarek,tak musim potvrdit slova holek,ja mela par tydnu pred terminem nohy tak napuchle,ze jsem se do bot proste nedala,jediny co jsem obula byly o 3 cisla vetsi zabky :roll: ,a tak jsem i prijela do porodnice 2.11.2007 :D 8O …v zabkach a rozepnute bunde,bo,tu jsem pres to mega brisko taky nezapla,nastesti jsem si sebou vzala boty nahradni,3 den po porodu mi nohy splaskly na puvodni velikost.Drz se Mishutko pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
6.3.09 15:03

zatímco v prvním mě to neobtěžovalo nijak závratně (jen jsem nosila manželovy boty), v druhém ke konci už mi u toho nebylo moc dobře. Zvýšil se mi můj jinak nízký (v těhu nízký) tlak, takže jsem si zašla k mudře, bo otoky už mi ani do rána nelehly. Bílkovina byla OK, tak jsem chtěla vyčkat do kontroly (byl pátek, tak do pondělní). V sobotu mi ale už nebylo celkově dobře, tak jsem zašla do nemocnice, kde jsem vyfasovala léky na tlak s varováním, že kdyby tlak šel o kousek nahoru, tak mam dorazit (on byl hraniční, ale právě, že já mam normál v těhu dole a fakt mi bylo od toho špatně). Že přes víkend udělaj do pondělní kontroly laborku (teda přemlouvali mě, že jsme na 4, jestli tam nechci zůstat, ale to jsem se zas lekla).

No a ve středu jsem pak porodila.

Jinak odpočívat, nohy nahoru, hodně pít, moc nesedět (to se otoky zvětšovaly taky). A když sen ebudete cítit dobře, radši se nechat zkouknout…radši zbytečně včas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
6.3.09 17:15

Ahoj holky, jsem na tom stejně :( :roll: nohy jak konve a pěkně bolej :oops:
Musíme vydržet :oops:
Mám před sebou ještě 3 měsíce to nevím v čem budu chodit, protože už teď se nevejdu do bot.
Pevné nervy a jinak všem přeji pohodové těhu!!! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
6.3.09 18:46

Já jsem měla celé těhotenství v pohodě - žádné otoky a nic. Zato po porodu mi natekly nohy tak šíleně, že jsem mohla chodit jen v manželových pantoflích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
7.3.09 08:36

Bohužel, nic na to nezabirá, i já to měla cca od 33tt. ulevilo mi strkat ruce co nejcastejs pod prou ledove vody, bylo leto a krom opuchlosti jsem v nich citila desny teplo..hlavne si vcas sundejte prstynky!!ja se uz chytsla k zlatnikovi na prestrizeni snubniho i zasnubniho, coz by mi bylo lito, ale uz mi to priskrcovalo prutok krve..druhy den jsem ale porodila…:-) takze prstynky zachraneny…:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí